Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Μάθαν πως πηδιόμαστε....
Πριν από δύο εβδομάδες, η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να εξέτασε αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ελληνικού νησιού για εκπαίδευση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Haaretz, η οποία σημειώνει πως τελικά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκριναν την ιδέα ασύμφορη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε να εξεταστεί η επιλογή έπειτα από δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στις 22 Αυγούστου στη Le Monde πως η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει “εμπορική εκμετάλλευση βραχονησίδων”.
“Ο υπουργός Άμυνας Μπαράκ έστειλε το θέμα για επανεξέταση και μετά από εκτιμήσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ανάγκη να προχωρήσει σε αυτό το βήμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά από το γραφείο του υπουργού.

«MΠΗΧΤΗ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ»

Νέες βολές στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ρίχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί το πακέτο μέτρων 11,8 δις που προτείνει η κυβέρνηση. «Αυτοί στην κυβέρνηση δεν διαπραγματεύονται» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους αυτά που έχει πει και δημοσίως (στη ΔΕΘ) εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Σουρνάρα, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την εύθραυστη κυβερνητική συνοχή.
Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «κάνουν το καλό παιδί για να κερδίσουν πόντους».

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών και η μετενέργεια

«Νομικά ανίσχυρη» κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος.
«Το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Παράλληλα η ΟΣΜΕ αναφέρει ότι «με την με αρ. 24/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε συναδέλφων από το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οδηγών και εισπρακτόρων, που είχαν γίνει το Μάρτιο του 2012, και υποχρεώθηκε ο εργοδότης να..αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα από την απόλυσή τους έως τον Αύγουστο του 2012».

Απαιτείται συνειδητό γκρέμισμα της λογικής "εμείς" για "σας"

Σοφία Σακοράφα , Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

Με την οργανωτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να βρίσκεται σε εξέλιξη, μια διαδικασία πρωτόγνωρη, αλλά άκρως αναγκαία στις συνθήκες εντεινόμενης καταστροφής, οι εκτιμήσεις της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Για τη Σοφία Σακοράφα, σε ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον ασύλληπτης αγριότητας το ζητούμενο είναι η ανατροπή. «Η ανατροπή, όμως, προϋποθέτει να λειτουργήσουμε πέρα κι έξω από παθογένειες των προηγούμενων χρόνων, αντιδρώντας σε κάθε γραφειοκρατικοποίηση, διαλύοντας με δική μας πρωτοβουλία τη νοητή και πολλές φορές σκληρή διαχωριστική γραμμή του πάνω με το κάτω».
Είστε ικανοποιημένη από τον τρόπο που προχωρά η οργανωτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ;
Αν η ίδια καμπάνια, εξελισσόταν σε ένα ήπιο πολιτικό περιβάλλον, σε μία άλλη χρονική στιγμή, με διαφορετικά διακυβεύματα, θα έλεγα ότι κυλά κανονικά. Σήμερα όμως μιλάμε για ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον ασύλληπτης αγριότητας, άρα το ζητούμενο είναι η ανατροπή.

Μόντι: Όχι άλλα φορολογικά βάρη

Kανένας νέος έμμεσος φόρος, λέει ο Ιταλός πρωθυπουργόςKανένας νέος έμμεσος φόρος, λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός
Αρνητικός σε επιβολή φόρων σε ποτά και τσιγάρα, αλλά κι αισιόδοξος για την επιστροφή της Ιταλίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά το πρώτο τρίμηνο του 2013 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό οικονομικό δίκτυο CNBC.
Ο ίδιος θεωρεί κομβικό προς αυτήν την κατεύθυνση την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού, που τελευταία κινούνται πτωτικά, αλλά και τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος. Απορρίπτει μάλιστα κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα αύξησης έμμεσων φόρων σε αλκοόλ, τσιγάρα και ποτά, καθώς αντιβαίνουν την προσπάθεια για ανάπτυξη. «Επαναθεωρούμε όλες τις δαπάνες του δημοσίου, με μοναδικό στόχο να αποφύγουμε με κάθε τρόπο αυξήσεις φόρων το επόμενο διάστημα. Το Νοέμβριο του 2011 αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τη φορολογία, ώστε να συγκρατήσουμε τα ελλείμματα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών. Ωστόσο τώρα ο επανεξέταση δαπανών προσφέρει εναλλακτικές για να μην αυξήσουμε το ΦΠΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μην αυξήσουμε τα φορολογικά βάρη» σημείωσε.

Η βλάσφημη ταινία που ξεσήκωσε το Ισλάμ


Πριν μόλις μερικά χρόνια, σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στη Δανία, παραλίγο να κοστίσουν τη ζωή στον Δανό σκιτσογράφο που τα εμπνεύστηκε και προκάλεσαν διαμαρτυρίες στη Δανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ίδιο συνέβη με την ταινία "Innocence of Muslims," η οποία προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. Δυστυχώς, όμως, αυτή την φορά οι αντιδράσεις ξεπέρασαν κάθε όριο και χάθηκαν τέσσερις ζωές.


Στη Λιβύη, στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Τρίπολη, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι από επίθεση αγανακτισμένων μουσουλμάνων, ένας εκ των οποίων ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη, Christopher Stevens. 

Η επίθεση στο προξενείο της Βεγγάζης έγινε με χειροβομβίδες, από ομάδα εκατοντάδων ισλαμιστών, που ανήκουν στο γκρουπ Ansar al Sharia.

Νεκρός ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «ειδεχθή», ενώ ζήτησε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Τουλάχιστον δέκα πράκτορες των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Τρίτη προσπαθώντας να προστατεύσουν το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, όπως έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Λιβύης στον ΟΗΕ Ιμπραχίμ Νταμπάσι.
"Υπάρχουν γύρω στα δέκα θύματα στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας», είπε ο Νταμπάσι στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αστυνομικοί «σκοτώθηκαν στην αρχή της επίθεσης».
Ο Λίβυος διπλωμάτης επανέλαβε τη δέσμευση των αρχών, να συλλάβουν και να δικάσουν όσους ευθύνονται για την επίθεση. «Υποθέτω ότι ορισμένοι είναι ήδη στη φυλακή», εκτίμησε. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ορισμένες φορές δεν ασκεί εξουσία σε όλη την έκταση της χώρας.

12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1829 : Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821.

Η αναμνηστική πλακέτα στο σημείο συνθηκολόγησης του Αρσλάνμπεη

Το καλοκαίρι του 1829, η Πελοπόννησος με τα νησιά και μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας είχαν απελευθερωθεί. Τη διακυβέρνηση των περιοχών αυτών είχε αναλάβει με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ο Ιωάννης Καποδίστριας. Πρώτο μέλημα του Κυβερνήτη ήταν η δημιουργία τακτικού στρατού και η εκκαθάριση της Στερεάς Ελλάδας από τα υπολείμματα των Οθωμανών. Ο Καποδίστριας είχε πληροφορίες ότι στο μελλοντικό ελληνικό κράτος θα συμπεριλαμβάνονταν όσες περιοχές θα είχαν απελευθερωθεί δι’ ιδίων δυνάμεων.