Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Τελευταία ελπίδα .......

Γιατί η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία;


Η Συρία, είναι το τελευταίο κοσμικό αραβικό κράτος… Οι θρησκευτικές μειονότητες στη Συρία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τη μουσουλμανική πλειονότητα…


Η αλήθεια για τη Συρία όπως δεν την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ
του Bahar Kimyongür
Από την αρχή της ”άνοιξης” της Συρίας, η κυβέρνηση της Δαμασκού, υποστήριζε ότι αντιμετώπιζε συμμορίες τρομοκρατών. Τα περισσότερα δυτικά μμε κατήγγειλαν αυτό τον ισχυρισμό ως κρατική προπαγάνδα για να δικαιολογηθεί η καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας.
Ενώ είναι προφανές ότι η θεωρία αυτή θεωρείται ιερή και…
απαραβίαστη από το καθεστώς Μπάαθ, το οποίο δε χαίρει και ιδιαίτερης εκτίμησης από τα κινήματα της αντιπολίτευσης που δεν ελέγχει, εντούτοις η υπόθεση αυτή δεν είναι καθόλου εκτός πραγματικότητας. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επιβεβαιώνουν τη θέση αυτή της συριακής κυβέρνησης.

ΕΛΛΗΝΑ… κάνε ένα διάλειμμα απ’ το σκύψιμο, αλλάξε λίγο στάση και κοιτάξε λίγο και τη φάτσα του επιβήτορα !!!


Σκύψε ευλογημένε τόπε...

Ok, αφού περάσαμε the better part των τελευταίων χρόνων για να υπενθυμίζουμε σε ιδιοτελείς πένες ότι η κρίση είναι πρωτίστως global και (πολύ) μετά local, ας χαραμίσουμε κι ένα πόστ για την πραγματική φύση της εγχώριας κρίσης, πάλι κόντρα στις ιδιοτελείς πένες που αντιγράφουν με καρμπόν η μία την άλλη τις ρηχές ιδέες τους για υπερτροφικό δημόσιο, ιδεολογικές ηγεμονίες της αριστεράς και άλλες χρήσιμες ηλιθιότητες στην υπηρεσία αυτών που στην υγεία των κορόιδων θα… αρπάξουν για άλλη μια φορά ό,τι δεν είναι βιδωμένο στο πάτωμα.
Τα συστατικά της εγχώριας κρίσης, δε παρουσιάζουν καμία πρωτοτυπία που να μην την απαντάμε στις δοξασμένες μητροπόλεις του πιό απελεύθερου καπιταλισμού. Η διαφθορά, οι μίζες, οι χαριστικές αναθέσεις, τα καρτέλ, η άλωση του κράτους, η ελλιπής δικαιοσύνη είναι headlines που έχουμε διαβάσει σε κάθε δυτική γλώσσα, σε κάθε εφημερίδα του “πολιτισμένου κόσμου”. Τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα ΤΟΣΟ ειδική περίπτωση που “μια χεσά τόπος” να κοσμεί τα πρωτοσέλιδα τόσο εντονα, για τόσο διάστημα;
Είναι απλό, απλά αδικείται στην περίληψή του: η Ελλάδα έχει χάσει την ψυχή της.

Nigel Farage: Θα καταρρεύσουν το σύστημα και θα υποδουλώσουν τους ανθρώπους


Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από πρόσφατη (10/8/2012) συνέντευξη, του γνωστού στους περισσότερους Άγγλου Ευρωβουλευτή Nigel Farage.

Διαβάστε τις προβλέψεις του και τι αναφέρει για τον Μόντι και τον Ρομπάι…
Ο Nigel Farage μίλησε με το King World News, για αυτό που περιγράφει ως δυνατότητα, “μιας πραγματικά δραματικής κατάρρευσης τραπεζών.” Ο Farage, προειδοποίησε επίσης ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές θέλουν να υποδουλώσουν και να φυλακίζουν τους ανθρώπους μέσα σε μια «Νέα Τάξη» και περιέγραψε την κατάσταση ως “τρομακτική”.
“Σε οικονομικό επίπεδο η κατάσταση είναι κωμική γιατίείναι τα ίδια τα χρήματα που στροβιλίζονται γύρω από το σύστημα, το οποίο γνωρίζουμε στο τέλος ότι δεν λειτουργεί.
Αλλά η απειλητική πτυχή-παράμετρος είναι….η πρόθεση ανδρών όπως ο (πρωθυπουργός της Ιταλίας) κ. Mario Monti, και ο παλιός μου φίλος κ. Van Rompuy,είναι αυτοί που στην πραγματικότητα θέλουν να υποδουλώσουν και να φυλακίσουν τους λαούς των χωρών αυτών, μέσα στην “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” τους.

