Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Εξονυχιστικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών και πρώην υπουργών


Χίλιοι και πλεόν φάκελοι βρίσκονται στα χέρια του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αντεισαγγελέα Εφετών Ι.Διώτη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών Αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες, αλλά κυρίως καταγγελίες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ήδη δόθηκε εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μίας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι Αυστραλοί Χρυσαυγίτες θέλουν να διώξουν τους Έλληνες από τη χώρα τους…

http://antipetroula.blogspot.gr/

ΝΕΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα τους, στοιχεία από δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε εφημερίδες της Κυριακής (15/7) :

1 . Σύμφωνα με την έρευνα της MRB που δημοσιεύεται στη "Real News" στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 10,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%, η Χρυση Αυγή 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,1% και το ΚΚΕ 4,1%.
2. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής,
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυση Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.
Στις θετικές γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 61,5%, δεύτερος, ο Αντώνης Σαμαράς με 50,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 42,8%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 35,7% και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος (30,4%), η Αλέκα παπαρήγα (23,5%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (18,9%).

ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ !...


Να με συμπαθάτε που σας απασχολώ με τα αφελή ερωτηματικά μου, αλλά είναι η αγωνία μου για το ΠΑΣΟΚ, που με ταλανίζει κι όχι, φυσικά, οι προσωπικές σας στρατηγικές και οι σχεδιασμοί σας.
Η «ανασύσταση» συνδυάστηκε με την «αυτοοργάνωση» και επιλέχθηκε, πάλι, η εγγραφή μελών από την αρχή. Πέρα από τα οργανωτικά και τα ηλεκτρονικά μοντέλα, υπάρχει κάτι που τίθεται, ως βασικό ερώτημα – απορία : η πρόσφατη διαδικασία για την εκλογή του μοναδικού υποψηφίου, για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, της αφεντιάς σας, δηλαδή, έφερε στις κομματικές κάλπες – σύμφωνα με τις δικές σας ανακοινώσεις – πάνω από 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι ψηφίζοντας, έδωσαν κάποιο – μικρό – τίμημα, αλλά και τα στοιχεία τους.
Αυτοί οι πολίτες, ανεξάρτητα του ποιοι ήταν και τι ήταν, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πήγαν, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ψήφισαν για Πρόεδρο του Κινήματος και καταγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους. Για ποιο λόγο, λοιπόν, η «ανασύσταση» δεν ξεκίνησε απ΄ αυτούς ; Γιατί αυτό το πλήθος, των χιλιάδων, πρόσφατων, συμμέτοχων στη καίρια κομματική διαδικασία, δεν θεωρήθηκαν, ως ντε φάκτο συμμέτοχοι και στο νέο «ξεκίνημα» ;

Στα μαύρα η Ισπανία-Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σε όλη τη χώρα κατά του Μνημονίου


Ντυμένες στα μαύρα σε ένδειξη πένθους, χιλιάδες γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι μαζί με άνδρες συναδέλφους τους κατέβηκαν χθες στους δρόμους της Μαδρίτης διαδηλώνοντας δυναμικά κατά της λιτότητας που επιβάλει στην Ισπανία το Μνημόνιο και η κυβέρνηση Ραχόι κατ' εντολή της Ε.Ε. με αντάλλαγμα την «επιμήκυνση» της δημοσιονομικής «προσαρμογής» και το πακέτο διάσωσης των τραπεζών.
Για «εξτρεμιστικά στοιχεία» που «θέλουν να μετατρέψουν τη Μαδρίτη σε Αθήνα»κάνει λόγο η κυβέρνηση, δια στόματος βουλευτή του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος.
Ωστόσο, χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου ξεκίνησαν από το συγκρότημα των κυβερνητικών κτηρίων στη Μαδρίτη και έκλεισαν κεντρικούς δρόμους στην πόλη. Στη Βαλένθια, οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν επίσης μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό σύνθημα «ψηλά τα χέρια, ληστεία!».
Στην Πουέρτα δελ Σολ, την πλατεία των Αγανακτισμένων της Μαδρίτης, εκατοντάδες γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, ντυμένες με μαύρα ρούχα και φορώντας μαύρα μαντήλια όπως συνηθίζεται στις κηδείες, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας και κατά της κυβέρνησης και σφυρίζοντας ρυθμικά με σφυρίχτρες.

Τι προτείνουν οι κατασκευαστές για να "πάρει μπρος" η οικοδομή


Σειρά προτάσεων για την άμεση ενεργοποίηση της οικοδομικής δραστηριότητας, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, υπέβαλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος προς την κυβέρνηση.....Ειδικότερα, τα αιτήματά της, όπως συνοψίζονται, ύστερα από τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του κλάδου από όλη τη χώρα, είναι τα εξής:
- Κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης φόρου ακινήτου περιουσίας (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΦΑΠ) από τις οικοδομικές επιχειρήσεις για τα ακίνητα, που δεν έχουν πουλήσει. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι εμπόρευμα αδιάθετο στις αποθήκες της επιχείρησης να καλείται από την πολιτεία να πληρώσει φόρο, δεν υπάρχει σε καμία επιχείρηση του κόσμου.
- Αναστολή εφαρμογής του Ν. 3427/2005, που αφορά το ΦΠΑ στα ακίνητα, μέχρι το 2015.
- Μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων στο 4%, μέχρι το 2015.
- Κατάργηση του «πόθεν έσχες» για αγορά οικοπέδου και ανέγερσης από οικοδομικές επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές, Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.).

15η Ιουλίου 1974: ένα κενό στο Χρόνο, μία πληγή στη Μνήμη


Kίμωνος, του Αθηναίου (σε πρώτη αποκλειστική δημοσίευση στο http://www.istorikathemata.com/)

Το προεδρικό μέγαρο μετά την κατάληψη του από την εθνοφρουρά
Το έγκλημα
Το πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1974, ο Χρόνος στη Λευκωσία σταμάτησε. Τέθηκε σε κίνηση ο μηχανισμός υλοποίησης ενός ειδεχθέστατου εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού. Η Εθνική Φρουρά, με επικεφαλής Ελλαδίτες αξιωματικούς και κατ’ εντολήν της Ιωαννιδικής χούντας των Αθηνών, εκδήλωσε στρατιωτικό πραξικόπημα με σκοπό την ανατροπή και – πιθανότατα – τη φυσική εξόντωση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Το έγκλημα αυτό είχε βαρύτατες συνέπειες. Η κυριότερη και καθοριστικότερη – και σίγουρα ο μόνος, πραγματικά, λόγος για τον οποίο σχεδιάσθηκε και εκδηλώθηκε το Πραξικόπημα – δεν άργησε παρά λίγες μόνο ημέρες. Στις 20 Ιουλίου του 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και μετά από δύο φάσεις στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατέλαβε το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι υπόλοιπες θλιβερές συνέπειες του πραξικοπήματος είχαν στόχο απλά να ετοιμάσουν το έδαφος για την επερχόμενη κύρια συνέπειά του, την εισβολή των Τούρκων και τη διαίρεση του νησιού.