Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ EUROGROUP


Το χρονικό του προαναγγελθέντος… μηδενικού αποτελέσματος ολοκληρώθηκε στο Eurogroup. Ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε μόνο… αυστηρές προειδοποιήσεις. Τι φοβάται τώρα η ελληνική κυβέρνηση, για τους επόμενους μήνες; Τι ελπίζει;

Υπό τις εξαιρετικά δυσμενείς – ούτως ή άλλως- συνθήκες, η «νωπή» ελληνική κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της κυρίως σε… υποθέσεις εργασίας. Όχι όμως κατ’ ανάγκη αυθαίρετες.
Αν τα καλά λόγια έχουν πρακτικό αντίκρυσμα…
Στο σκέλος των ελπίδων, μπορεί κανείς να επισημάνει τα εξής:
- Πρώτον, η Αθήνα μπορεί να ευελπιστεί ότι ενδέχεται να μετατραπεί σε άτυπη, «σιωπηρή» παροχή χρόνου η «ζεστή» επιστολή Σόιμπλε προς τον κ. Στουρνάρα, καθώς και η δεδηλωμένη θετική εντύπωση, την οποία αποκόμισε – σε προσωπικό επίπεδο- η Τρόικα από τις συναντήσεις της με τους νέους υπουργούς.
Επί της ουσίας, η νέα κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εξασφαλίσει εμπράκτως κάποια ανοχή εκ μέρους των δανειστών, αφενός χάρη σε αυτήν ακριβώς την ιδιότητα της «νέας» κι αφετέρου επειδή οι εταίροι τη θεωρούν κατ’ αρχήν «καλή», «συνεργάσιμη». Και μάλιστα μια «καλή» κυβέρνηση, της οποίας η πολιτική ήδη αμφισβητείται εντόνως (μαχητική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις, παραίτηση Νικολόπουλου,κλπ).

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΣΕΕ


Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε την Τρίτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος, ενώ ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με παράλληλη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.
Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς. Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

Απρόσμενο εκπαιδευτήριο, ο συρμός…


Πολλές φορές απρόσμενα η ζωή σε διδάσκει. Και σε διδάσκει όχι μέσα από έναν εκπαιδευτικό ή μέσα από έναν Ακαδημαϊκό. Ούτε ακόμη μέσα από έναν πρεσβύτερο εμπειροφόρο…

Απλόχερα σε προβληματίζει η συμπεριφορά του απλού ανθρώπου.

Ενδεχομένως ακόμη και της πλέμπας. Ακόμη και του ρακένδυτου ανέστιου που λυπάσαι πραγματικά. Αλλά του οποίου το μονόπρακτο αγνοείς μέσα στην ανθρωποπλημμύρα της μοναξιάς των πόλεων (κυρίως).

Το να είσαι φίλος των ανθρώπων, ή αλλιώς φιλάνθρωπος, φλερτάρει με τον λαϊκισμό της σάτιρας ή της πρωϊνής ενημερωτικής αηδίας. Δεν έχω σκοπό να δείξω κάτι τέτοιο. Ούτε να υποδείξω φιλανθρωπία. Απλά να μεταφέρω μια σκηνή.

Επιβιβασμένος σε συρμό του μετρό Αθηνών ένιωθα ευτυχής που είχα βρει θέση λίγο πριν φτάσω Σύνταγμα που θα φυσκάρει το βαγόνι. Η πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε, παρά μόνον ένα ζευγάρι (παρακαλώ) ρακένδυτων μπήκε και έκατσε στις θέσεις μπροστά μου. Μου άρεσε η ευτυχία των ερωτευμένων που είχαν στο πρόσωπό τους. Όπως, επίσης, με κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα συμπόνιας αλλά και ενόχλησης των διπλανών τους. Η ενόχληση προκαλούταν από την εμφάνιση των δύο αυτών προσώπων που παρέπεμπαν σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως άστεγο επαίτη.

«Τελείωσε το ‘ΠΑΣΟΚ’ των…εισαγωγικών»

Του Χάρη Τσιόκα

Πίσω από την εκλογική εικόνα των κοινοβουλευτικών κατατάξεων διακρίνει κάνεις συμπεριφορές κοινωνικής ρευστότητας και πολίτικης αμφισβήτησης.
Είναι φανερό ότι τα θέματα:
των κοινωνικών αναγκών,
του παραγωγικού μοντέλου,
της δημοσίας διοίκησης και του κράτους,
της διαχείρισης των επιπτώσεων και των ευκαιριών που δημιουργεί η κρίση,
των περιεχόμενων των δημοσίων αγαθών, του κοινωνικού κράτους και
της πολιτικής εξουσίας
προσανατολίζουν με διαφορετικό τρόπο τις κοινωνικές ομάδες της χωράς, τα κόμματα.

Στην πολύπλευρη κρίση και την διέξοδο που αναζητείται κάθε κοινωνική ομάδα, σε τελική ανάλυση κάθε πρόσωπο αναζητά να δει αν συμπεριλαμβάνεται όχι εκ των υστέρων άλλα σαν συμμέτοχος στο «κάδρο» που δείχνει την έξοδο από την κρίση.

Η αποτύπωση του μηνύματος των εκλογών έδειξε ότι χώρα και λαός δεν μπορούν να διαχωριστούν στο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ο διαχωρισμός, πρώτα η χώρα και μετά οι πολίτες δεν έγινε αποδεκτός.

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Για την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται από Τρίτη (10-7) να φτάσει τους 39ο και πιθανόν την Τετάρτη (11-7) τους 40ο
Έκτακτο Δελτίο σε ισχύ από ΕΜΥ /ΕΜΚ – Ελληνικό, 08-7-2012 CCA


Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχικό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Υψηλές Θερμοκρασίες

Ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες είναι οι ημέρες κατά τις οποίες οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, αλλά κατά τις νυκτερινές ώρες οι θερμοκρασίες μειώνονται αρκετά, με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να μπορεί να αναλάβει δυνάμεις και να ανταπεξέλθει στην καταπόνηση που υφίσταται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Καύσωνας

Θα τους αποδεκατίσει....

Σοβαρό πρόβλημα στο μάτι του Πρωθυπουργού
Πρόβλημα υγείας και παραίτηση του υπουργού οικονομικών Ράπανου
Πρόβλημα και παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Βερνίκου
Παραίτηση του υφυπουργού εργασίας Νικολόπουλου
...... και έχει ο θεός!!


 

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 Η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ισπανία ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί στο τέλος του μήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι όροι που συνοδεύουν το πακέτο βοήθειας της ευρωζώνης, αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να εγκριθούν στο τελικό τους στάδιο το δεύτερο μισό του Ιουλίου», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, συμφώνησαν να δοθεί στην Ισπανία παράταση ενός έτους – μέχρι το 2014 – για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.

www.matrix24.gr