Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ


 Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, λόγω των πολλών αναφορών που λαμβάνει για αδυναμία πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στην επιστολή της, η ανεξάρτητη αρχή, ζητά από την νέα κυβέρνηση να κατανεμηθούν τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Όπως αναφέρεται στην επιστολή οι συνεχείς επιβαρύνσεις γίνονται σε εισοδήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί με αποτέλεσμα οι ομάδες αυτές του πληθυσμού να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να σταματήσουν οι έκτακτες εισφορές , ενώ τονίζεται πως «δεν πρέπει να θιγεί ο πυρήνας δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας».

Πώς «Κανιβαλίστηκε» η Δημοκρατία σε όλη τη Δύση!


Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην έγκυρη αγγλόφωνη εβδομαδιαία Ευρωπαϊκή Εφημερίδα “New Europe”, φύλλο 1-7 Ιουλίου, 2012, η οποία κυκλοφορεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός της Ζωής Βρίσκεται στην Προσωπικότητα και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου ανεξαρτήτως Εθνικότητας ή Θρησκείας! Αυτές οι Αρχές που διατήρησαν τις Αμερικανικές Πολιτείες και τα Ευρωπαϊκά Κράτη ελεύθερα και ενωμένα επί δεκαετίες, απειλούνται σοβαρά από τον «Κανιβαλισμό» της Δημοκρατίας που ξεκίνησε από τους «Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας»! Οι «Κυρίαρχοι της Παγκόσμιας Οικονομίας» αποτελούνται από δύο βασικές Ομάδες ανθρώπων που ελέγχουν στενά τα εξής Παγκόσμια Κέντρα Επιρροής:

1) Τα «Πολυεθνικά Τραστ» που Μονοπωλούν σχεδόν όλα τα Αγαθά και τις Υπηρεσίες

2) Συγκεκριμένα “Οικονομικά Τραστ” που Μονοπωλούν την Κυκλοφορία του Χρήματος και όλων των Επενδυτικών Προϊόντων και των Παραγώγων τους. Ελέγχουν επίσης και τους τρεις «Οίκους Αξιολόγησης» που «Αξιολογούν κατ’ Αποκλειστικότητα» την οικονομική κατάσταση Χωρών και Εταιρειών.

H τράπεζα δεν είμαστε όλοι


 Πολλές τράπεζες θα έπρεπε να είχαν εθνικοποιηθεί, με κατάργηση του ιδιωτικού χρέους σε μια σειρά περιπτώσεων. Αντί γι΄ αυτό, το ισπανικό κράτος βοηθά τις τράπεζες σε βάρος των συμφερόντων του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.
Υπάρχει μια αντίληψη αρκετά διαδεδομένη στην Ισπανία, σύμφωνα με την οποία η «τράπεζα είμαστε όλοι». Τα λεφτά της τράπεζας είναι τα λεφτά όλων. Τα χρήματα αυτά είναι οι καταθέσεις της πλειοψηφίας των πολιτών που έχουν την περιουσία τους φυλαγμένη στην τράπεζα. Με άλλα λόγια, υποτίθεται ότι τα χρήματα που υπάρχουν ή που χρησιμοποιούνται από αυτήν είναι οι καταθέσεις καθενός από τους πολίτες, άθροισμα των οικονομιών τους, των μισθών τους ή των συντάξεων τους και είναι δημόσια ή ιδιωτικά.
Αυτή η αντίληψη προάγεται από τις ίδιες τις τράπεζες που θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι επιτελούν μια κοινωνική λειτουργία, δηλαδή αυτή της φύλαξης των χρημάτων του συνόλου των πολιτών, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των πολιτών, προσφέροντας πίστωση στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις όταν τη χρειάζονται. Η ύπαρξη ενός τέτοιου πιστωτικού συστήματος επιβεβαιώνει τον κοινωνικό του ρόλο και δικαιολογεί τη λειτουργία του. Από αυτή την αντίληψη προκύπτει το μήνυμα ότι οι τράπεζες, και ειδικότερα η τράπεζα της Ισπανίας, προσφέρουν τα αναγκαία μέσα και προστατεύουν τον πληθυσμό: παρεμβαίνοντας και τιμωρώντας την τράπεζα είναι σα να τιμωρούμε τους εαυτούς μας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ


O Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την ίδρυση της ομάδας, υποστηρίζει ότι μπορούν να κάνουν πολλά, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην εκλογική τους περιφέρεια- ξεκινώντας από το πιο απλό: διακοπές στην Ελλάδα.

«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να είναι δείξουμε, και μάλιστα πριν από το καλοκαίρι, ότι υπάρχουν φίλοι της Ελλάδας, επειδή η άμεση ανάγκη είναι η προώθηση του τουρισμού. Το απλό σλόγκαν ήταν ‘Αν θέλω να βοηθήσω άμεσα την Ελλάδα, θα περάσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα και θα παροτρύνω και τους ψηφοφόρους μου να κάνουν το ίδιο» λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στην Deutsche Welle.

Tο μήνυμα αυτό μπορεί να «περάσει» μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικές εφημερίδες της εκάστοτε εκλογικής περιφέρειας. Μετά την τουριστική σεζόν θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες χαμηλής πολιτικής, εκτιμά ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής.

«ΑΒΑTIS» στο Αγκίστρι.


http://www.hotel-abatis.gr

Όσο πλησιάζει ο Αύγουστος όλο και πιο πολύ σκεπτόμαστε την Κωνσταντίνα.
Η όμορφη και με μόνιμο χαμόγελο Κωνσταντίνα, είναι η υπεύθυνη και ψυχή του Ξενοδοχείου «ΑΒΑTIS», το οποίο βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στο Αγκίστρι, μέσα στο πευκοδάσος με μαγευτική θέα προς το Σαρωνικό κόλπο. και απόλυτη ησυχία. Λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι και το κέντρο του οικισμού της Σκάλας στο Αγκίστρι.


ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ: ΖΟΥΣΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ


Τώρα το πως ζούσε, ας μην το εξετάσουμε. Άλλο όμως αυτό και άλλο το γεγονός ότι πράγματι είναι θύμα ανθρωποφαγίας. Είναι βέβαιο ότι ο πολυτελής και προκλητικός βίος της στηρίζονταν σε προϊόν εγκλήματος. Άλλος όμως είναι ο εγκληματίας.
Ακόμη πιο άδικη και ανθρωποφαγική είναι η προφυλάκιση της κόρης του Ακη.
Είναι υποκριτική η αυστηρότητα των αποφάσεων. Η διάχυση της κάθαρσης στην οικογένεια του Ακη , άντε και σε μια - δυο οικογένειες ακόμη, σκοπό έχει να σταματήσει την πραγματική, ουσιαστική και σε βάθος κάθαρση , που θα είχε σαν αποτέλεσμα να αντιστραφούν οι όροι. Οι "ΜΈΣΑ" ευυπόληπτοι να είναι περισσότεροι από τους "ΈΞΩ".
Αφήστε τα γυναικόπαιδα και πιάστε τους πραγματικούς ενόχους. Έχει πολλούς!, Και σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. !! Γ.Ζ.



 Μια δεύτερη συνέντευξη, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσε η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, επαναλαμβάνοντας ότι η προφυλάκισή της είναι άδικη και πως οι δικαστές, με την απόφασή τους, την οδηγούν στα όρια της αυτοκτονίας.