Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εξω φασιστα απο ...το λεωφορειο!

Η παρακάτω ιστορία αλιεύθηκε από το facebook:

Λεωφορείο της γραμμής. Μαυρούλης καθισμένος ανάμεσα σε χίλια μπαγάζια κάνει αέρα στο παιδάκι του που το έχει αγκαλιά να την ψιλοβγάλει με τον καύσωνα. Δίπλα του κάθεται μια κοπέλα.
Ξαφνικά εισβάλλει ο καραγκιόζης-φασίστας, πάει καρφί στον μαυρούλη και λέει "Σήκω ρε αλήτη να κάτσω". Η κοπέλα έκπληκτη αντιδρά: "Με ποιο δικαίωμα του μιλάτε έτσι;" "Σκάσε εσύ μωρή πατσαβούρα μην τις φας".
Η "πατσαβούρα" ... κολυμβήτρια, 1.80, σηκώνεται όρθια. "Για πλησίασε να δούμε ποιος θα τις φάει;" στο σημείο αυτό σηκώνεται όρθιο το υπόλοιπο λεωφορείο που μέχρι εκείνη τη στιγμή "βασικά κοίταγε τη δουλειά του". Αρχίζει και κράζει το μαλάκα μέχρι που τον πετάει έξω κυριολεκτικά σηκωτό στην επόμενη στάση.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ – ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ

Με δέκα φακέλους ανά χείρας και με πρώτους εκείνους των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, όπου κρύβονται μέτρα ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προσήλθαν στη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής.
Στη συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες, ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του παρουσίασαν στους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) το σχέδιο της ελληνικής πλευράς τόσο για τα μέτρα της επόμενης διετίας όσο και για τους κρίσιμους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σόρος: Αν φύγει η Γερμανία θα σωθεί το ευρώ

Σόρος: Αν φύγει η Γερμανία θα σωθεί το ευρώΚαταλυτική παρέμβαση στα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη επιχειρεί ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος με άρθρο του στο project syndicate, όπου διαμορφώνει δυο σενάρια τα οποία μπορεί να επιλύσουν αποφασιστικά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Ο Σόρος καλεί τη Μέρκελ να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε πολιτική Ένωση, ή διαφορετικά να αποχωρήσει η Γερμανία από τη ζώνη του ευρώ, ώστε να επιβιώσουν οι υπόλοιπες χώρες.Στην ανάλυσή του ο Σόρος παρουσιάζει τα δεδομένα του ευρωπαϊκού προβλήματος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μίξη δυο παραγόντων:
- του δημοσιονομικού των χωρών
- του τραπεζικού, που έχει τις ρίζες του στην κατάρρευση της Lehman Brothers.
Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν ανέδειξαν τη Γερμανία ως ηγεμονική δύναμη καθώς οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης που διαθέτουν πολιτική επιρροή αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους και πληρώνουν υψηλά επιτόκια.

“Ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.”

Ο Μίκης Θεοδωράκης για τα τούρκικα σήριαλ: “Ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.”Ο Μίκης Θεοδωράκης για τα τούρκικα σήριαλ:
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για “ευτελή προπαγάνδα” των τουρκικών σήριαλ, ενώ στα ελληνικά κανάλια για την “προκλητική” επιλογή τους να τα προβάλλουν.
Ο Μίκης Θεοδωράκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “προκλητική στάση των καναλιών” και τονίζει “Αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της”.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
“Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή…
Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.
Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους.

Μικρές και μεγάλες στιγμές του συνεδρίου των Δημοκρατικών

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, καθώς στο συνέδριο των δεύτερων πήρε, όπως αναμενόταν, το χρίσμα ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Και μπορεί η εμπνευσμένη ομιλία της Μισέλ Ομπάμα να προκάλεσε θετική αίσθηση, ωστόσο και στο συνέδριο των Δημοκρατικών στην Time Warner Cable Arena στη Σαρλότ υπήρξαν «παρατράγουδα» που «θόλωσαν» την εικόνα του κόμματος.
Για παράδειγμα, η άρον – άρον προσθήκη στην προγραμματική πλατφόρμα του… Θεού και της… Ιερουσαλήμ! Τι είχε συμβεί; Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το κείμενο, ουδείς παρατήρησε ότι κάτι έλειπε, άλλωστε ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, Ραμ Εμάνουελ, έλεγε ότι κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτές τις πλατφόρμες. Λίγο αργότερα, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Μιτ Ρόμνεϊ, Πολ Ράιαν, παρατηρούσε ότι από την πλατφόρμα των Δημοκρατικών έλειπαν οι αναφορές στον Θεό και την Ιερουσαλήμ (σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως οι Αμερικανοί πρόεδροι προεκλογικά υποστηρίζουν ότι η πόλη είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ για να το ξεχάσουν μετά την εκλογή τους).

