Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Βερολίνο προς Αθήνα: Το Μνημόνιο δεν χαλαρώνει

Λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε διαμήνυσε στον Έλληνα ομόλογό του ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία ουσιαστική χαλάρωση του Μνημονίου. Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αντέτεινε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Βεστερβέλε χαρακτήρισε πριν απ’ όλα απαραίτητη την εξαγωγή των συμπερασμάτων της τρόικας για την πορεία υλοποίησης του δημοσιονομικού προγράμματος από την Αθήνα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη νέα δέσμη οικονομικών μέτρων και επανέλαβε τη βούληση για τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους εταίρους της.

Μπέρτολτ Μπρεχτ: "Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι"



"Αν οί καρχαρίες ήταν άνθρωποι, ρώτησε τον κ. Κ. ή κορούλα της οικονόμας του, θα φέρονταν τότε πιο καλά στα μικρά ψαράκια";

"Σίγουρα, αποκρίθηκε εκείνος".




Κουβέλης: Τάσσεται κατά της εργασιακής εφεδρείας

 Μαζί του φαίνεται πως συμφωνεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης...


Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Ακόμη εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που
ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.

«Κλειδώνει» το πακέτο των 11,5 δισ. - Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου


Θα βρεθούν όμως 151 βουλευτές που "να χουν τα κότσια" να τα ψηφίσουν Γ.Ζ. ?

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο κατά την διάρκεια νέας σύσκεψης, ούτως ώστε ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί στον πρωθυπουργό.


Το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει και των κρίσιμων ραντεβού που θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο (ρεπορτάζ Εθνος: Κώστας Τσαχάκης) στην πρότασή του για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας έχει περιλάβει νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εξής:
Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που θα υπαχθούν στο μέτρο θα παραμείνουν για τρία χρόνια σε καθεστώς εφεδρείας.
Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν το 65% του βασικού μηνιαίου μισθού τους.
Μετά την παρέλευση της τριετίας, αποχωρούν από το Δημόσιο.
Το μέτρο δεν αφορά όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι και εξαιρούνται από την εφεδρεία.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ !...


Ναι, φωνάζω δυό χρόνια τώρα για τις λαθροσυντάξεις! Υπολογίζω μάλιστα ότι πρέπει να είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχουν βρει ως τώρα.

Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα παλαιότερα, βασιζόμενος στην ποσόστωση αναπηρικών συντάξεων προς συνολικό αριθμό συνταξιούχων στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μικρότερο προσδόκιμο ζωής του Ελληνικού και χειρότερο κλίμα, πρέπει να είναι περί τις 350.000 εκείνοι που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη επειδή ξέρουν κάποιον πολιτικό ή πλήρωσαν κάποιο διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο για να τους την δώσει χωρίς να έχουν την αναπηρία γιαντην οποία λαμβάνουν τη σύνταξη.
Απαράδεκτη κατάσταση, και ενδεικτικό της κατάφωρης αδικίας που συντελείται εις βάρος της κοινωνίας και κυρίως εις βάρος όσων εργάζονται και πληρώνουν τις εισφορές και τους φόρους, από τους οποίους βγαίνουν αυτές οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις.
Η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα με υπερφορολόγηση στα όρια της θραύσης της, για να κλέβουν κάποιοι "πελάτες" του πολιτικού συστήματος τους πόρους της ακούραστα, είτε επειδή έχουν μέσον, είτε επειδή έχουν πρόσβαση στο σύστημα (όπως οι υπάλληλοι των ΙΚΑ Καλλιθέας και Πατησίων που βρέθηκαν πως έβγαζαν συντάξεις σε ανύπαρκτους ανθρώπους και τις τσέπωναν), αλλά κυρίως όλοι αυτοί οι σφετεριστές του ιδρώτα της κοινωνίας που χωρίς να νομιμοποιούνται ακόμη και σήμερα λαμβάνουν το πρόσοδο. Τραγικό! Άδικο!

Μη γελοιοποιείτε τους πολιτικούς ... Τους δίνεται αξία!


Ο καριερίστας πολιτικός ΔΕΝ είναι πολίτης ούτε είναι σε θέση να δεί τη ζωή του απλού πολίτη, αφού το δικό του κοινωνικό πολιτικό status δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με αυτό του απλού πολίτη.
Έχει μάθει να λειτουργεί επικοινωνιακά, έχει επενδύσει χρόνο και χρήμα σε αυτό. ΔΕΝ προσβάλλεται και ΔΕΝ να κοκκινίζει, ΔΕΝ έχει ευαισθησίες αλλά επαγγελματισμό, ΔΕΝ τον νοιάζει αν δεν τον ψηφίσεις, εκλέγεται κι απο μόνος του, το κόμμα να είναι καλά.
Τον νοιάζει όμως να υπάρχει, να δικαιολογεί την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό, να επιπλέει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην επικαιρότητα.
Ακόμη και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση δίνοντας τις περισσότερες φορές καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και από τη συμβατική διαφήμιση
ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Σατιρίζοντας τους και διακωμωδώντας τους...
....ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΞΙΑ !!!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*     Ρίγη πολιτικού πανικού σκόρπισε σε όλη την Ευρώπη η ψυχρή δήλωση στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» του σοσιαλδημοκράτη Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Ερκι Τούομιογια: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανοιχτά την πιθανότητα διάλυσης του ευρώ»! Ηταν ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός που έθεσε δημοσίως και ωμά το ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη εχθρότητα προς το ευρώ. Θεωρούν την οικονομική πολιτική που ασκείται εν ονόματι του κοινού νομίσματος αιτία της διαρκούς επιδείνωσης της ζωής τους τα τελευταία χρόνια. «Η διάλυση του ευρώ δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», πρόσθεσε ο Φινλανδός υπουργός. «Νομισματικό ζουρλομανδύα (!) που προκαλεί δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» αποκάλεσε το ευρώ ο ηγέτης της φινλανδικής Ακροδεξιάς Τίμο Σόινι, τονίζοντας ότι «είναι μόνο ζήτημα χρόνου αν θα φύγει από το ευρώ ο Νότος ή ο Βορράς» της Ευρώπης.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ 13 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Ότι με κόπο, με αγώνες  και αίμα σε δεκαετίες κατακτήθηκε γκρεμίζεται σε μια στιγμή . Θα τους αφήσουμε? Γ.Ζ
 
Το αργότερο μέχρι την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα παραδώσει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τις οριστικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την περικοπή δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία 2013-2014.
Τα μέτρα αυτά να και φαίνεται πως έχουν σχεδόν βρεθεί, δεν έχουν «κλειδώσει» οριστικά, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «μέχρι την τελευταία στιγμή μελετάμε τα μέτρα. Υπάρχουν κι άλλα στη φαρέτρα μας, όμως τα κρατάμε μέχρι τελευταία στιγμή».
Μάλιστα,ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει τη διαδικασία ανεύρεσης των μέτρων «δύσκολη άσκηση», η οποία, όπως λέει «μας έβγαλε την ψυχή».
Μέσω των μέτρων αυτών, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το 2013 και τα οποία οδηγούν στη μείωση αποδοχών και στην έξοδο 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο επιχειρείται η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό. Μέσω αυτών το Δημόσιο θα πρέπει να εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 – 2014 περιλαμβάνονται: