Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Χριστόφιας: Κλεφταράδες της υφηλίου οι αγορές

Χριστόφιας: Κλεφταράδες της υφηλίου οι αγορές Διεθνής συνωμοσία κλεφταράδων που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς, χαρακτήρισε τις αγορές ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο κ. Χριστόφιας, μιλώντας χθες στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, είπε πως «υπάρχει μια διεθνής, επιτρέψετε μου να πω, συνωμοσία, που ακούει στο όνομα «αγορές»». «Οι αγορές οι λεγόμενες είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου».
«Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλουν να καθυποτάξουν λαούς ολόκληρους υπό τη δική τους εκμετάλλευση και το δικό τους έλεγχο. Αυτό γίνεται. Άρχισαν να το κατανοούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσουν πλήρως δεν ξέρω τι και πόσα τιμήματα θα πληρώσουν οι λαοί της ίδιας της Ένωσης, αλλά και ευρύτερα», υπογράμμισε.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 21 ΧΩΡΕΣ: TO ΔΝΤ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια φέρνει μαζί του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που… σώζει.
Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ’ αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως σωτήρας προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους.
Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.
Στην εργασία αυτή που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση “Plos” γινόταν συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ κατά τα έτη 1991-2002 από την οποία φάνηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Δεν ήταν όμως μόνο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που επιδεινώθηκε η υγεία των λαών λόγω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

NIELSEN: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Η Ελλάδα παρέμεινε ανάμεσα στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη, με την καταναλωτική της εμπιστοσύνη να βρίσκεται σταθερά, τα τελευταία δύο χρόνια, κάτω από τις 60 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε μικρή άνοδο, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, γεγονός, όμως, που είναι συνηθισμένο στις μετεκλογικές περιόδους, όπου αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες του κόσμου.
Παράλληλα, στην Ελλάδα, εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες, που ακολουθούν.
Με τα έσοδα των Ελλήνων καταναλωτών να έχουν μειωθεί σημαντικά και την ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν προκαλεί έκπληξη πως η οικονομία και οι εργασιακές προοπτικές αποτελούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων, με ποσοστά που είναι τα υψηλότερα παγκοσμίως (46% και 44%, αντιστοίχως).

Το νέο τοπίο.. η Γή αλλάζει με την δική μας παρέμβαση..


η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και τόσο γούστο όσον αφορά την αισθητική..

οι καλλιέργειες κάποτε, ήταν πολυκαλλιέργειες και οι παραγωγοί καλλιεργούσαν πολλά και διάφορα είδη ταυτόχρονα σε όσα στρέμματα κι αν είχαν..

αργότερα, γίναμε "ευρωπαίοι" και οι αγρότες φύτευαν μονοκαλλιέργειες..
η διαφορά των δύο είναι πως αν αρρωστήσει η καλλιέργεια, πάει στράφι όλη η σοδειά στην μονοκαλλιέργεια, ενώ στην πολυκαλλιέργεια αρρωσταίνει μόνο ένα είδος..

άλλο μειονέκτημα της μονοκαλλιέργειας είναι πως πρέπει να βρεί κανείς ΚΑΠΟΙΟΝ να προμηθεύσει όλα αυτά που παρήγαγε, ειδικά αν έχει πολλά στρέμματα..
αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ είναι ο ΜΕΣΑΖΩΝ..

ο οποίος βέβαια -επειδή έχει αγαθές προθέσεις πάντα- παίρνει (για ένα κομμάτι ψωμί) όλη την σοδειά συνήθως.. (κάποιες φορές, επικαλείται δυσχέρεια και η σοδειά πάει στις γνωστές χωματερές)..
έτσι γινόταν και με τις επιδοτήσεις απο τας ευρώπας..

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 65 ΔΙΣ!

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ 10ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ!

Τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση Ραχόι έχουν ξεσηκώσει τεράστια κύματα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα! Η ισπανική κυβέρνηση, υπογράφοντας «Μνημόνιο» συνεννόησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανακοίνωσε ένα πακέτο λιτότητας-μαμούθ ύψους 65 δισ. ευρώ που αφορά στην επόμενη διετία.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και η περικοπή του ποσού και της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας.
Τα δύο μεγαλύτερα ισπανικά συνδικάτα UGT και CCOO έχουν εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη (19/7) συλλαλητήρια σε 80 πόλεις ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πορεία στη Μαδρίτη.
Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθούν και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διοργανώνουν καθημερινά διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.
«Δεν είναι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι που πλήττονται, είναι χειρότερα για τους ανέργους. Και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον των μεγάλων περιουσιών» επισημαίνει μια διαδηλώτρια με το όνομα Τερέσα, μια 59χρονη δημόσια υπάλληλος. «Δεν θα εκπλαγώ αν σύντομα έρθει η σειρά και των συνταξιούχων».

