Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τα παιδιά του κόσμου....ο κόσμος μας

12 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας



Η 12η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και, ειδικότερα, τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef, 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως, ενώ 115 εκατομμύρια από αυτά απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.
Σε έκθεσή του που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας υπογραμμίζει τον κίνδυνο ανατροπής της τάσης των τελευταίων ετών, όπου παρατηρείται μείωση της παιδικής εργασίας, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, μεταξύ 2004-2008, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε από περίπου 222 εκατομμύρια σε περίπου 215 εκατ. Η πτώση, που φθάνει το 3% και θεωρείται μικρή από τον Οργανισμό, χαρακτηρίζεται επίσης αργή και άνιση στις διάφορες χώρες.

Για φοροδιαφυγή ο Γερμανός Υπ. Ανάπτυξης που απειλούσε την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα!!


«Ήθελα να ενισχύσω τις μικρές επιχειρήσεις του Αφγανιστάν»!!!!!!
Για απόπειρα φοροδιαφυγής ελέγχεται ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ (FDP), η υπόθεση του οποίου έχει φτάσει στην Εισαγγελία του Βερολίνου.

Κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Αφγανιστάν, ο Γερμανός αξιωματούχος αγόρασε χειροποίητο χαλί αξίας 1.100 ευρώ, το οποίο ωστόσο, επειδή δεν χωρούσε στις αποσκευές του, μεταφέρθηκε στην Γερμανία με πτήση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Στο αεροδρόμιο το χαλί παρελήφθη από τον οδηγό του υπουργού, ο οποίος, καθώς δεν είχε ανάλογη εντολή, παρέλειψε να το δηλώσει στις τελωνειακές αρχές.
Όπως υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά του το περιοδικό "Focus", η υπόθεση διέρρευσε από υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ενημέρωσαν με επιστολή δύο πολιτικούς, από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και την Αριστερά. Σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η εισαγωγή από χώρα έκτος Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβαρύνεται με φόρο 19%, ενώ το αφορολόγητο όριο είναι στα 430 ευρώ.

WASHINGTON POST: ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!


 Υπό τον τίτλο «Η ελληνική κρίση έπαιξε ρόλο- κλειδί στο αίτημα της Ισπανίας για διάσωση» η αμερικανική Washington Post εξηγεί πώς οι εξελίξεις στη χώρα μας επηρεάζουν ολόκληρη την οικονομική πολιτική της Ευρώπης.

«Η Ισπανία αναγκάσθηκε να αναζητήσει πακέτο διάσωσης αυτό το Σαββατοκύριακο, και έτσι έγινε η μεγαλύτερη χώρα που χρειάσθηκε στήριξη στην επί δυόμιση χρόνια ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Αλλά ήταν η «μικροσκοπική» Ελλάδα που έσπρωξε την Ισπανία στα όριά της», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες την Κυριακή με μια κρίσιμη επιλογή, μεταξύ των ηγετών που αποδέχονται τους σκληρούς όρους της διάσωσης και εκείνους που τους απορρίπτουν, ενδεχομένως με κόστος το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


«Είμαστε πρώτοι» λένε στη Συγγρού. «Μπορούμε και αυτοδυναμία» υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου. Μια υπόγεια μάχη χαρακωμάτων με πολεμοφόδια τα στοιχεία δημοσκοπήσεων που – λόγω της νομοθεσίας- δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη των δύο κομμάτων συνομιλούν τις τελευταίες ώρες με δημοσιογράφους και διοχετεύουν στοιχεία από έρευνες οι οποίες γίνονται για λογαριασμό τους , οι οποίες όμως δεν συμφωνούν ως προς τον τελικό νικητή αφού δείχνουν εντελώς αντίθετα στοιχεία.
Στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικαλούνται στοιχεία κυλιόμενων δημοσκοπήσεων από τουλάχιστον δύο γνωστές μεγάλες εταιρίες. Η μία από αυτές- σύμφωνα με γαλάζια στελέχη- εμφανίζει το κόμμα του κ. Σαμαρά να προηγείται τουλάχιστον τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη δεύτερη, η διαφορά μειώνεται περίπου στις δύο μονάδες. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά χαμηλότερα από των τελευταίων εκλογών όπως και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

PROFIL: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»


 Έντονη κριτική, στη σύνδεση του αποτελέσματος των επικείμενων ελληνικών βουλευτικών εκλογών με ζητήματα παγκόσμιας σημασίας, ασκεί το έγκυρο, αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ» στο σημερινό τεύχος του και σε ένα οκτασέλιδο αφιέρωμα για την Ελλάδα με τίτλο «Κάθοδος (και επιστροφή;) στον Άδη», που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες του (οι τρεις από αυτούς βρίσκονται στην Αθήνα).

Όπως καταγγέλλεται στην εισαγωγή του κύριου άρθρου του αφιερώματος, ολόκληρος ο κόσμος έχει αποφασίσει να συνδέσει την ετυμηγορία των Ελλήνων, με καθοριστικά ζητήματα παγκόσμιας σημασίας, όπως, αν η Ελλάδα θα χάσει το ευρώ ως νόμισμα και θα βυθιστεί στη φτώχεια τα επόμενα χρόνια, ακολουθούμενη από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, ή αν θα βυθιστεί ολόκληρη η Ευρωζώνη στην ύφεση, ή αν ο ιός θα μεταδοθεί στην παγκόσμια οικονομία, ή, ακόμη, αν ο Ομπάμα χάνει τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Le Figaro:Προς επαναδιαπραγμάτευση η Ιρλανδία μετά τη συμφωνία Ισπανίας

Λιγότερο επαχθείς όρους θα ζητήσει το Δουβλίνο, γράφει η γαλλική εφημερίδα
Η συμφωνία για ένα ήπιο μνημόνιο μεταξύ της Ισπανίας και των ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να στηριχθεί ο ισπανικός τραπεζικός κλάδος, προκάλεσε ήδη την αντίδραση της Ιρλανδίας, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του δικού της μνημονίου με στόχο την επίτευξη λιγότερο επαχθών όρων.
Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» επικαλείται δηλώσεις ιρλανδού αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται, ο οποίος αναφέρει ότι μετά τη συμφωνία για την Ισπανία στο Eurogroup του Σαββάτου, το Δουβλίνο εξέφρασε την βούλησή του να επαναδιαπραγματευθεί το δικό του μνημόνιο.
«Στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία παρόμοια με εκείνη της Ισπανίας» αναφέρει ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Βενιζέλος: Χωρίς κυβέρνηση συνευθύνης η χώρα κινδυνεύει


«Αν δεν σχηματιστεί η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η χώρα θα φλερτάρει με ακραίες μορφές κινδύνου>>, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματος του Λεκανοπεδίου Αττικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενισχυθεί στις επικείμενες εκλογές ώστε να διεμβολίσει το <<τεχνητό σκηνικό δήθεν δικομματισμού που βολεύει αναμφίβολα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ>>. Ανέφερε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πόλος που βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, για να συμπληρώσει πως αυτό δεν σημαίνει ότι σταθμίζει τις καταστάσεις και καιροσκοπεί, ότι έχει πλήρη συνείδηση της υποχρέωσής του να παίξει καταλυτικό ρόλο, για μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. «Μπροστά σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται αντισυμβατικές, γενναίες, ενωτικές, εθνικές λύσεις που δεν διχάζουν την κοινωνία και ανακόπτουν τη βία», σημείωσε.

Τσίπρας: Δημόσιος φορέας ακτοπλοΐας, ειδικό καθεστώς ΦΠΑ & ανάπτυξη νησιών


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο απόψε -φωτό eurokinissi
Την δέσμευση ότι μιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτικη για την ανάπτυξη των νησιών, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στη Χίο.
O k Τσίπρας. παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποδομές, την ανάπτυξη , το κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία για τον πληθυσμό των νησιών, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου στο ΦΠΑ που έχει καταργηθεί με το Μνημόνιο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρά το γεγονός ότι από τη χώρα μας πέρασαν τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης και απορροφήθηκαν εκατοντάδες δις ευρώ, η νησιωτική Ελλάδα παραμένει μια περιοχή κατοικούμενη από πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και αυτό, πρόσθεσε, όταν τόσο η ευρωπαϊκή ένωση όσο και οι χώρες ξεχωριστά, έχουν αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα της ζωής σε νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη να υπάρχει ειδική πολιτική ανάπτυξης.