Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τελευταίος σταθμός η Αθήνα


 Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα υπενθυμίζει ένα παγκόσμιο πρόβλημα που εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα, κλασσικό πέρασμα για χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν την "αγκάλη" της ΕΕ.

Οι πέντε νεαροί Αφγανοί τραβούν κουπί στα ανοιχτά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο λαθρέμπορος που τους πούλησε τη φουσκωτή βάρκα τους είχε διαβεβαιώσει ότι σε έξι ώρες θα έφταναν στην Ελλάδα. Αντί όμως του «ευρωπαϊκού παραδείσου» που τους υποσχέθηκαν, οι μετανάστες γίνονται δεκτοί με πυροβολισμούς κοντά στις ελληνικές ακτές.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ


 Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο». Ο επικεφαλής του Eurogroup με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» τόνισε πως, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι συζήτηση για χρονοδιαγράμματα.

Στο δημοσίευμα στην «Κουρίρ» αναφέρεται ότι, σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας, Έρβιν Πρελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθησυχάζοντας τους πολίτες που ανησυχούν πως έχουν χαθεί τα χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα “φρέσκο” ευρώ στην Ελλάδα, τουναντίον λαμβάνουν τόκους».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ήδη το ζητούμενο είναι οι διεργασίες για την Σύνοδο των Βρυξελλών, προκειμένου να αναθεωρηθούν παράγραφοι του Μνημονίου που έχουν προκαλέσει ανεργία και ανέχεια στην ελληνική κοινωνία.

Αφού προηγήθηκε συνάντηση με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

“Οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν αναλογικά το βάρος της συνευθύνης τους για την αναθεώρηση του Μνημονίου, αλλά και την αναθεώρηση της ελληνικής κρίσης. Άλλοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο σχήμα αυτό.