Πλήρης υπαγωγή της Κύπρου

Η συζήτηση για το ποσό βοήθειας που θα λάβει η χώρα κυριαρχεί στην Κύπρο, με το ύψος του να παραμένει αδιευκρίνιστο. Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η βοήθεια δεν θα περιοριστεί στον τραπεζικό τομέα.
Εν μέσω μιας γενικής για την ώρα συζήτησης ως προς το ποσό που θα χρειαστεί να λάβει από την τρόικα βρίσκεται αυτές τις μέρες η Κύπρος. Ο οίκος Standard&Poor’s έκανε λόγο για 15 δισεκατομμύρια ευρώ, εστιάζοντας τις εκτιμήσεις του στην αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εντός της ΕΕ.
Η κυπριακή κυβέρνηση δείχνει να μη συμμερίζεται το συγκεκριμένο ποσό, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες του κράτους μέχρι το 2014 είναι 4,5 δισ., δεν το διαψεύδει όμως καθώς παραμένουν άγνωστες οι πραγματικές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες επαναρχίζουν τη Δευτέρα, με δεδομένο πια ότι η Κύπρος θα ζητήσει πλήρη υπαγωγή, δηλαδή τόσο για τα δημοσιονομικά όσο και για τον τραπεζικό τομέα. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για εξασφάλιση διακρατικού δανείου από τη Ρωσία.

Χαριστική βολή;;;

http://satira-epikerotitas.blogspot.gr/

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ …ΑΝΑΓΚΗ !...

http://logoplokies.blogspot.gr
Τους βλέπω σχεδόν κάθε μέρα στο δρόμο, στη γειτονιά μου. Πάνε συνήθως δυό-δυό, αλλά δεν είναι Χιώτες, σίγουρα. Και σίγουρα, έτσι ακριβώς γυρνάνε σε όλες τις γειτονιές. Είναι κάτι ταλαιπωρημένα μελαμψά παιδιά, που σέρνουν ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ, γεμάτο παλιοσίδερα. Κάθιδροι, κουρασμένοι, σπρώχνουν το καρότσι, που δεν οδηγείται και εύκολα όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι εμείς που καταναλώνουμε.
Ψάχνουν τους κάδους των σκουπιδιών, στους ατέλειωτους δρόμους της πρωτεύουσας, μες στο μεσημέρι, με τον ήλιο να καίει, γιατί το πρωί δεν υπάρχει εμπόρευμα. Ανακατεύουν τα σκουπίδια και όπου βρίσκουν «εμπόρευμα», το μαζεύουν. Σπασμένες σχάρες μπάρμπεκιου, κρεμάστρες μεταλλικές που έχουν στραβώσει, σκάλες με σπασμένα σκαλοπάτια, ξεχαρβαλωμένα καλοριφέρ και όποια μεταλλική σαβούρα μπορεί να φανταστεί κανείς, που ξεφορτώνεται η καταναλωτική κοινωνία.
Ήμουν μέσα στο ψιλικατζίδικο όταν μπήκε ο ένας από τους δύο, κρατώντας έναν ανεμιστήρα. Ο μαγαζάτορας, τον κοίταξε με χαλασμένη μούρη. «Δεν έχουμε!» του λέει, πριν προλάβει να πει τίποτα. «Όχι κύριο, ντεν τέλει…» του λέει. «Εγκώ ντώσει εσένα αυτό, άμα ντουλεύει να βάλεις. Εγκώ ντεν έκει μπρίζα…»

Η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ΔΝΤ για επιμήκυνση πέραν του 2014


Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Βήμα FM» (Αιμ.Περδικάρης-Αρ.Ραβανός), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Επειδή η επιμήκυνση έχει γίνει της μόδας τώρα τελευταία, ως διεκδίκηση της τρικομματικής κυβέρνησης, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ του περασμένου Μαρτίου, στη σελίδα 18, παρ. 21, προκύπτει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και πέραν του 2014 και η κυβέρνηση απέρριψε αυτή την πρόταση, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα κλόνιζε την αξιοπιστία της χώρας και την αφοσίωσή της στους στόχους του συμφώνου σταθερότητας.


Έρχονται λοιπόν σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με «αντικαταστάτη» του κ. Παπαδήμου, τον κ. Κουβέλη και εμφανίζουν ως δική τους διεκδίκηση την επιμήκυνση, την οποία απέρριψαν πριν από 5 μήνες, μετά από πρόταση του ίδιου του ΔΝΤ. Και για να ολοκληρωθεί ο «λογικός» παραλογισμός, έχουμε και το «δόγμα Στουρνάρα» που πρεσβεύει ότι προϋπόθεση για να συζητήσουμε στο μέλλον την αλλαγή του Μνημονίου, είναι η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του.

Ευχολόγια και γενικές δηλώσεις

Sayyed Hassan Nasrallah on Al Manar TV: Ηρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

* Εκείνο το τμήμα της ελληνικής "εκσυγχρονισμένης" αριστεράς (συμπεριλαμβανομένης της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη) που έχει συνταχθεί με την ιμποεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, τι άραγε μπορεί να αντιπαραθέσει στον Nasrallah για να δικαιολογήσει τον άκρατο φιλοαμερικανισμό;


Sayyed Hassan Nasrallah: Η Συρία δεν ήταν ποτέ ένα λιμάνι για μας, ήταν η άγκυρα μας!Έχουν ένα πραγματικό πρόβλημα που ονομάζεται Συρία.
Δεν είναι η Συρία του Abdul Halim Khaddam το πρόβλημα τους. Η Συρία του Bashar Al Assad είναι το πρόβλημα τους.
Είναι πρόβλημα για το Ισραήλ.
Η Συρία έχει πλέον μια τεράστια στρατιωτική ικανότητα.
Η Συρία δεν είναι απλώς ένα πέρασμα για την αντίσταση. Είναι η αληθινή υποστήριξή μας. Και έχω δύο αποδεικτικά στοιχεία. Οι πιο σημαντικοί πύραυλοι που είχαν ως στόχο το Ισραήλ έγιναν στη Συρία.