Ποιος είναι ο αντίπαλος του πρωθυπουργού;



Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Σε εθνική ενότητα, ομοψυχία και άλλα εύηχα καλεί ο πρωθυπουργός προκειμένου «μαζί, ενωμένοι σαν γροθιά» να… «νικήσουμε». Ποιοι, αλήθεια, να ενωθούμε; Για να νικήσουμε ποιον; Ποιος είναι ο αντίπαλος της ελληνικής κυβέρνησης; Η τρόικα δεν φαίνεται να είναι, αφού οι εντολές της εκτελούνται χωρίς πολλές αντιρρήσεις. Οιτοκογλύφοι επίσης δεν είναι, αφού η τρόικά τους ασκεί την πραγματική πολιτική εξουσία. Οι άτεγκτοι Γερμανοί επίσης, αφού έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Ποιος είναι λοιπόν ο αντίπαλος;

Μέχρι τώρα, ο αντίπαλος δεν φαίνεται να είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. Ο οποίος καλείται να στερηθεί ακόμη και τα στοιχειώδη αναγκαία προς το ζην προκειμένου να πληρωθούν εγκαίρως οι δανειστές. Ο οποίος καλείται νααπολέσει κάθε είδους δικαίωμα και προοπτική για πολλά χρόνια. Ο οποίοςαπειλείται ευθέως από μια κατάρρευση με εθνική διάσταση, υπό το βάρος χρεών που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο – ακόμη και αν κάνει όλες τις βαρύτατες θυσίες που του ζητούνται.
Ποια, αλήθεια, θα είναι η εικόνα του μέσου Έλληνα τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως οι δανειστές την έχουν σχεδιάσει και η κυβέρνηση καλείται να τη φιλοτεχνήσει ασκώντας την υπαγορευμένη από αυτούς πολιτική;

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ


Στην περίπτωση που κάποιος κερδίσει 100 ή 50 εκατομμύρια ευρώ στο Λόττο, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά αντιδράσεων. Στην αρχή θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το μυστικό. Δε θα πρέπει να μαθευτεί ότι κέρδισε αυτά τα λεφτά, επειδή έχει ακούσει για απαγωγές με λύτρα, αλλά και για κάθε είδους πανέτοιμους να του παρουσιάσουν το δράμα τους ώστε να λάβουν μία μικρή ενίσχυση.

Στη συνέχεια, θα σκεφτεί το ποσοστό των κερδών που θα διαθέσει για να στηρίξει τους στενούς συγγενείς ή κάποιον κολλητό του. Μαθαίνοντας όμως τον φόρο που θα πληρώσει, αλλά και πλησιάζοντας η μέρα που θα πάρει τα χρήματα, το ποσοστό που σκέφτεται να δώσει σε συγγενείς ή φίλους όλο και μειώνεται.
Μόλις πάρει τα χρήματα, θα φροντίσει να τα βγάλει στο εξωτερικό μέσω ενός υποκαταστήματος ξένης τράπεζας. Θα τα κάνει όλα νόμιμα, ώστε να μη διακινδυνεύσει να διαρρεύσει το όνομά του σε κάποια «περίεργη» λίστα με αδήλωτα ποσά και μαθευτεί ότι είναι πλούσιος.
Τέλος, αν αποφασίσει να επενδύσει τα χρήματά του σε κάποια επένδυση εντός Ελλάδας, πολύ σύντομα θα βρει τον τρόπο να αποφεύγει να πληρώνει φόρους, διότι από τη στιγμή που έχει την άνεση να πληρώνει για ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία τι τον ενδιαφέρει αν υπάρχουν χρήματα για τα δημόσια;

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ ΑΘΗΝΑΣ !...


