Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μέτρα ανακούφισης του ΚΚΕ για τους μετανάστες

 Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το ζήτημα της μετανάστευσης είναι η διευκόλυνση της εξόδου μεταναστών και προσφύγων προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ που επιθυμούν και η νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα έχοντας δημιουργήσει βασικούς δεσμούς με την χώρα.
Την αλληλεγγύη της προς τους μετανάστες που οδηγήθηκαν με «τον πιο βίαιο τρόπο στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, εξαιτίας πολέμων, πείνας, φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και διωγμών» εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στο Φεστιβάλ Μεταναστών στα Πατήσια υπογραμμίζοντας την αντίθεσή της στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.
Η ίδια σημείωσε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και καταπιεσμένοι στις χώρες τους, πρέπει να μένουν σε αυτές, γιατί αυτοί αποτελούν πολύτιμη δύναμη αγώνα «για να πολεμούν τις δυνάμεις κατοχής, τους ξένους αλλά και ντόπιους δυνάστες, να πολεμούν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης».

Μάχες στους δρόμους της Μαδρίτης καίγεται η Ισπανία

Kαι φυσικά ..."κουβέντα" δεν λένε τα ΜΜΕ!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ!


Οι νέοι έγραψαν ιστορία! Παίζοντας από το 44′ με 10 λόγω άδικης αποβολής κέρδισαν 2-1 την Αγγλία στην παράταση και θα διεκδικήσουν την Κυριακή την κούπα! Ισπανία ή Γαλλία ο αντίπαλος!
Για πρώτη φορά μετά το 2007 η Ελλάδα επιστρέφει σε τελικό Euro σε επίπεδο Νέων! Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κόντρα σε όλα έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλη είναι η ελληνική ψυχή και παρότι δόθηκε σε βάρος τους ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή στο πρώτο μέρος, βγήκαν ζωντανοί από μία απίστευτα δύσκολη αποστολή. Ο Ελληνες έδωσαν ότι είχαν στο Ταλίν, θα δώσουν το «παρών» στον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα σε μία εκ των Ισπανία-Γαλλία ενώ έφεραν τον προπονητή των Αγγλων στο σημείο να ζητήσει από τους παίκτες του να μην επιστρέψουν τη μπάλα για fair play!
Η Εθνική μας είχε ατσάλινη άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με παίκτες που τα έδωσαν όλα και παρότι οι Αγγλοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους δεν απειλήθηκαν παρά σε λίγες περιπτώσεις. Πέρα από τυην άμυνα εξαιρετικός ήταν η Γιαννίωτας, από προσπάθεια του οποίου ήρθε το κόρνερ για το πρώτο γκολ. Στο 38′ μετά από εκτέλεση του Σταφυλίδη, ο Μπουγαΐδης με καλό πάτημα έκανε σμπαράλια την αγγλική άμυνα για το 0-1 το οποίο κράτησε ένα λεπτό μετά ο Καπίνο με δύο σερί τρομερές επεμβάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ TOY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ


Οι συνταξιούχοι γου Δημοσίου που δεν θα φροντίσουν να απογραφούν μέχρι τις 17 Ιουλίου το αργότερο, κινδυνεύουν με διακοπή της σύνταξής τους προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών σε οδηγία που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, για τους 15.781 συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν εντός της προθεσμίας που είχε ορισθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν θα έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα).
Ωστόσο, αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.
Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.
Παράλληλα, από την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται σε κουνούπια του Νείλου

Επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» ενάντια στο ξενόφερτο ισλαμικό κουνούπι, που αλλοιώνει το αίμα των Ελλήνων και παίρνει τη δουλειά από τα ελληνικά «λεβεντοκούνουπα», έχει ξεκινήσει στις γειτονιές της Αθήνας η Χρυσή Αυγή.
Αποφασισμένος να μην αφήσει τα κουνούπια που μπήκαν λαθραία στη χώρα μας «για να την βρωμίσουν και να την οδηγήσουν στην παρακμή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Νίκος Μιχαλολιάκος, κηρύσσοντας την έναρξη μιας ακόμα κοινωνικής προσφοράς των μελών του κόμματός του.
Στη συνέχεια, ομάδες «κρούσης», από Χρυσαυγίτες που είχαν εφοδιαστεί με τις ειδικές ηλεκτρικές μυγοσκοτώστρες και με σύνθημα «Autan ή Επι Τας» στις μπλούζες, άρχισαν να περιπολούν στις γειτονιές έτοιμοι να εξολοθρεύσουν όσα περισσότερα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, έβρισκαν, ενώ παράλληλα άλειφαν με αντικουνουπικό όποιον Έλληνα συναντούσαν (αφού πρώτα τσέκαραν την ταυτότητα).