Αφιερωμένο προκαταβολικά στα πνιγμένα Ελληνάκια.

Του Γ.Μακριδάκη
  “Στην αρχή, όταν επηγαίναμε, είχενε κύμα η θάλασσα κι εμείς θα ταξιδεύαμε με ψαρόβαρκες, με πανί και με κουπιά. Και περιμέναμε να καλμάρει λίγο η θάλασσα. Κι ερχόντανε οι γυναίκες και βάζανε εικόνες μέσα στη θάλασσα, να γαληνέψει η θάλασσα, να μπορέσομε να ταξιδέψομε. Όταν νύχτωσε, με τη βοήθεια του Θεού, εκάλμαρεν η θάλασσα και έρχονται έντεκα ψαρόβαρκες. Και φύγαμε κονβόι. Και ξεκινούμε κατά τις 9 η ώρα γιατί έπρεπε να νυχτώσει. Και πηγαίναμε κοντά κοντά στη Χίο, δηλαδή δεν πήγαμε αμέσως απέναντι προς την Τουρκία. Τα παράλια της Χίου ακολουθούσαμε. Εμείς είμαστε η τελευταία βάρκα. Καμιά εικοσαριά αθρώποι μέσα και τέσσερις στο κουπί. Εν τω μεταξύ η αδελφή μου, μωρό, το ‘χε τυλιγμένο σ’ ένα χράμι η μαμά μουκαι αυτό ζαλίστηκε, φαίνεται, με τη θάλασσα και άρχισε να κλαίει, να κλαίει γοερά και να φωνάζουνε μες στη βάρκα: “Πετάξτε το παιδί στη θάλασσα, θα μας πιάσουνε οι Γερμανοί”… Εύχαρις Κοκκάλη Ακαβάλου

Από το κόκκινο του στηθόδεσμου στο μαύρο του φασισμού



Μ.Ν.: Περπατώ μες στ΄ αγκάθια μες στα σκοτεινά
          σ΄ αυτά πού ΄ναι να γίνουν και στ΄ αλλοτινά
         κι έχω για μόνο μου όπλο μόνη μου άμυνα
         τα νύχια μου τα μωβ σαν τα κυκλάμινα.

Οδυσσέας Ελύτης, Μαρία Νεφέλη

Αρχικά, το θέμα κυριάρχησε –ως μη όφειλε– στα δελτία ειδήσεων. Μια γυναίκα, σύζυγος ιερέα, φαίνεται πως δολοφόνησε μαζί με τον εραστή της τον σύζυγό της. Αν και επρόκειτο για μια απλή είδηση του αστυνομικού ρεπορτάζ, τα ΜΜΕ αφιέρωσαν δυσανάλογα πολύ χρόνο στην υπόθεση.
Η συνέχεια ήρθε «φυσικά». Διαδικτυακά μέσα αμφίβολης ποιότητας –και ακόμα πιο αμφίβολης προσήλωσης στη δημοκρατία– άρχισαν να διακινούν μια φαινομενικά αθώα εικόνα της κατηγορούμενης γυναίκας. Ενώ αυτή προσάγεται στο δικαστήριο (προπηλακιζόμενη από κατοίκους της περιοχής), η μια πλευρά της μπλούζας της έχει πέσει αποκαλύπτοντας το «πειστήριον του εγκλήματος»: την τιράντα ενός κόκκινου σουτιέν.

Πoλ Κρούγκμαν: Η Ευρώπη πολεμά την κρίση με λάθος όπλα

 Η Ευρώπη πολεμά την κρίση με λάθος όπλα, σύμφωνα με τον Πoλ Κρούγκμαν, καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πρινστον και κάτοχο του Νόμπελ Οικονομικών. Ο οικονομολόγος μιλώντας στην γαλλική L’ Express, δηλώνει πως η ευρωζώνη θα πρέπει σαφώς να στοχεύει σε έναν χαμηλό πληθωρισμό, αλλά δεν πρέπει να το πετύχει αυτό μέσω των μαζικών μέτρων λιτότητας. Ο ευρωσκεπτικιστής Κρούγκμαν πιστεύει πως η Ελλάδα είναι πρακτικώς αδύνατο να μείνει στο ευρώ, όμως ταυτόχρονα θεωρεί ότι η εξαφάνιση του κοινού νομίσματος θα ήταν η έναρξη μιας περιόδου βαθιάς ύφεσης στην Γηραιά Ήπειρο. Επιμέλεια: Νίκος Μίχος
Στο βιβλίο του “End this Depression Now!” (Σταματήστε τώρα αυτή την ύφεση), ο Πoλ Κρούγκμαν ζητά να σταματήσει στην ευρωζώνη η πολιτική της λιτότητας, που με δογματικό τρόπο κόβει τις δημόσιες δαπάνες.

Στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου

8 Αυγούστου 1956… Στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου οι μετανάστες……από τα σκλαβοπάζαρα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας… κατέβηκαν με τα ασανσέρ στα 1.035 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Τότε που οι μετανάστες μας έβρισκαν τις επιγραφές στα καταστήματα και μπαρ που έγραφαν: «Απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά, έλληνες και ιταλούς»…
275 μετανάστες, άνθρωποι από τον Νότο της Ευρώπης για ένα...κομμάτι ψωμί… στις στοές των ανθρακωρυχείων του Βελγίου από την πολιτική της δεξιάς.
Στις 8:10 φωνές, κραυγές… φωτιά! 13 διασώθηκαν… 262 άφησαν την πνοή τους στα έγκατα της γης… Ο νεώτερος μετανάστης εργάτης 14 χρονών κι ο γηραιότερος 53 χρονών…

Έστελναν οι κυβερνήσεις μετανάστες στο Βέλγιο… ακόμη και 14χρονα παιδιά… για να πλουτίσουν οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι και φυσικά να εξασφαλίσουν οι τότε κυβερνήσεις τη μίζα και το υποτιθέμενο φθηνότερο κάρβουνο για να πλουτίζουν οι ντόπιοι δωσίλογοι, οι συνεργάτες των γερμανών, οι γερμανοτσολιάδες…

Πολλά νέα tablets από την Amazon

Πολλά νέα tablets από την AmazonΗ Amazon πήρε τη σκυτάλη από όλες τις εταιρείες που παρουσίασαν τις τελευταίες μέρες τα προϊόντα τους για να αποκαλύψει πλήρως τα Kindle Fire HD, Kindle Fire και Kindle Fire HD LTE 4G.
Το γνωστό σε όλους μας Kindle των 7 ιντσών ανανεώθηκε, έγινε πιο γρήγορο (40% ταχύτερος επεξεργαστής, διπλάσια μνήμη RAM) και πιο φθηνό (159 δολάρια), ενώ απέκτησε και μεγαλύτερη μπαταρία και μία custom έκδοση του Android με το όνομα Kindle OS. Η πώλησή του ξεκινάει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Από την άλλη, το Kindle Fire HD θα κυκλοφορήσει σε μοντέλα με οθόνη 7 και 8.9 ιντσών, με το μεγαλύτερο να φέρει ανάλυση 1920x1200 και πυκνότητα που φτάνει τα 254dpi.
Ο επεξεργαστής του προϊόντος είναι ο OMAP 4470 της Texas Instruments, απόφαση που δίνει σαφές προβάδισμα στην Amazon έναντι σε όποιον ανταγωνιστή αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Tegra 3.
Η δυνατότητα για σύνδεση σε dual band WiFi (2.4GHz και 5GHz) θα κάνουν την πλοήγηση πιο γρήγορη και άνετη, ενώ και η διαθέσιμη μνήμη ξεκινάει από τα 16GB.

Αιματηρές συγκρούσεις στο Σουδάν…


Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ του στρατού του Σουδάν και ανταρτών, δυτικά της πόλης του Νταρφούρ, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολίτες, δήλωσαν οι αρχές της χώρας. Το Σουδάν κατηγορεί τη Δημοκρατία του Νότιου Σουδάν ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, ενώ η Τζούμπα -η πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν- ισχυρίζεται ότι το Χαρτούμ -η πρωτεύουσα του Σουδάν- χρηματοδοτεί τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Νότιο Σουδάν...

Το Νότιο Σουδάν διαχωρίστηκε από το Σουδάν το περασμένο έτος, υπό την συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε το 2005 και έδωσε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που επικρατούσε επί δεκαετίες στη χώρα. Παρόλα αυτά, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να παραμένουν σε αντιπαράθεση για ποικίλα ζητήματα. Τα δύο κράτη έφτασαν κοντά στο να κηρύξουν πόλεμο τον περασμένο Απρίλιο.

ΚΚΕ: “Πρέπει να γλιτώσουμε τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων”

“Δεν μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, δεν μπορεί ν’ ανακουφιστεί ακόμη κι από τα βάρη της κρίσης, αν δεν αποφασίσει ένα πράγμα: ότι πρέπει να γλιτώσουμε από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων τη χώρα μας. Όλα τ’ άλλα τα φάρμακα είναι δηλητηριώδη” δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στην πλατεία Αριστοτέλους για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Στην ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή της, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν θα είναι και τα τελευταία, απάντησε: “Όχι, γιατί η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο. Κι όλες οι προτάσεις που ακούμε σήμερα είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι προτάσεις που οδηγούν στην ανακύκλωση και στο βάθεμα των προβλημάτων”.

news247.gr

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΓΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΗ ΔΕΘ»



“Σαν τον κλέφτη”, πήγε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην 77η ΔΕΘ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε με το μπλοκ του Δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Νέα προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας θα πραγματοποιήσουν εντός του Οκτωβρίου Σκανδιναβοί ακτιβιστές.
Ναυαρχίδα του νέου στολίσκου είναι σκάφος μήκους 53 μέτρων που χρησιμοποιούν κυρίως σουηδικές και νορβηγικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, και έχει αποπλεύσει από την πόλη Ούμεα της Σουηδίας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια.

http://kartesios.com

Η ΕΚΤ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει να εποπτεύει το σύνολο των τραπεζών της ευρωζώνης, θα έχει την αρμοδιότητα να χορηγεί ή να ανακαλεί τις άδειες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, να επιβάλει κυρώσεις ή ακόμη και να κλείνει τράπεζες, σύμφωνα με το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Ιλ Σόλε 24 Όρε».
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τις γενικές γραμμές αυτού του σχεδίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη στο Στρασβούργο.
Η σύσταση μιας ενιαίας αρχής επιτήρησης των τραπεζών αποφασίστηκε κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών τον περασμένο Ιούνιο. Αυτός ήταν ο όρος ώστε το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μπορεί να δανείζει απευθείας στις τράπεζες για να μην επιβαρύνεται το χρέος των χωρών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα, οπαδοί και εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής 77ης ΔΕΘ.

Παιδεραστές από αραβικές χώρες σπεύδουν να “παντρευτούν” ανήλικα κορίτσια προσφύγων της Συρίας...

 http://sibilla-gr- sibilla.blogspot.gr/
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία -αποτέλεσμα της εθνοκάθαρσης από τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ-, ιδίως στην Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου, είναι οι παιδεραστές, οι πλούσιοι γέροντες που προσφέρουν χρήματα για να παντρευτούν ανήλικα κορίτσια προσφύγων.
Αρχικά θεωρήθηκε ως φήμη που διαρρέει το «δικτατορικό καθεστώς Ασσάντ» για να...
δυσφημίσει τους «επαναστάτες» μισθοφόρους των ΗΠΑ, που έχουν κάνει εμπόριο και την παιδεραστία.
Δυστυχώς, ο ιορδανικός τύπος επιβεβαίωσε με δημοσιογραφικές έρευνες το εμπόριο παιδεραστίας με ευτελή χρηματικά ποσά σε οικογένειες με τεράστιες ανάγκες και προβλήματα. Μάλιστα ο συγγραφέας Mohamed El Assamy από τη Σαουδική Αραβία έγραψε ένα συγκλονιστικό άρθρο για την παιδεραστία και την αηδιαστική πρακτική, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν τιμές για τα κορίτσια στην περιοχή μεταξύ 500 και 1000 SR SR!!!