Το 1898 οι ΗΠΑ ήθελαν να σπάσουν τον κυρίαρχο στο εσωτερικό της χώρας απομονωτισμό και να δείξουν ότι έχουν τη βούληση και τη δυνατότητα μιας μεγάλης δύναμης, που μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά παγκόσμιο ρόλο. Διάλεξαν την πιο παρακμασμένη ευρωπαϊκή δύναμη, την Ισπανία, που είχε χάσει τη Λατινική Αμερική στις αρχές του 19ου αιώνα και την ταπείνωσαν σκληρά, αρπάζοντας τα υπολείμματα υπερπόντιας παρουσίας από την Κούβα και το Πόρτο Ρίκο μέχρι και τις Φιλιππίνες.
Σήμερα, η Γερμανία βλέπει ότι η στροφή στη διαχείριση της κρίσης της Ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη, καθώς και ότι σε πρώτη φάση πρέπει να διασωθούν με διαφορετικούς όρους η Ισπανία και η Ιταλία. Ταυτόχρονα, η επερχόμενη στροφή έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στον κυβερνητικό συνασπισμό μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων, αλλά και εντός της Χριστιανοδημοκρατίας, με τους Χριστιανοσοσιαλιστές της Βαυαρίας να αντιστέκονται σθεναρά.
Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να ερμηνεύσουμε την έξω από κάθε μέτρο και λογική στοχοποίηση της Ελλάδας από το κυβερνών κόμμα. Το 1898, οι ΗΠΑ συνέτριβαν την Ισπανία για να στείλουν μηνύματα στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, σήμερα ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών απειλούν την Αθήνα με διακοπή χρηματοδότησης για να σωφρονιστούν η Μαδρίτη και η Ρώμη αλλά και για να εξισορροπηθεί η υποχώρηση από την αρχική σκληρή γραμμή με μια τιμωρητική στάση απέναντι στη χώρα μας.

Το τέλος του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή


Σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, η «αραβική άνοιξη» έχει μετατραπεί σε «χριστιανικό χειμώνα». Τα τελευταία χρόνια ήταν καταστροφικά για τα 14 εκατομμύρια των ταλαιπωρημένων Χριστιανών της περιοχής. Στην Αίγυπτο, η ανάδυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις εναντίον των Κοπτών, καθώς και πυρπολήσεις ναών. Στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, οι Χριστιανοί φεύγουν για να μη βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ της οικιστικής πολιτικής του Benjamin Netanyahu και των όλο και πιο ριζοσπαστικών Σουνιτών γειτόνων τους, που υποστηρίζουν την Χαμάς.
Η χειρότερη περίπτωση όμως, είναι αυτή του Ιράκ, όπου τα 2/3 των Χριστιανών (250.000) έχουν ήδη φύγει, από τότε που ανετράπη ο Σαντάμ. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στην Συρία.
Όποιος επισκέπτονταν την Δαμασκό τα τελευταία χρόνια, έβλεπε παντού, στους δρόμους και στα πάρκα, Χριστιανούς πρόσφυγες από το Ιράκ.
Πρώην τραπεζικοί υπάλληλοι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες, που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, ζώντας με τις οικογένειά τους σε μικρά διαμερίσματα, εξαρτώμενοι από την ελεημοσύνη της εκκλησίας ή τις όποιες αποταμιεύσεις τους.

