Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο Ράπανος αρνήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών!

   O Ράπανος αρνήθηκε τελικά το Υπουργείο Οικονομίας! Ψάχνουν αντικαταστάτη.
Θα παραμείνει πιθανότατα στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας ο Βασίλης Ράπανος (Δηλαδή εκεί δεν χρειάζονται φυσικές δυνάμεις; Είναι “εύκολη” θέση;) και δεν θα αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο της Οικονομίας, για το οποίο είχε προαλειφθεί.
Αυτό οφείλεται αφ΄ενός στην κατάσταση της υγείας του, η οποία κρίθηκε εύθραυστη και αδύναμη για μεγάλες εντάσεις και στρες, -σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr- αφ΄ετέρου στο γεγονός ότι δεν πλασιιώθηκε τελικά από πρόσωπα όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Τάσος Γιαννίτσης, όπως τον είχε διαβεβαιώσει ο κ.Σαμαράς.

Ανοιχτή επιστολή αναγνώστη προς την Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.


  

Σύντροφοι και συντρόφισσες, «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το Κ.Κ.Ε.»

Θα μου πείτε τι δουλειά έχει ένα σύνθημα του Κ.Κ.Ε., βγαλμένο απ’ το «χρονοντούλαπο της ιστορίας», που κυριάρχησε στον προεκλογικό του αγώνα στις εκλογές του 1981, σ’ ένα κείμενο που φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το πολύ κακό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στη χώρα μας, για το Κόμμα της εργατικής τάξης;
Κι όμως έχει, αφού το ίδιο το Κ.Κ.Ε. στις εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη χαρακτήρισε ως «νέα σοσιαλδημοκρατία» τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εκτίμησε σωστά πως θα είναι ο νέος πόλος του δικομματισμού στην χώρα μας, μπροστά στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του Ιούνη.
Παράλληλα πολλά δημοσιεύματα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έκαναν άμεσες κι ευθείες συγκρίσεις του φαινομένου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αλέξη Τσίπρα, με το φαινόμενο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ανδρέα Παπανδρέου του 1981.
Συνεπώς αξίζει τον κόπο να συγκρίνει κανείς την προεκλογική τακτική του Κ.Κ.Ε. τότε και σήμερα.

ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Όπως προκύπτει από το κείμενο, σχετικά με την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, τα τρία κόμματα συμφωνούν να επιδιώξει η κυβέρνηση: μείωση φορολογίας, επιπλέον βοήθεια σε φτωχούς και ανέργους, πάγωμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η σύγκλιση των απόψεων καταγράφεται στους τομείς της αναθεώρησης των όρων της νέας δανειακής σύμβασης, στα ζητήματα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, κοινωνικής προστασίας και πολιτικών που συνδέονται με το Μνημόνιο, στις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο Κράτος, στα μέτρα για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Οι γρίφοι του μηχανογραφικού


Η άμμος λιγοστεύει στην κλεψύδρα των πανελλαδικών εξετάσεων έως ότου ανακοινωθούν οι βαθμοί των φετινών 110.000 υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν τις 76.094 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν μεθαύριο Δευτέρα.... Οι υποψήφιοι ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τα σχέδιά τους για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Η συμπλήρωσή του είναι εύκολη για όσους έχουν σαφείς στόχους, όμως αποδεικνύεται γρίφος για εκείνους που χάνονται στη μετάφραση των πολλών επιλογών σχολών και τμημάτων ΑΕΙ.

ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

 Ανακατατάξεις στις φετινές βάσεις εισαγωγής, καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών Κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.

Από την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή Χρήστο Κάτσικα, φαίνεται ότι οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων έχουν δύο χαρακτηριστικά: αφενός παρατηρείται μείωση του ποσοστού των άριστων γραπτών (βαθμολογική κλίμακα 18-20) σε σχέση με την περσινή χρονιά (2011), αφετέρου δεν εμφανίζεται ορατή αύξηση του ποσοστού των υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα 0-9,9 (κάτω από τη βάση).