Όλοι οι πρόεδροι του "εκσυγχρονισμένου" ΠΑΣΟΚ στον ανακριτή για τα υποβρύχια!


Επείγουσα αίτηση στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ζητώντας την άμεση εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999 καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της προμηθείας τεσσάρων υποβρυχίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο ήταν μεταξύ άλλων ο... τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ε. Βενιζέλος
Διαβάστε την ανακοίνωση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου:
1. Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάγκαλος καταργεί την ελευθεροτυπία



Στις 13 Ιουλίου του 1925 ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, παππούς του αντιπροέδρου επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε στην κατάργηση της ελευθερίας του Τύπου.
Ο Τύπος τέθηκε υπό ισχυρό καθεστώς λογοκρισίας, ενώ δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν, όπως ο Κύρος Κύρου, διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» και ο δημοσιογράφος Γεώργιος Βεντήρης.
Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του απαγορεύθηκε η λειτουργία των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Ριζοσπάστης».
Παράλληλα, υπήρξαν μαζικές διώξεις και εκτοπισμοί πολιτικών του αντιπάλων, όπως οι Ιωάννης Μεταξάς, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νικόλαος Πλαστήρας, Γεώργιος Παπανδρέου, οι ενώ το νεοσύστατο ΚΚΕ τέθηκε στο στόχαστρο.

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού λέει η Αλέκα Παπαρήγα

Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα του νερού στην Ελλάδα, πρέπει να είναι, από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα του λαού, πολύ καθαρό και συγκεκριμένο, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης, που μπορούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους».

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πουλάει για να μαζέψει χρήματα, όσο, όσο, για να μπορέσει να πληρώνει δάνεια και τοκοχρεολύσια στους πιστωτές», υπογραμμίζοντας ότι αυτή «είναι δέσμευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», ενώ επεσήμανε ότι «η αντίσταση πρέπει να είναι και για το νερό και καθολική για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων».

Πέντε κρούσματα μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσα σε μία εβδομάδα

Ο χάρτης με τις επικίνδυνες περιοχές για τα κρούσματα του ιού του Νείλου

Ανοχύρωτη αποδεικνύεται ότι είναι η Αττική απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου, με τις νότιες περιοχές της να έχουν ήδη δεχτεί εισβολή από το μολυσματικό ιό των κουνουπιών και να μετρούν πέντε κρούσματα λοίμωξης σε μία εβδομάδα. Τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, και αφορούν έναν 18χρονο, έναν 44χρονο και μία 65χρονη που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Τζάννειο και Ασκληπιείο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, από τους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου, μόλις έξι έχουν προβεί σε έγκαιρους συστηματικούς ψεκασμούς για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.
Πρόκειται για τους δήμους Μαραθώνα, Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Φυλής, Μεγαρέων και Μάνδρας. Στις περιοχές αυτές έγιναν ψεκασμοί (νυμφοκτονίες) κατά το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών στις αρχές του περασμένου Μαΐου, σε συγκεκριμένα επίμαχα σημεία όπως πχ στον υδροβιότοπο Σχοινιά, στα ρέματα της Χαλυβουργικής, Αγίου Γεωργίου, στο Έλος Ψάθας κα.

Πολιτική - Νέο σκάνδαλο στη Γερμανία


Η εισαγγελία της Βάδης-Βυρτεμβέργης διερευνά ένα νέο οικονομικό σκάνδαλο, με εμπλεκόμενους τον πρώην πρωθυπουργό του κρατιδίου Στ. Μάπους και τον τέως επικεφαλής της Morgan Stanley Ντ. Νόθαϊς.
Σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις για οικονομική διαφθορά στους κόλπους των πολιτικών ηγεσιών στις διάφορες χώρες, η Γερμανία βρίσκεται κατά κανόνα προς το τέλος της λίστας. Με τους προληπτικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει για τον έλεγχο της ροής του «πολιτικού χρήματος», σπάνιες είναι οι περιπτώσεις οικονομικής διαπλοκής που ξεφεύγουν από τους αυστηρούς ελέγχους.
Εντούτοις τα πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν στο φως για τα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού της Βάδης-Βυρτεμβέργης Στέφαν Μάπους δείχνουν να ανατρέπουν την εικόνα ενός καθ' όλα άμεμπτου δημόσιου βίου στη Γερμανία.