Το κυνήγι της αλεπούς


Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο λόγος που επικρατεί ο παραλογισμός, είναι πως είναι απείρως πιο εξυπηρετικός και βολικός από τη λογική και τις απαιτήσεις της. Η Ελλάδα ζει λοιπόν σε έναν παραλογισμό που την βοηθά να αποτάξει τις ευθύνες της, να ξεφύγει από την απαίτηση να βρει πολιτικές λύσεις, να δικαιολογηθεί για μια ακόμη φορά. Μόνο που ο φασισμός δεν είναι παιχνίδι και ας είναι η δικαιολογία του βλάκα: «Φταίνε για όλα οι άλλοι. Εγώ πρέπει απλώς να είμαι συνεπής και ανυποχώρητος στην όποια βλακώδη απόφαση και στερεότυπό μου».
Παραμυθιαζόμαστε επί χρόνια, πως δεν είμαστε ρατσιστές, δεν είμαστε ξενοφοβικοί και σίγουρα δεν είμαστε φασίστες. Αν κάτι παράγει ο βλακώδης νεοελληνισμός και η αμορφωσιά είναι απλώς οι βάσεις του φασισμού.
Αυτός που εξυπηρετήθηκε από το πολιτικό σύστημα, ο αναξιοπρεπής και βολεψάκιας είναι
πιθανότερο να γίνει ένας κυνηγός κεφαλών, μαύρων κεφαλών, παρά ένας πολίτης που ζητάει λύσεις και αξιοπρέπεια. Ο καβαλάρης της Καγιέν με μισθό υπαλλήλου Τραπέζης, είναι ευκολότερο να καβαλήσει το άρμα του φασισμού και να κυνηγήσει ξενόφερτους καταστροφείς, από το να καβαλήσει αυτό της λογικής και της απαίτησης.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» τονίζεται στην επιστολή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αλλάξουν προσανατολισμό (έγιναν «χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»)



Να τεθούν "ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ" Γ.Ζ.

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Η λέξη «Όλυμπος» σημαίνει «το όλον από το οποίο βγαίνει φως». Υπάρχουν στην Ελλάδα πλήθος Όλυμποι, μέχρι και τεχνητό ανάχωμα των Μεσσηνίων στον πόλεμο με τους Σπαρτιάτες. Ως «Όλυμπος ο έσχατος» αναφέρεται το τελευταίο βουνό στο «Περί Φύσεως» του Παρμενίδη. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν η μεταφορά του φωτός στις πρακτικές συνήθειες του γένους των Ελλήνων.
Οι Ο.Α. οι οποίοι καταγράφονται επίσημα από το 776 (π.Χ.) είχαν μια πρακτική σκοπιμότητα, αναφερόντουσαν στα πρωτεία της πρακτικής τότε ζωής που εκπροσωπούσε η πάλη, το τρέξιμο, ο ακοντισμός, η ιπποδρομία. Διότι με αυτά κάποιος προστάτευε και αναδείκνυε την ύπαρξή του. Τους τιμούσαν ως νεκρικούς αγώνες προς τιμή του Πάτροκλου, επιστήθιου φίλου του Αχιλλέα, ενώ κατά άλλους καταγόντουσαν από τον Ηρακλή. Αυτό όμως δεν έχει σημασία όση έχει η πρακτική χρησιμότητά τους, που εκπροσωπούσε τότε τις ανάγκες της ζωής.
Κατά το 600 π.Χ. οι Ο.Α. βρίσκονται ήδη γερασμένοι. Ο Σόλων διαμαρτύρεται ότι για αυτούς η πολιτεία ξόδευε πολλά, και οι μικρασιάτες Ίωνες έχουν πάψει να μετέχουν διότι οι αγώνες δεν είχαν τις ανάλογες πνευματικές εκφάνσεις.

Η βάναυση κακοποίηση του 15χρονου κοριτσιού και ο ρατσιστικός παροξυσμός


Συρμαλένιος Νίκος, Βουλευτής Κυκλάδων

Τρία περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας στις Κυκλάδες τις τελευταίες μέρες, ανέδειξαν και πάλι τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες μιας βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η ανθρωπότητα.
Πρόκειται για την αποτρόπαιη κακοποίηση του 15χρονου κοριτσιού από το νεαρό Πακιστανό στην Πάρο, για την εν ψυχρώ δολοφονία του ιδιοκτήτη μπαρ στη Σύρο από τον 62χρονο εργαζόμενο του Νεωρίου, για τη σύλληψη ζεύγους Αφγανών στη Σαντορίνη που προωθούσαν μέσω του αεροδρομίου με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ομοεθνείς τους προς χώρες της Ευρώπης.
Κάποιοι, αξιοποιώντας τη δίκαιη κατακραυγή για τη βάναυση κακοποίηση του 15χρονου κοριτσιού, ανάμεσα τους τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αλλά και το κόμμα του κ. Καμμένου, νόμισαν ότι βρέθηκε η χρυσή ευκαιρία για να «λυθεί» το μεταναστευτικό, θεωρώντας ότι αν οξύνουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας θα δοθεί ένα αποφασιστικό κτύπημα στο οξύ πράγματι πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Τ. Κουράκης για τη συνάντηση Τσίπρα – Πέρες


