Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της εκτέλεσης 22χρονης

Οτι χειρότερο σε αυτό τον κόσμο προέρχεται από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, στο όνομα των οποίων διαπράττονται  τα μεγαλύτερα εγκλήματα Γ.Ζ. 

Οι αφγανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους ενόχους, Ταλιμπάν, όπως υποστηρίζουν, της εκτέλεσης με συνοπτικές διαδικασίες μιας γυναίκας ύποπτης για μοιχεία, το συγκλονιστικό βίντεο της οποίας προκάλεσε σοκ στη Δύση, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.
>> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) δήλωσε από την πλευρά της "έτοιμη να βοηθήσει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στην αναζήτηση των δραστών αυτής της πράξης μίσους", δήλωσε ο διοικητής της, ο αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν.

Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς δεν απειλούμε με φυλακή κανέναν»

Συνέντευξη Τύπου για την πανελλαδική καμπάνια εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Πορεία προς τον λαό προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ κ. Αλέξης Τσίπρας ενόψει του μετασχηματισμού των συνιστωσών σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Προανήγγειλε παράλληλα μαχητική στάση του κόμματος απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, κυρίως για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ενώ για μια ακόμη φορά απηύθηνε προσκλητήριο για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς.
Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας έδωσε συνέχεια στους ... καβαφικούς διαλόγους του με τον κ. Σαμαρά, λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι η αναφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις», προέρχεται από το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον». Συνέχισε δε στο ίδιο ποιητικό κλίμα, παραπέμποντας στον Κώστα Βάρναλη και στον καταληκτικό στίχο των «Μοιραίων»: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!».

«Η παιδεία και ο πολιτισμός νικούν το φόβο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ 

Εκκλησιάζουσες από το Θέατρο του Ν. Κόσμου σε μια παράσταση ουδόλως «πολιτικώς ορθή»

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για την παρθενική του εμφάνιση στην Επίδαυρο διαλέγει τις «Εκκλησιάζουσες». Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος επανέρχεται στον Αριστοφάνη έπειτα από επτά χρόνια, με ένα έργο του ποιητή στο οποίο αυτός καταδικάζει την κατάρρευση παραδοσιακών πολιτικών αξιών (συμμετοχή, ενδιαφέρον και αγάπη για την πόλη, προτεραιότητα των συμφερόντων της πόλης, ανιδιοτέλεια), την έκπτωση δηλαδή της έννοιας του πολίτη. Τι θα μπορούσε να είναι περισσότερο τρομαχτικό και επικίνδυνο για την πατριαρχική κοινωνία της Αθήνας, όταν οι Αθηναίοι άνδρες πολίτες εγκαταλείπουν την πολιτική ή βλέπουν τη συμμετοχή στη Βουλή μόνο για να κερδίσουν τη χρηματική αποζημίωση; Μα -ω φρίκη!- να πάρουν την εξουσία οι γυναίκες και να ανατρέψουν κάθε δεδομένο στη ζωή της πόλης. Ο Θεοδωρόπουλος «διαβάζει» τις «Εκκλησιάζουσες» μέσα από τη σύγχρονη πολιτική συγκυρία και προβληματίζεται για την πολιτική πρόταση που πρέπει να διατυπωθεί με τόλμη και ευαισθησία, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς επικίνδυνους ισοπεδωτισμούς.
Μαρώ Τριανταφύλλου • maro33@otenet.gr

Τέρμα η διαπραγμάτευση...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και τα τρία κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Προεκλογικά. Τώρα όμως οι εκλογές πέρασαν και οι ψηφοφόροι γνωρίζουν εκ πείρας πως, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Εν ολίγοις, προεκλογικό παραμύθι ήταν η....
επαναδιαπραγμάτευση και η κυβέρνηση καμιά πρόθεση δεν έχει (ούτε είχε, είναι η αλήθεια) να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή της. Τελεία και παύλα. Το είπε καθαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» δήλωσε χωρίς περιστροφές.
Δεν ζητάει τίποτα, απολύτως τίποτα, η κυβέρνηση από την τρόικα σχετικά με το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει η δήλωση Στουρνάρα. Διευκρινίζεται άλλωστε ότι στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να ζητήσει ούτε καν την περιβόητη επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων.