Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Με ρωτάς

Σαν με ρωτάς 
γιατί οι δρόμοι στένεψαν, απάντηση δεν βρίσκω
ούτε γιατί στον ουρανό το μπλε έγινε γκρίζο
Ούτε το σούρουπο γιατί πιο γρήγορα ζυγώνει
τα όνειρά μας τώρα πια, ομίχλη τα κυκλώνει.

χίλιες λέξεις

thumb

LIBERATION ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ LOUIΣ VUITTON: ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΠΛΟΥΣΙΕ ΜΑΛ…Α! September 10th, 2012 | Author: kartesios



Με έναν τίτλο που δεν χρειάζεται σχόλια, κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική (αριστερή) εφημερίδα Liberation επικρίνοντας την απόφαση του πλουσιότερου Γάλλου, Μπερνάρ Αρνό, να ζητήσει βελγική υπηκοότητα εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη προκειμένου να αποφύγει το φόρο- μαμούθ που θέλει να επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα η κυβέρνηση Ολάντ.
Η απόφαση του μεγαλοεπιχειρηματία, Αρνό του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο προκάλεσε πολιτικό σεισμό στον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο στη Γαλλία και σίγουρα δεν ήταν τυχαίο ότι ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την πολύαναμενόμενη εφ’ όλης συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στο κανάλι TF1.
Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι εγκαταλείπει την πατρίδα του μόνο και μόνο για να αποφύγει τα σκληρά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το κανάλι France 24, θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή ο Αρνό θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ.

ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

Τέλος στην άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους σκέφτονται να βάλουν οι εκλογείς του ελβετικού καντονίου της Βέρνης, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν για μία νέα νομοθεσία σχετικά με τη “δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες”.

Η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της σε ελβετική εφημερίδα, αναφέρεται στο ζήτημα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι “στο Γκστάαντ βρίσκουμε δεκατρείς ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο”.
Βέβαια, πέρα από τους πλούσιους Έλληνες, στην Ελβετία βρίσκονται και πολλοί Γάλλοι.

Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ


«Είναι η ώρα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Είναι η ώρα που οι μεταρρυθμιστικές και φιλοε-ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να διεκδικήσουν αποφασιστικά την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό “ΑΘΗΝΑ 9,84″ το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματίας της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης.
«Η κυβέρνηση επιβάλλεται να κινηθεί με βάση την εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της κοινωνίας στο πλευρό της. Μόνο έτσι θα περιοριστούν οι κραυγές του λαϊκισμού και της επιστροφής στη δραχμή. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει υποδείξει ένα σύνολο εναλλακτικών λύσεων και ισοδύναμων μέτρων για τις δανειακές δεσμεύσεις της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να το υιοθετήσει», συμπλήρωσε.

epikaira.gr

ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ Ο ΚΕΜΑΛ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΘΕΑ


Ένα ανατρεπτικό άρθρο για την συνήθη τουρκική επιχειρηματολογία σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι έκαψαν την πόλη και ο Κεμάλ γνώριζε ή συνεργάστηκε για τον εμπρησμό.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε άρθρο της στην εφημερίδα Ραντικάλ η τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ σημειώνει πως, αντίθετα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι τη φωτιά στη Σμύρνη έβαλαν Αρμένιοι, υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο ηγέτης των νεότουρκων, Κεμάλ Ατατούρκ γνώριζε για τον εμπρησμό που κατάστρεψε σχεδόν πλήρως την πόλη (εκτός από τον τουρκικό και εβραϊκό τομέα) και επιτάχυνε τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Μάλιστα, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν, ο Κεμάλ βρισκόταν στην πόλη και απολάμβανε τη θέα από το μπαλκόνι της αρραβωνιαστικιάς του, Λατιφέ.

ΦΕΚΤΕΡ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ


Το γεγονός πως «στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» παραδέχεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην ευρείας κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», διαφοροποιούμενη, για μια ακόμη φορά, από τη γνωστή, μέχρι πρόσφατα, σκληρή στάση της απέναντι στη χώρα μας.

Ήδη, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και σε ομιλία της στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Αυστριακής Βουλής, η κ. Φέκτερ είχε υπογραμμίσει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προς εκπλήρωση των όρων για τη συνέχιση της βοήθειας», απορρίπτοντας, συγχρόνως, τις αιτιάσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αντιπολίτευσης για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Απολύσεις και νέες περικοπές ζητά η τρόικα...



 Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα έθεσε χθες ανοιχτά η τρόικα αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο. Οι Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς στο πρώτο ραντεβού τους με τον Γιάννη Στουρνάρα αμφισβήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πληθώρα παρεμβάσεων του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, κυρίως αυτές που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τόνισαν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί μείωση προσωπικού και μισθολογικής δαπάνης χωρίς την απομάκρυνση υπαλλήλων.
Μάλιστα εξέφρασαν την άποψη ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όχι μόνο είναι χρονοβόρα, αλλά και δεν θα έχει ασφαλή αποτελέσματα.
Τα στελέχη της τρόικας έκαναν αναφορά και στις περιπτώσεις κλεισίματος δημόσιων οργανισμών, επισημαίνοντας πως όταν αυτές υλοποιούνται δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η απόλυση των εργαζομένων.

Απολύσεις και νέες περικοπές ζητά η τρόικα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ.


Της Σοφίας Σακοράφα  

Οι εκλογές, και κυρίως το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, έδειξαν καθαρά ότι ο λαός μας έχει συνειδητοποιήσει τη δυνατότητά του να ανατρέψει το σάπιο μνημονιακό κατεστημένο.
Ο κυρίαρχος στόχος του νέου πολιτικού φορέα δεν μπορεί να είναι τίποτε λιγότερο από αυτό.
Η αναγκαία συνθήκη για αυτήν την ανατροπή είναι η ενεργός συμμετοχή και η ενεργός εμπλοκή του αγωνιζόμενου λαού.
Μόνον έτσι μπορεί να στηριχθεί μια λαϊκή κυβέρνηση μετάβασης, που θα βάλει τις βάσεις για την πραγματική δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο, που θα προωθήσει τις αλλαγές στις κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις.
Στη διαδικασία οικοδόμησης αυτής της συνθήκης, ο νέος πολιτικός φορέας θα πρέπει να αναπτύσσεται και να μετεξελίσσεται στη λογική “ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ”.