 Του Τάσου Κουράκη

Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική

Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).
Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν.

ΔΝΤ: Πρότυπο η Ισλανδία για τις χώρες του Νότου


Ύστερα από την απρόσμενη ισχυρή ανάκαμψη που σημείωσε η Ισλανδία, θα μπορούσε να δώσει σημαντικά μαθήματα στις χώρες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τα προγράμματα διάσωσης, υπογράμμισε η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η προσήλωση της Ισλανδίας στο πρόγραμμά της, η απόφαση να επιβάλει ζημιές στους ομολογιούχους και όχι στους φορολογούμενους και η υπεράσπιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας,απομάκρυνε τη χώρα από την κατάρρευση και την οδήγησε στη χρεοκοπία.
«Η Ισλανδία έχει πετύχει μεγάλα επιτεύγματα από τότε που ξέσπασε η κρίση»,δήλωσε η Daria V. Zakharova και πρόσθεσε ότι «Έχει πολύ θετικές προοπτικές όσον αφορά την ανάπτυξη, ειδικότερα για φέτος και του χρόνου, επειδή φαίνεται πως η ανάπτυξη έχει ευρεία βάση».
Να σημειωθεί ότι η Ισλανδία, αρνήθηκε να προστατεύσει τους πιστωτές των τραπεζών της, που.. κατέρρευσαν το 2008 όταν τα χρέη τους ξεπέρασαν κατά 10 φορές το μέγεθος της οικονομίας της χώρας.

Π. ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη θα ζητήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουπλής, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να ζητηθούν από την εισαγγελία του Μπόχουμ της Γερμανίας όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό.
Συνεχίζοντας, ο κ. Κουρουπλής τόνισε πως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, ο αριθμός των καταθετών που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το φερόμενο ύψος των καταθέσεων που διαθέτουν, είναι πολύ μικρός σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος των κεφαλαίων που βγήκαν έξω.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως στη διερεύνηση της εκροής καταθέσεων πρέπει να εμπλακεί και η ΕΥΠ, καθώς «τέτοια θέματα αγγίζουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας» και πρέπει να ελεγχθεί η προέλευση των εκατομμυρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

 skai.gr

Ανήθικα μέτρα


Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τους αρχηγούς, είναι καταστροφή για την κοινωνία και, μετά τις – ο Θεός να τις κάνει – διακοπές των εργαζομένων, από τον Σεπτέμβρη, αναμένονται μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και συγκρούσεις.
Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για να καταλάβει κανείς ότι, με αυτές τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, προκύπτουν τέσσερα συμπεράσματα:
1) Για μια ακόμα φορά τα μέτρα πέφτουν στις πλάτες εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων. Η κοινωνία, που βιώνει την κρίση στα όρια της εξαθλίωσης, βλέπει να φορτώνονται στις πλάτες της οι αμαρτίες, εδώ και χρόνια, όλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος.
2) Οι αποφάσεις που παίρνει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, στερούνται οποιασδήποτε ηθικής βάσης, αφού προεκλογικά μιλούσαν για πάγωμα των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση και τώρα αποφασίζουν μέτρα - ταφόπλακα της κοινωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τα αντέξει.
3) Αυτή η ανήθικη στάση των τριών πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη – που άλλα είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές και άλλα αποφασίζουν τώρα –, πλήττει ακόμα πιο βαθιά την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα την ενίσχυση ακραίων πολιτικών φαινομένων στην πολιτική ζωή (φασιστικές αντιλήψεις, ρατσισμός, ξενοφοβία, κρούσματα βίας).