Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ»


kartesios
Ο δρόμος για την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων μέσα στο 2013 και άλλων 15.000 μέσα στο 2014 έχει ανοίξει και η κυβέρνηση συμφώνησε οριστικά ότι η συνταξιοδοτική ωρίμανση θα οδηγεί στη σύνταξη και η αρνητική αξιολόγηση θα οδηγεί στη διαθεσιμότητα.
Εχει κλειδώσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου της εργασιακής εφεδρείας, παρά την μετονομασία του όρου σε «διαθεσιμότητα» και παρά τις αντιδράσεις και τις κόκκινες γραμμές που είχαν τεθεί από τον Φώτη Κουβέλη. Αν και υπάρχουν ακόμη σημεία να διευκρινιστούν ο δρόμος για την ουσιαστική απόλυση 35.000 υπαλλήλων σε δύο χρόνια έχει ανοίξει.
Οι υπουργοί Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έχουν συμφωνήσει για τις νέες ρυθμίσεις με τις οποίες οι 35.000 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο μέχρι το 2014.
Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν αρχικά όσοι έχουν υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά ή εργατικά αδικήματα καθώς και όσοι κριθούν ότι δεν είναι ικανοί να υπηρετούν στο Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι μόνο από τα πειθαρχικά αδικήματα θα τεθούν εκτός Δημοσίου πάνω από 3.000 υπάλληλοι.

INDEPENDENT: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ


«Δεν είναι κενή ρητορική η σύγκριση με το Ναζισμό (στην Αθήνα). Πραγματικοί φασίστες με μαύρες μπλούζες κραδαίνουν σβάστικες και δολοφονούν εθνοτικές μειονότητες στην Αθήνα».

Με αυτά τα λόγια ο βρετανικός Independent τιτλοφορεί άρθρο για την Χρυσή Αυγή και τη δράση της στην Ελλάδα.
«Αυτοί οι φασίστες κάνουν πορείες με μαύρα T-Shirt και φωτοβολίδες σε όλη την Αθήνα, τρομοκρατούν εθνοτικές και σεξουαλικές μειονότητες, κουνώντας ένα έμβλημα που μοιάζει με σβάστικα, δηλώνοντας περιφρόνηση για τις πολιτικές διαδικασίες. Και όμως, σε όλη την Ευρώπη, συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως ένα απλό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», σημειώνει το βρετανικό έντυπο, τονίζοντας ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της εκκόλαψης του φασισμού είναι πολύ πιο σκληρό και πιο ακριβό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος.
Η συντάκτρια αναφέρει ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.

Οι φόβοι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθυστερούν τη συμφωνία για τα μέτρα


Δυσβάστακτο αποδεικνύεται το πολιτικό βάρος, που επιφέρει στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού το πακέτο των σκληρών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ (ή και πιθανόν 13,5 δισ. ευρώ). Παρότι η πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και οδηγεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι της τρόικας, όπως και η αποφυγή κυβερνητικής κρίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αποφεύγουν να δώσουν έγκριση στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου, τις οποίες πάντως έχει υιοθετήσει κατ’ αρχήν το Μέγαρο Μαξίμου. Η σκληρότητα των νέων μέτρων και ο οριζόντιος χαρακτήρας ορισμένων από αυτά, έχει μπει στην πολιτική ζυγαριά, απέναντι στην αναγκαιότητα, που έχει το πακέτο της δημοσιονομικής προσαρμογής και προβληματίζει την Ιπποκράτους και την Αγίου Κωνσταντίνου.
ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό τους, καθώς βουλευτές και των δύο κομμάτων είναι διατεθειμένοι να καταψηφίσουν μία σειρά από περικοπές. Επιπλέον και τα δύο επιτελεία των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι επέρχεται κοινωνική έκρηξη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τα ίδια, αλλά κυρίως για τις πολιτικές εξελίξεις και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας το πρόγραμμα.

ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΠΑΣΧΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ!


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ, ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ!
Ως ένα από τα κύρια εναλλακτικά σενάρια για το πακέτο των νέων μέτρων συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς,η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την τρικομματική κυβέρνηση από το εν λόγω μέτρο θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ.
Στο «πακέτο» περιλαμβάνεται επίσης και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά. Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι (κυρίως στην επαρχία και στις τουριστικές περιοχές της χώρας) βρίσκονται πλέον στον αέρα, καθώς εκτός από τους μισθούς τους οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί βλέπουν μια ακόμη πηγή εισοδήματός τους να καταργείται.

Η νεολαία μας τρέχει στις στρατιωτικές Σχολές για ένα μισθουλάκο…


Γράφει: Μαρία Παπουτσάκη


Για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, είδαμε τις βάσεις των Σχολών, είπαμε τα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες καιξεχάστηκε ο θρήνος και ο κοπετός των προηγουμένων ημερών -με τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων σε κάποια μαθήματα, όπως π.χ. η Φυσική.
Έτσι απλά, ξαναβάλαμε το κεφάλι στην άμμο, θαρρώντας πως απαντήθηκαν τα ουσιαστικά ζητήματα που τίθενται κάθε χρόνο, από τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αποτελούν μια άτυπη δημοσκόπηση για την ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος συνολικά.