Κυβέρνηση μηδενικής συνοχής


Η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυ­πουργού Εργασίας έχει πολ­λαπλή και ευρύτερη σημασία. Όχι μό­νο για τη Ν.Δ. και το μέλλον της, αλλά και για τη συγκυβέρνηση της «εθνικής ευθύνης» των τριών... «καμπαλέρος», οι οποίοι είναι πια υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πο­λιτικών επιλογών/οδηγιών που έρχο­νται απ’ έξω...
Ίσως, κατά πολλούς, η αποχώρηση αυτή από την τόσο φρέσκια κυβέρ­νηση να εδράζεται κυρίως σε προσω­πικούς λόγους. Αυτή η αιτιολόγηση, όμως, ακόμη και αν έχει δόση αλήθει­ας, είναι εντελώς ανεπαρκής για να αιτιολογήσει το γιατί ένα στέλεχος με πολύχρονη παρουσία στη Ν.Δ. επιλέ­γει να παραιτηθεί από μια κυβέρνηση την οποία στηρίζει το κόμμα του αμέ­σως μετά τη συγκρότησή της και μάλι­στα δηλώνοντας… πίστη στον κομματι­κό αρχηγό και πρωθυπουργό.

Ιδιωτικο-ποίηση


του Θανάση Καρτερού
Αυτή η ποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, που με τόση αισθαντικότητα απαγγέλλουν τελευταία πολιτικοί, δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και μεσάζοντες, έχει παραγίνει. Για πολλούς λόγους, εκ των οποίων ο κυριότερος είναι ότι εμφανίζεται ως η θεραπεία για όλα τα δεινά. Θα πέσει χρήμα, σου λέει κοτζάμ Σαμαράς, απόφοιτος του ίδιου αμερικανικού πανεπιστημίου με τον Παπανδρέου. Θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα υπάρξει ανάπτυξη. Αρκεί να πουλήσουμε όσα ορισμένοι εμπαθείς ονομάζουν ασημικά και άλλοι εμπαθέστεροι πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.
Και πόθεν, παρακαλώ, προκύπτει ότι θα πέσει χρήμα; Μέχρι τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις μάλλον κόστισαν χρήμα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, για όποιον θυμάται τι έγινε με τον ΟΤΕ ή
με την Εμπορική. Εκτός αν εννοούν ότι θα πέσει χρήμα στις τσέπες κάποιου Βγενόπουλου και κάποιων ευγενών μεσαζόντων. Γιατί ακόμα κι αν αφήσει κανείς στην πάντα την εντιμότητα που συνοδεύει κάθε ιδιωτικοποίηση, είναι βέβαιο πως ό,τι πουληθεί σε συνθήκες ανέχειας και χρεωκοπίας, θα πουληθεί μπιρ παρά. Και όσο χρήμα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο θα πάει στους δανειστές - αυτές δεν είναι οι προβλέψεις;

Δεν έχω ... δεν πληρώνω

Οι εγχώριοι αχυράνθρωποι και οι ξένοι επόπτες τους, οι επιτελείς της καταστροφής, μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αυτοί οι... τύποι, συνηθισμένοι να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους ως αριθμούς και διαβιούντες μακριά από την αληθινή ζωή των «απλών ανθρώπων», αδυνατούν ακόμη να αντιληφθούν ότι οι λογαριασμοί που κάνουν στα χαρτιά απλώς δεν βγαίνουν. Όχι γιατί οι άνθρωποι επαναστάτησαν και δεν θέλουν να πληρώσουν. Απλώς, δεν έχουν. Δεν έχουν μία.

Ας ρίξουμε μια ματιά τι μας ζητούν οι εγχώριοι «υπεύθυνοι» κυβερνήτες μας και οι off-shore ύπατοι καθοδηγητές τους. Ας δούμε, επιγραμματικά, τους αριθμούς που δεν βγαίνουν. Ας συνειδητοποιήσουμε τι μας ζητούν αυτοί που προεκλογικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μας παραμυθιάσουν με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και άλλες ωραίες ιστορίες. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη και κάνοντας γαργάρα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, σήμερα μας ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, γύρω στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατανέμονται ως εξής: