Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σύσταση «Ταμείου Καινοτομίας»


Για περισσότερες πληροφορίες οι διαχειριστές του APOLLON PRESS είναι πάντα στη διαθεσή μας.

Με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσως Κιάου και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα, συστήνεται Ταμείο Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ», ως χωριστή χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ ΑΕ).

Η σύσταση αυτού του σύγχρονου μέσου χρηματοοικονομικής τεχνικής, γίνεται σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της διαβούλευσης για το Ταμείο Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (venture capital), που είχαν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας τον Ιανουάριο 2012.
Σκοπός του «ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» είναι η ενίσχυση καινοτόμων, δυναμικών επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ June 27th, 2012 | Author: kartesios


«Το βάρος που σηκώνουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο, γι’ αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου» δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος από το βήμα της ΚΟ του κόμματος, διαμηνύοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου «σηματοδοτεί πρακτικά το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια». Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι Μιχ.Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.
Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «άθλο» το γεγονός ότι «το τραγικά ηττημένο ΠΑΣΟΚ του Μαΐου διατήρησε σχεδόν το ποσοστό του», ενώ αναφερόμενος στην απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας είπε:
«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά. Υπηρετούμε με συνέπεια το εθνικό μας καθήκον, αλλά έχουμε πλήρη συνείδηση της πολιτικής και ιδεολογικής μας ταυτότητας. Αναγνωρίσαμε στη Νέα Δημοκρατία, λόγω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο στο οποίο φτάσαμε».

Υπερβολικά σκληροί ήταν οι όροι προσαρμογής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα

Υπερβολικά σκληροί ήταν οι όροι προσαρμογής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα και επισημαίνει ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής «είναι, ίσως, η σπουδαιότερη από ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε προδημοσίευση συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Νταλάρα εκτιμά ότι, αυτές τις μέρες, «δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του ευρώ, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης» και τάσσεται υπέρ της κοινοτικοποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής, εξηγώντας ότι «για όλους μαζί, τα βάρη είναι βιώσιμα, για τα μεμονωμένα κράτη όμως, το βάρος είναι ασήκωτο».
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα, ο διευθυντής του IIF, επισημαίνει ότι «η επιθυμία για δημοσιονομική πειθαρχία ήταν τόσο ισχυρή, ώστε ανάγκασαν τη χώρα να σφίγγει όλο και περισσότερο το ζωνάρι» και ζητά να δοθεί στις χώρες με πρόβλημα περισσότερος χρόνος για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΟ ΙΡΑΝ – ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ 90 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Μια παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση βρίσκεται προ των πυλών καθώς όπως αποφάσισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε από 1ης Ιουλίου επιβάλλεται εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Αυτο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην Ελλάδα καθώς προμηθευόμαστε μεγάλες ποσότητες μαύρου χρυσού από το Ιράν και μάλιστα επί πιστώσει.

Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα
Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Πρόεδρος της Ενωσης Υγρών Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Μασσαλής “τα ελληνικά διυλιστήρια αγοράζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του αργού πετρελαίου από το Ιράν επειδή είναι η μόνη χώρα που μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση όταν όλοι οι άλλοι προμηθευτές αυτό το αρνούνται. Σκεφτείτε ότι αγοράζουμε περίπου το 35% των ποσοτήτων από το Ιραν και αυτη η ποσότητα πρέπει να υποκατασταθεί από άλλο προμηθευτή. Πετρέλαιο υπάρχει πολύ σε άλλες χώρες όμως δε μας κάνουν πίστωση όπως μας έκανε το Ιραν”.

Αλλάζει η ΕΕ και η Γερμανία τον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδος


Αλλάζει η ΕΕ και η Γερμανία τον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδος – Πλέον πρώτα θα απαιτούν την υλοποίηση των μέτρων και μετά θα χορηγούνται τα δάνεια – Σκόπιμα για παραδειγματισμό θα οδηγήσουν την Ελλάδα στα όρια της στάσης πληρωμών.
Η οικονομική και πολιτική αντιμετώπιση της Ελλάδος από την Ευρώπη και την Γερμανία αλλάζει άρδην. Διαπιστώνοντας η Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει σχεδόν αθετήσει όλους τους όρους του μνημονίου φαίνεται ότι αλλάζουν πλήρως τα σχέδια τους υλοποιώντας το plan Β που περιλαμβάνει ακόμη σκληρότερη αντιμετώπιση.
Συγκεκριμένα το plan B είναι να εξωθήσουν την Ελλάδα στα όρια της στάσης πληρωμών δηλαδή να μην έχει να πληρώσει βασικά λειτουργικά έξοδα του προϋπολογισμού ως σκληρό παραδειγματισμό της Ευρώπης συνολικά.

