Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ολοταχώς για εφεδρεία το φθινόπωρο


Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η διαδικασία αξιολόγησης. Σε ζώνη πρώτης προτεραιότητας οι υπάλληλοι Οργανισμών που καταργούνται, οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη

Να... τρέξει εντός του 2012 το νέο μοντέλο εφεδρείας ζητά η τρόικα, με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 έως 45.000 υπαλλήλων από τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αυτό που σημειώνουν στελέχη της τρόικας σε συζητήσεις τους με υψηλόβαθμους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου είναι το γεγονός ότι το 2012 δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την εργασιακή εφεδρεία και φέτος, παρά την πρόβλεψη του Μνημονίου για τουλάχιστον 15.000 άτομα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν πως η τρόικα θέτει ζήτημα απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να προχωρήσει η εργασιακή εφεδρεία, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να προκύψει εξοικονόμηση δαπανών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

«ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ» ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ


 Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε απολυθείσα εργαζόμενη σε εταιρεία εμπορίας ειδών και έκρινε μη νόμιμη την καταγγελία της σύμβασής της. Η εργαζόμενη, σύμφωνα με την απόφαση υπ΄αριθμόν 904/12 του Αρείου Πάγου είχε υπηρετήσει ευδοκίμως στην ίδια επιχείρηση επί 16 χρόνια, έγινε προϊσταμένη τμήματος πωλήσεων και σε αποδοχή των υπηρεσιών της, της είχε δοθεί εγγράφως διάκριση από την επιχείρηση και πριμ παραγωγικότητας.

Όπως ισχυριζόταν η επιχείρηση, την τελευταία τριετία πριν την απόλυση είχαν δημιουργηθεί προβλήματα επειδή εκείνη εργαζόταν κυρίως πρωινές ώρες και άλλαζε τις βάρδιες με διευθυντικά σημειώματα, κάτι που έκαναν και άλλοι προϊστάμενοι, χωρίς να προκύψουν λειτουργικά προβλήματα και παράπονα.
Τελικά, ο Αρειος Πάγος συμφωνώντας με την απόφαση του Εφετείου, έκρινε την απόλυση καταχρηστική και άκυρη απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας. Επιπλέον, δέχθηκε ότι η εταιρεία προσέφυγε στο έσχατο μέσο του διευθυντικού της δικαιώματος, χωρίς να λάβει υπόψη την ευδόκιμη υπηρεσία της εργαζόμενης, την ηλικία των 53 ετών στην οποία βρισκόταν και ότι απέμειναν επτά έτη για τη συνταξιοδότησή της.