Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !...

Δραχμας δεν διδω, Λιρας δεν διδω!

Αλαζονεία, Ύβρις, Νέμεσις, Κάθαρση!

 Δευκαλίωνας  http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Τα έχουμε πει τόσες φορές που τελικά καταντά κοινοτυπία και πλεονασμός. Το ευρώ η ΕΚΤ και κατά συνέπεια η ευρωζώνη κινδυνεύουν να αναδειχθούν στον ασθενή κρίκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Θα διαβάσετε αυτές τις ημέρες πολλές αναλύσεις για τα αίτια της κρίσης του ευρώ. Εμείς όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα είχαμε πει δημόσια προ καιρού. Τώρα απλά δικαιωνόμαστε.
Μεταξύ των ηττημένων της συγκυρίας και οι θιασώτες της θεωρίας «ευρώ ή δραχμή». Συμπαρέσυραν την χώρα σε...μία ακόμα κρίση. Την κρίση του ευρώ.

Ξανά - μανά μία από τα ίδια


Πόσο πρέπει να ταλαιπωρηθεί ο δύσμοιρος τούτος λαός προκειμένου να σταματήσουν οι κυβερνώ­ντες να αντιμετωπίζουν την εξουσία ως λάφυρο και να εκτιμούν ότι όλα ξεκινάνε από την αρχή. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας παρήγγειλε και παρέλαβε έκθεση του ΟΟΣΑ για το Δημόσιο, που κόστισε μάλιστα δύο εκατ. ευρώ, στην οποία διατυπωνόταν η άποψη ότι μπορεί να υπάρξει μείωση των δημοσίων δαπανών - χωρίς απολύσεις προσωπικού - κατά 30%. Με βάση αυτό έφτιαξε ένα σχέδιο νόμου με το οποίο υποχρέωνε όλους ανεξαιρέτως τους υπουρ­γούς να λάβουν μέτρα για την αναδιοργάνωση και τον περιορισμό κατά 30% των οργανικών μονά­δων των υπουργείων, κάτι που μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με το κλείσιμο των Διευθύνσεων που δεν είχαν υπαλλήλους και των Ειδικών Γραμματειών και των αυτοτελών γραφείων που δεν είχαν αντι­κείμενο. Το νομοσχέδιο, πράγματι, ήλθε στη Βουλή έναν περίπου μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Ουδέποτε όμως προωθήθηκε προς ψήφιση, καθώς το «μπλόκαρε» η Ν.Δ., με το σκεπτικό ότι δεν θα έπρεπε να... βρεθεί προ τετελεσμένων.

LES ECHOS: ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με τον τίτλο «Τρία ευρωπαϊκά λάθη» η οικονομική εφημερίδα Les Echos φιλοξενεί άρθρο γνώμης ομάδας τραπεζιτών και οικονομολόγων που υπογράφουν ως «Διογένης». Στο άρθρο υπογραμμίζονται τα λάθη των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πιθανότητα, ενώ οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας «θα έχουν φύγει για αλλού».
Εισαγωγικά γίνεται αναφορά στο PSI, με την επισήμανση ότι οδήγησε την Ευρώπη σε πρωτόγνωρες και μη ελέγξιμες καταστάσεις, αφού η περίπτωση της Ελλάδας δεν ήταν συγκρίσιμη με την πρότερη εμπειρία της Αργεντινής, η οποία είχε κλειστό τραπεζικό σύστημα.

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου και βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Προκόπης Παυλόπουλος με άρθρο του στην κυριακάτικη Real News αναλύει και εξηγεί τα συνταγματικά όρια των αποκρατικοποιήσεων και τις ζωτικές οικονομικές δραστηριότητες που πρέπει να τελούν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
“Ιδίως κατά την παρούσα φάση της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα παρίσταται, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά επιτακτική η ανάγκη αφενός ιδιωτικοποιήσεων. Ήτοι ευρείας υιοθέτησης μεθόδων και πρακτικών ιδιωτικής οικονομίας και, συνεπώς, ιδιωτικού δικαίου και στο πεδίο συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του Δημοσίου. Και, αφετέρου, αποκρατικοποιήσεων. Ήτοι εκχώρησης σε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα δράσεων, οι οποίες ανήκαν ως τώρα στο Δημόσιο και τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

BBC: Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΤΟΥ 2012


“Η Ελλάδα στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τη μικρότερη αποστολή των τελευταίων 20 χρόνων”, αναφέρει το BBC σε νέο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο “Greek athletes strive for London as Athens legacy fades” (Οι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στο Λονδίνο την ώρα που η κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει).
Το BBC εστιάζει στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττουν και τον τομέα του αθλητισμού. Γίνεται λόγος για έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές για τις προπονήσεις και την προετοιμασία των αθλητών και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004.
Εγκαταστάσεις… εκτάκτου ανάγκης