Ε, ανθρωπάκο* μου, φοβήθηκες να είσαι λεύτερος…


Aνθρωπάκο μου, μην το βάζεις στα πόδια… Αυτοί ξέρουν ότι έχεις τη δύναμη να είσαι Άνθρωπος. Γι αυτό σ’ έκαναν να πιστέψεις ότι είσαι ανθρωπάκος. Γι αυτό φοβήθηκες να γίνεις λεύτερος άνθρωπος…

Πήγες να μιλήσεις ανθρωπάκο. Κι εκείνοι έπεσαν πάνω σου και σου είπαν, είναι ντροπή να μιλάς. Είναι ντροπή να είσαι εκείνος που θα καθορίσει τη δική του ζωή. Είναι ντροπή, μας βλέπουν όλοι… Είναι ντροπή να είσαι λεύτερος.

Ανθρωπάκο μου…
Δεν σε δικαιολογώ που φοβήθηκες. Αντίθετα, εσένα τον φοβισμένο φοβάμαι, περισσότερο κι απ’ αυτούς που σε τρομοκρατούν.
Γιατί σε είχαν μέσα στο εργαστήριο 2,5 χρόνια κι εσύ παραπονιόσουν που δεν μιλούν οι άλλοι. Κι όταν οι γύρω σου μίλησαν, τρόμαξες. Και είπες, ξαναβάλτε με στο εργαστήριο, είμαι ένα καλό και πειθήνιο πειραματόζωο. Μα έκανες και τη δική μου ζωή μέρος του πειράματός σου.

Αυτό μάθαμε.....

Ο θάνατος του Ανδρέα και οι εφημερίδες της εποχής


ra64.wordpress.com

Ο θάνατος του Ανδρέα την Κυριακή 23 Ιουνίου συγκλόνισε τη χώρα.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά προτιμώ σήμερα να θυμίσω τον τρόπο με τον οποίο οι εφημερίδες της εποχής παρουσίασαν τη θλιβερή είδηση.

Πραγματική αποθέωση από «εχθρούς και φίλους» και ταυτόχρονα ένα μάθημα για όλους, αν αναλογιστείτε ότι ήταν οι ίδιες εφημερίδες , που λίγα χρόνια πριν, αναζήτησαν την πολιτική του εξόντωση με την υπόθεση Κοσκωτά αλλά και το Ειδικό Δικαστήριο…

Δευτέρα 24 Ιουνίου 1996

6-8 Ιουλίου: 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: «Όταν η επίθεση δεν έχει όρια, η αντίσταση δεν γνωρίζει σύνορα!»

 

ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ SPIEGEL: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΣΗΤΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Η Γερμανία εξελίσσεται σε «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη», σημείωσε ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο κ. Σόρος χαρακτηρίζει τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, «παγιδευμένη», επειδή, όπως λέει, «έχει συνειδητοποιήσει ότι με την πολιτική της δεν μπορεί να λειτουργήσει το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επιχειρήματα που έχει επικαλεστεί».
Ο μεγαλοεπενδυτής συγκρίνει την κατάσταση της Γερμανίας με αυτήν των ΗΠΑ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, όπως υποστηρίζει, με το σχέδιο Μάρσαλ και η Ευρώπη ωφελήθηκε αλλά και η Αμερική «επιβλήθηκε ως ευεργέτιδα δύναμη».
Σήμερα, υπογραμμίζει, «η Γερμανία δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί κάτι τέτοιο και είναι τραγικό ιστορικό σφάλμα να μην αναγνωρίζει αυτές τις δυνατότητες».

Η Ευρώπη ομιλεί Ελληνικά



«Οι Ευρωπαϊκές γλώσσες είναι διάλεκτοι μιας και της αυτής γλώσσης: της Ελληνικής».
Ο. Wandrusca

Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Βιέννης


Είναι γνωστό από ιστορικές πηγές, ότι το αποκαλούμενο σήμερα Λατινικό αλφάβητο, είναι αυτό που μετέφεραν στην Νότια Ιταλική χερσόνησο οι άποικοι, οι προερχόμενοι από την Κύμη της Ευβοίας, στα πλαίσια του αποικισμού της περιοχής από Έλληνες των πόλεων του Ελλαδικού χώρου, κατά τον 8ο π.χ. αιώνα και μεταγενέστερα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαλκιδικό Αλφάβητο, το οποίο ήταν ένα από τα Αρχαϊκά Ελληνικά Αλφάβητα, που διέφεραν μεταξύ τους σε παραλλαγές κάποιων γραμμάτων όσον αφορά το σχήμα, αλλά και στον αριθμό των φθόγγων που περιλάμβαναν. Άλλα τέτοια ήταν το Αττικό, το Ιωνικό, το Κορινθιακό, το Λακωνικό και το Αρκαδικό.

