Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στο μυαλό του Σίλα: Τα Κασιδιάρικα

Οι Κινέζοι έχουν τρέλλα με τις πέτρες;...  

Ρομάνο Πρόντι: «Είμαστε όλοι Έλληνες. Θα σωθούμε ή θα καταστραφούμε μαζί»


Συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, με τίτλο «Ενωμένοι, ειδάλλως, η Ευρώπη βγαίνει από την ιστορία», φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Τα Ηνωμένα Έθνη της Ευρώπης παραμένουν ο στόχος. Στις 28 και 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική σύνοδος για την ίδια την επιβίωση του ευρώ. Αυτήν τη φορά θα υπάρξει αποτέλεσμα;

«Στην παρούσα φάση, το μεγαλύτερο στήριγμα για την Ευρώπη είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Η επιβίωση της Ευρώπης, όχι η επιβίωση των μεμονωμένων κρατών, διότι επιβίωση σημαίνει αποκλειστικά 'Ευρώπη'. Χωρίς αυτήν, κανείς δεν επιβιώνει. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το ραντεβού. Όσο για τη σύνοδο στις 28 Ιουνίου, πρέπει να πω ότι έχω απογοητευθεί πολλάκις από τις 25 (ή 26, έχω χάσει το λογαριασμό) συνόδους στις οποίες συμμετείχα.

Ο Σαμαράς επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα για να διασώσει Ισπανία-Κύπρο!


 Μικρή διακοπή στην περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στην Πελοπόννησο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα θα επιστρέψει εκτάκτως στην Αθήνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιστρέψει λόγω των... ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και σύμφωνα με αυτές θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στη Συγγρού και στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Πολιτική Απόφαση της Ισπανίας η υπαγωγή στο μηχανισμό;

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες του Reuters, περί ισπανικού αιτήματος υπαγωγής της Μαδρίτης στο μηχανισμό στήριξης αύριο (09.06). Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία το Σαββατοκύριακο.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλησε να κάνει σχόλιο, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επέλεξε έναν τρόπο που σηκώνει πολλές ερμηνείες. Είπε χαρακτηριστικά «σχολιάζω αυτές τις πληροφορίες με το να μην τις σχολιάσω» και επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει και πριν από μια εβδομάδα, όταν το περιοδικό der Spiegel είχε γράψει ότι το Βερολίνο πιέζει τη Μαδρίτη να προσφύγει στους μηχανισμούς στήριξης, ότι η απόφαση βρίσκεται στο τερέν της ισπανικής κυβέρνησης κι ότι όταν το αποφασίσει, τα ευρωπαϊκά 'εργαλεία' είναι έτοιμα. Επίσης περιέγραψε και τη διαδικασία λέγοντας ότι ένα κράτος υποβάλει το σχετικό αίτημα, δίδει εγγυήσεις και βέβαια του τίθενται και όροι.

.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών


Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με τη πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμο τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικότερα οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.,...συνεχίζεται 

Για περισσότερες πληροφορίες στο APOLLON PRESS  -  http://apollonpress.blogspot.gr

ΤΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !...


 Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον την πλήρη απομόνωση της Γερμανίας ως προς τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Κατεγράφη πανηγυρικά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στο επίπεδο των G-20 αλλά και σε όλες τις διμερείς και πολυμερείς ενδοευρωπαϊκές διαβουλεύσεις που θα προηγηθούν της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.
Ο Ολάντ ζητά εδώ και τώρα Σύμφωνο Ανάπτυξης που θα ισορροπεί τις δρακόντειες διατάξεις του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ο Ραχόι προσπαθεί να πετύχει απευθείας ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας για να αποφύγει της ταπείνωση μιας διάσωσης τύπου Ελλάδας, ενώ στην Ιταλία ο Μόντι διαπιστώνει ότι η άκαμπτη στάση της Γερμανίας τού αφαιρεί κάθε περιθώριο όχι απλά ελιγμών αλλά επιβίωσής του μέχρι τις εκλογές της προσεχούς Άνοιξης.

Δεν άρεσε στους εβραίους δανειστές των Βρυξελών ο δανεισμός της Κύπρου από την Κίνα


Ο δανεισμός της Λευκωσίας από την Κίνα, ως εναλλακτική επιλογή για τη λύση της χρηματοδότησης της ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής Τράπεζας και της κάλυψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτωντελούν εν γνώσει των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προοπτική αυτή όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου «δεν γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό, όπως δεν έγινε και το διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία».
«Ο δανεισμός από την Κίνα είναι μια λύση, αλλά με τι τίμημα; Τιανταλλάγματα θα ζητηθούν;», ανέφερε στην εφημερίδα κοινοτική πηγή. Στην περίπτωση της Ρωσίας τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η Κύπρος αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή της ρωσικής οικονομίας, μέσω του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Συνεπώς η σταθεροποίηση της Κύπρου λειτουργεί προς το συμφέρον της Ρωσίας.

Μ.Σαράτσιν: "Δεν θα υπάρξει πολύς χρόνος μετά τις εκλογές"


του Γιάννη Παλαιολόγου

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει συμφωνηθεί». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν στην καγκελάριο Μέρκελ ή κάποιον από τους άτεγκτα συντηρητικούς οικονομικούς της συμβούλους. Τα λέει ο Μάνουελ Σαράτσιν, βουλευτής και υπεύθυνος ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων, που είναι πολύ πιθανό από το Σεπτέμβριο του 2013 να αποτελούν μέρος της γερμανικής κυβέρνησης. Οι δηλώσεις αποτελούν μία υπενθύμιση ότι μία στροφή της Γερμανίας προς τα αριστερά στις επόμενες εκλογές, παρότι θα επιφέρει αναγκαίες και καθ’ όλα επιθυμητές αλλαγές στην πολιτική διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης, δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας για την Ελλάδα.

Εφτά μύθοι στις εφτά Ιούνη


 Του Πάσχου Λαζαρίδη.

1. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους κλέφτες πολιτικούς. Κι όμως. Είδατε εσείς τους Χρυσαυγίτες να δέρνουν τον Τσοχατζόπουλο και τον Τσουκάτο; Να χαστουκίζουν τον Μαντέλη και τον Ρουσόπουλο; Να γρονθοκοπούν τον Βουλγαράκη και τον Ψωμιάδη; Εκτός κι αν τις μίζες στον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις έπαιρνε η Κανέλη και τις μίζες του Βατοπεδίου και της Siemens τις τσέπωνε η Δούρου.
2. Η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο κεφάλαιο. Μπούρδες. Την έπεσαν ποτέ σε κάνα τραπεζίτη; Σε κάνα μεγαλοεκδότη; Σε κάνα εθνικό νταβατζή; Τους φτωχοδιάβολους μετανάστες κυνηγάνε. Το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες γλύφουν. Ξύλο ρίχνουν στους φτωχούς και στους εξαθλιωμένους, τεμενάδες κάνουν στους πλούσιους και στους ισχυρούς.

Οι έξυπνες μηχανές των θεών (Machines of the Gods) theTempestAhead1110 Subscribe 128 videos

Οι εφιάλτες δεν ξορκίζονται με παλαμάκια


 Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος
 
Τον χειροκροτήσατε, τον αποθεώσατε, τον κάνατε ήρωα. Τις νύχτες όμως ποιος θα διώχνει τις σκιές από τους εφιάλτες του; Όχι, εσείς βέβαια. Εσείς από το σπίτι σας θα βλέπετε για νιοστή φορά στο βίντεο τα πλάνα από τα δικαστήρια που κάπου στο βάθος διακρίνεστε κι εσείς την ώρα που χειροκροτάτε. Θα λέτε με καμάρι «ήμουν κι εγώ εκεί να συμπαρασταθώ στο παλληκάρι». Η συμπαράστασή σας όμως άρχισε και τέλειωσε εκεί. Έξω από την Ευελπίδων. Σε λίγες μέρες που τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν στην Παιανία. Ο Νίκος Δάβαρης θα μείνει μόνος του, χωρίς εσάς τους χειροκροτητές της αρένας του θανάτου.
Όποιος έχει μιλήσει με κάποιον που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή πάνω στην «κακιά την ώρα» έχει ίσως νιώσει έστω και ένα γραμμάριο από το βάρος που κουβαλά στην ψυχή του. Βάρος μοναχικό και ασήκωτο για έναν άνθρωπο που δεν επέλεξε την παραβατικότητα σαν τρόπο ζωής.
Πριν χρόνια μιλώντας με έναν τέτοιο άνθρωπο που σε κάποια στροφή της ζωής του η μοίρα θέλησε να γίνει το «κακό», μοιράστηκα κι εγώ για λίγο ένα μικρό κομμάτι από το βάρος που κουβαλούσε στην ψυχή του. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του:

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο άνθρωπος έχει θέληση, τίποτα δεν έιναι ακατόρθωτο

Δίδαγμα ζωής από ένα ζευγάρι του η ζωή δεν τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο