Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η «εργασιακή εφεδρεία» και το συνδικαλιστικό κίνημα.


Του Θωμά Μπιζά *

Στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας είχαμε επισημάνει πως η τότε κυβέρνηση ήθελε το μέτρο αυτό για να ανοίξει τον δρόμο στην κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο χωρίς να το κατονομάζει.
Η πρώτη απόπειρα ήταν η «εισαγωγή» στην κατάργηση της μονιμότητας και στις απολύσεις.Το μέτρο αυτό αργότερα χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους ως «λάθος» και ως «ανεφάρμοστο» και πως δεν είχε και την απαιτούμενη συνταγματική κατοχύρωση, αλλά γνώριζαν πως η δουλειά τους είχε γίνει.
Σήμερα έρχονται τάχα να διορθώσουν τα αρχικά λάθη του μέτρου της εφεδρείας και να το οχυρώσουν συνταγματικά για να αποφύγουν λένε τις απολύσεις που θέλει η τρόικα!
Μας παρουσιάζουν τώρα το μέτρο περίπου σαν αντιστασιακή πράξη, ή μια έξυπνη πολιτική για την αποφυγή των απολύσεων που θέλουν οι κακοί τροικανοί.
Η κοροϊδία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με επικοινωνιακά τεχνάσματα η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.
Το συνδικαλιστικό κίνημα αν θέλει να αποτρέψει τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων και την διάλυση αυτού που απέμεινε από το κοινωνικό κράτος, πρέπει κατ αρχήν να διαλύσει τις αυταπάτες που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους.

Βρωμιάρηδες αλλοδαποί!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ



Φελνίκος

Σήμερα λέω να σας διηγηθώ μια ιστορία του Λέοντα Τολστόι. Είναι νομίζω πολύ διδακτική και επίκαιρη και οπωσδήποτε θα βρείτε πολλές ομοιότητες με τα συμβαίνοντα στα καθ’ ημάς. Είτε με την κυβέρνηση είτε με την τρόικα.
Εγώ απλώς σημειώνω ότι βρισκόμαστε στην τρίτη και τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος. Η πιθανότητα -μετά την κρατική κυριαρχία και το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο- να χάσουμε και το τελευταίο οχυρό, την παραμονή στην ευρωζώνη, δεν θα πρέπει μετά το Φθινόπωρο, να θεωρείται μικρή.
Ένας χωρικός πήγαινε στην πόλη για να πουλήσει το γάιδαρο και την κατσίκα του. Στο λαιμό της κατσίκας κρεμόταν ένα κουδουνάκι. Το χωρικό τον είδαν τρεις κλέφτες και άρχισαν να λένε συναμεταξύ τους: «Εγώ θα του κλέψω την κατσίκα χωρίς να με πάρει χαμπάρι», είπε ο πρώτος κλέφτης. Ο άλλος είπε: «Εγώ μπορώ να πάρω το γάιδαρο μέσα από τα χέρια του». Και ο τρίτος λέει: «Αυτό δεν είναι τίποτα. Εγώ μπορώ να του κλέψω ακόμα και τα ρούχα που φοράει».
Ο πρώτος κλέφτης σίμωσε κρυφά την κατσίκα, της έβγαλε το κουδουνάκι, το κρέμασε στην ουρά του γαϊδάρου, πήρε την κατσίκα και χάθηκε μέσα στα σπαρτά. Σε μια στροφή του δρόμου, κοιτάζει ο χωρικός και βλέπει πως του λείπει η κατσίκα. Άρχισε λοιπόν να την ψάχνει. Τότε τον σίμωσε ο δεύτερος κλέφτης και τον ρώτησε τι ψάχνει. Ο χωρικός είπε πως του ‘κλεψαν την κατσίκα. Ο δεύτερος κλέφτης τότε του είπε: «Την είδα εγώ την κατσίκα σου. Τώρα μόλις, εκεί στο δάσος, έτρεχε ένας άνθρωπος με μια κατσίκα. Μπορείς να τον πιάσεις».

Στο Φέγγος του Citrus 2012. Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κάμπο της Χίου


Φέτος το καλοκαίρι, στον Κάμπο της Χίου, ο πολυχώρος Citrus με την ομάδα του, αντιστεκόμενοι στο κύμα που θέλει να μας παρασύρει όλους σε μία κατήφεια και πνιγηρή εσωστρέφεια, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα ποικιλόμορφο πολιτιστικό δίμηνο, με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους. Με σκιάχτρα σπαρμένα στους χώρους του περιβολιού, σας προσκαλούμε να διώξουμε όλοι μαζί τους φόβους και τις ανασφάλειες που μας στοιχειώνουν τον τελευταίο καιρό και να δώσουμε χώρο στον πολιτισμό, την ανεμελιά και την ψυχαγωγία. Φέτος μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε τις μελωδίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου, να μας συνεπάρει στον θεατρικό της μονόλογο η Υρώ Μανέ, να μας ταξιδέψει στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη η φωνή της Νένας Βενετσάνου, και πολλά άλλα.
Έως 07.09.2012

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών λόγω Ασάνζ


O τσαμπουκάς των Άγγλων αποκαλύπτει τους πραγματικούς παγκόσμιους τρομοκράτες Γ.Ζ.
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OΕA), συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στην Ουάσιγκτον για να εξετάσει τις σχέσεις μεταξύ του Ισημερινού και της Βρετανίας, αφότου το Κίτο χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του στο Λονδίνο.
Αυτή η έκτακτη σύνοδος θα λάβει χώρα στις 16:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας GMT) στην έδρα του ΟΕΑ και "θα εξετάσει την κατάσταση μεταξύ του Ισημερινού και του Ηνωμένου Βασιλείου", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν τριάντα χώρες.
Ο ιδρυτής του Wikileaks έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.