Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για όλα υπάρχει λύση...

Αντίθετος με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντ.Σαμαρά ο Οδ.Βουδούρης της ΔΗΜΑΡ

Ο Οδ.Βουδούρης διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ το 2012 επειδή διαφώνησε με την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε την Τρίτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.
«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου» δήλωσε στον Βήμα 99,5.
Χαρακτήρισε, επίσης, «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας το θέμα των προσώπων που θα συνθέσουν το νέο σχήμα.
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης, ο κ. Βουδούρης είπε: «Αυτό αποκλείεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα».

Σαμαράς – Βενιζέλος: Θέλουν το Φώτη τους!

Και αυτές οι εκλογές, όπως όλες , είχαν νικητές και ηττημένους. Μόνο που είναι δύσκολο να κάνουμε ασφαλή κατάταξη. Ποιοι δηλαδή είναι οι νικητές και ποιοι οι ηττημένοι . Προσωπικά αισθάνομαι ότι ανήκω στους νικητές, αφού άντεξα την πίεση και δεν υπέκυψα σε αυτό που επίμονα και με κάθε τρόπο απαιτούσε όχι μόνο το Ελληνικό , αλλά και το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο κατεστημένο. Σε αυτό που απαιτούσαν οι τραπεζίτες και οι αγορές. Έτσι μπορώ να κοιτάω περιφρονητικά τη Μέρκελ, τη Λαγκράντ, το Σοιμπλε, το σύντροφο Ολάν κ.λ.π., και να ανακουφίζομαι επειδή στη δική τους ανακούφιση δε συνέβαλα. Και τους λέω "Οποιος ανακουφίζεται τελευταίος ανακουφίζεται καλύτερα". Τώρα αν ο Φώτης θα συμβάλει στην περαιτέρω ανακούφισή τους ή όχι , δεν το γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρει. Και δε γνωρίζω επίσης ποια θα είναι η διαφορά μονοκομματικής (Σαμαράς), Δικομματικής (Σαμαράς, Βενιζέλος), Τρικομάτικής κυβέρνησης (Σαμαράς, Βενιζέλος, Φώτης). Νομίζω είναι το ίδιο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στους ΝΙΚΗΤΕΣ και στούς ΦΑΝΤΑΣΙΟΝΙΚΗΤΈΣ. Γ.Ζ.