Ούτε λιτότητα ούτε ανάπτυξη: η μόνη ελπίδα είναι η αλληλεγγύη


Του James K. Galbraith

Η λιτότητα τα έφαγε τα ψωμιά της. Η ύφεση που πλήττει τη Βρετανία και το 11% της ευρωπαϊκής ανεργίας μας δείχνουν πού οδηγεί. Οι Έλληνες και οι ισπανοί διαδηλωτές αποτελούν μαρτυρία των δεινών που προκαλεί. Η γαλλική πολιτική ζωή αποδεικνύει ότι οι ψηφοφόροι δεν την επιθυμούν. Σε πρόσφατη διάσκεψη στο Βερολίνο, υψηλά ιστάμενοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βρήκαν άλλο παράδειγμα παρά την Λετονία για να υποστηρίξουν την πολιτική λιτότητας. Ηταν θλιβερό.
Ηρθε ο καιρός να προτείνουμε μια εναλλακτική: την ανάπτυξη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ανάπτυξη αποτελεί στόχο και όχι πολιτική. Ολοι έχουν μια συνταγή να προτείνουν.

Η χρυσή αυγή και η σφουγγαρίστρα



του Γιάννη Βαρδαλαχάκη

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί ένας αστικός μύθος σχετικά με τη χρυσή αυγή η οποία, προφανώς υλοποιώντας το σύνθημα της “να ξεβρομίσει ο τόπος”, αναλαμβάνει το βάψιμο, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα σπιτιών τα οποία πριν είχαν καταληφθεί από ορδές μεταναστών.


Η ιστορία χονδρικά έχει ως εξής. Επαρχιώτης ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αθήνα, το έχει νοικιάσει σε κάποιον αλλοδαπό. Επειδή μένει στην επαρχία δεν έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο σπίτι όσο λείπει. Σε μία επίσκεψη του στην πρωτεύουσα περνάει μία βόλτα από εκεί για να διαπιστώσει έκπληκτος ότι αντί για 1-2 άτομα στο διαμέρισμα έχουν εγκατασταθεί 15-20-30- +οο άτομα.

Γιατί χρειάζονται οι Έλληνες βουλευτές τα πιστόλια;




Παλαιότερα το κυριότερο αξεσουάρ των βουλευτών, δείγμα, όπως οι ίδιοι νόμιζαν, κύρους, πνευματικής κουλτούρας και κυρίως νεοπλουτισμού ήταν οι πένες Mont Blanc. Εν συνεχεία όταν άρχισαν να τις χρησιμοποιούν επιδεικτικά και ορισμένοι newscasters, οι πένες αυτές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα αξεσουάρ και ήρθαν τα κινητά 3G, τα ipad το iphone oι ταμπλέτες κτλ. Και όταν και αυτά έφυγαν από τη μόδα ήρθαν τα… 38άρια πιστόλια και περίστροφα. Μπορεί να τους μείωσαν τον μισθό, να τους περιόρισαν τα κυβικά στα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα αιτήματα νέων βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών για άδεια οπλοφορίας όλο και αυξάνονται.

Ισπανία: «Να σώσουμε τους ανθρώπους, όχι τις τράπεζες»


Οι Ισπανοί βράζουν από οργή. Η Bankia, την οποία οι «Indignados» (Αγανακτισμένοι) έχουν κατονομάσει ως την «πρώτη τράπεζα από άποψη εξώσεων», θα λάβει 19 δισ. ευρώ από το κράτος. Η Ισπανία θα ενισχύσει με 100 δισ. ευρώ που έλαβε από την ΕΕ όλες τις τράπεζές της αλλά την ίδια στιγμή κόβει 10 δισ. ευρώ από την παιδεία και την υγεία.
Η Μαρία Μπενίτεθ έλαβε έναν μήνα παράταση προκειμένου να βρει μια λύση προτού κάνει έξωση στην ίδια και στην οικογένειά της η Bankia, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας που λαμβάνει βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ από το κράτος επειδή είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η 42χρονη Μπενίτεθ ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην κωμόπολη Μοντόρο με τον σύζυγό της, τα τρία τους παιδιά ηλικίας από 17 ως 20 ετών, την 84χρονη μητέρα της και την 52χρονη ανάπηρη αδερφή της.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παραγουάης! Να πέσει η Αμερικάνικη Χούντα!



Νέα από Ασουνσιόν (πρωτεύουσα της Παραγουάης).
Οι πραξικοπηματίες έκοψαν όλη της επικοινωνίας που είχαν στα χέρια τους οι λαϊκές οργανώσεις. Επίσης έκοψαν την οπτική ίνα που συνέδεε την κρατική τηλεόραση (που είναι υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους και υποστηρίζεται από κόσμο στους δρόμους) με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι σύντροφοι εργαζόμενοι ζητάνε αυτή η πληροφορία να διαχυθεί σε όλο το κόσμο… ΔΙΑΔΩΣΤΕ…
gregordergrieche.blogspot.gr/