Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Περισσότεροι από 250.000 οι πρόσφυγες

Συρία: Περισσότεροι από 250.000 οι πρόσφυγες
Να σταθούμε δίπλα τους 
αριθμός των σύρων προσφύγων ξεπέρασε τους 250.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ ο επικεφαλής της Αρμοστείας, ο Αντόνιο Γκουτέρες, και η ειδική απεσταλμένη του, η Αντζελίνα Ζολί, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιορδανία.
"Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν πως περισσότεροι από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου πρόσφυγες (253.106 άνθρωποι) έχουν καταγραφεί πλέον ή περιμένουν να καταγραφούν στην περιοχή", δήλωσε εκπρόσωπος της Αρμοστείας στη Γενεύη, ο 'Αντριαν Έντουαρντς.
Στην Ιορδανία, η Αρμοστεία έχει καταμετρήσει 85.197 πρόσφυγες, από τους οποίους 35.961 περιμένουν να καταγραφούν.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Αρμοστεία αποφάσισε να στείλει επιτόπου τον Γκουτέρες και την αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Ζολί, η οποία έφτασε τη νύκτα στην Ιορδανία.

υστηροποίηση των ποινών ρατσιστικής βίας προωθεί ο Ρουπακιώτης


Ρύθμιση για την αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. «Οι πράξεις της Χρυσής Αυγής προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα», τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος «όταν κάποιοι λειτουργούν ως υποκατάστατα του κράτους». Η ρύθμιση που προωθείται προβλέπει ποινή μεγαλύτερη των τριών χρόνων, ενώ θα υπάρχει και περιορισμός στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.
Οι πράξεις τις Χρυσής Αυγής «προσβάλλουν τις παραδοσιακές αρχές δικαίου, καταλύεται η συνοχή της κοινωνίας και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις αναπτύσσονται νεοφασιστικές ιδέες που εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του φαινομένου και να γίνει μία πανεθνική προσπάθεια απομόνωσης των νεοφασιστικών στοιχείων. Υπάρχει μέγιστος κίνδυνος για την πολιτεία και τη δημοκρατία», τόνισε.

Αργεντινή: Ισόβια για 14 πρώην στρατιωτικούς και αστυνομικούς της χούντας


Δικαστήριο της Αργεντινής καταδίκασε 14 άτομα σε ισόβια και τρία σε ποινές κάθειρξης σε 17 και 18 χρόνια για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη διάρκεια της δικατορίας (1976-1983) στη Μπαΐα Μπλάνκα, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Πρόκειται για εγκλήματα που διέπραξαν πρώην μέλη του στρατού ή των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον 90 ανθρώπων σε παράνομο στρατόπεδο κράτησης στη Μπαΐα Μπλάνκα.
«Τα εγκλήματα αυτά διεπράχθησαν στο πλαίσιο της γενοκτονίας στη χώρα μας στη διάρκεια της τελευταίας πολιτικο-στρατιωτικής δικτατορίας» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
Η ετυμηγορία είναι η κατάληξη της δίκης που είχε ξεκινήσει τον περυσινό Ιούνιο με στόχο την απόδοση Δικαιοσύνης για τους περίπου 30.000 «εξαφανισμένους» της χούντας.
Η ανάγνωση της ετυμηγορίας έγινε ενώπιον πλήθους συγγενών των θυμάτων αλλά και εκπροσώπων ομάδων που ζητούν τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων της περιόδου.

Ταινία - μυστήριο η αφορμή για τις αναταραχές σε Λιβύη και Αίγυπτο


Αφορμή για τα επεισόδια στις αμερικανικές πρεσβείες της Λιβύης και της Αιγύπτου που προκάλεσαν τον θάνατο του Αμερικανού πρέσβη, Κρις Στίβενς, και τριών υπαλλήλων του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη, φέρεται να είναι η κινηματογραφική ταινία, που προβλήθηκε μια φορά στις αίθουσες του Χόλλυγουντ, «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων». Η επίμαχη ταινία, όμως, κρύβει ένα μυστήριο καθώς ούτε η ταυτότητα του παραγωγού μπορεί να αποδειχθεί, αλλά ταυτόχρονα ηθοποιοί και σκηνοθέτης δηλώνουν πως δεν ήξεραν ότι η ταινία θα ήταν για το Ισλάμ. Ισχυρίζονται, δε, ότι κάθε στοιχείο θρησκευτικής προσέγγισης προκύπτει από ντουμπλάρισμα και είναι προϊόν παραποίησης. Επιμέλεια: Νίκος Μίχος
Ποιός είναι ο σκηνοθέτης;
Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο Associated Press και στην Wall Street Journal, κάποιος ονόματι «Σαμ Μπασίλ» επικαλέστηκε πως είναι ο παραγωγός μια ταινίας, που θα περιγράφει το Ισλάμ ως «καρκίνο» και πως είχε συγκεντρώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια από 100 Εβραίους δωρητές για να την γυρίσει. Βέβαια, στην WSJ είχε δηλώσει πως είναι 52 ετών, ενώ στο πρακτορείο ειδήσεων πως είναι 56. Και στους δυο πάντως είπε πως είναι ισραηλινο-αμερικανός.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Αμερικανικά καταδρομικά πλέουν προς τη Λιβύη



Κλιμακώνεται η ένταση στη βόρεια Αφρική καθώς δυο αμερικανικά καταδρομικά με περίπου 50 ειδικευμένους πεζοναύτες πλέουν προς τη Λιβύη με σκοπό να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις που προστατεύουν τις εκεί διπλωματικές αποστολές.

Παράλληλα ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι σε συνεργασία με τις Λυβικές αρχές θα οδηγήσει «ενώπιον της Δικαιοσύνης» τους υπεύθυνους της επίθεσης στο προξενίο της Βεγγάζης που στοίχησε τη ζωή στον Αμερικανό πρέσβη Κριστοφερ Στηβενς και σε ακόμη τρία άτομα.
Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να υποκινηθήκαν από τοπικές ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες έστρεψαν με την παρουσία και τις ενεργειές τους το εξαγριωμένο πλήθος προς τις βίαιες επιθέσεις.
Σύμφωνα με την Washington Post ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο προξενείο, παριστάμενοι αναγνώρισαν ομάδες που έφεραν οπλισμό και φαίνεται πως ανήκαν στην τοπική ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία.

Σε ποιά κυβέρνηση θήτευσες συντρόφισσα Γεννηματά;


Ήδη έχει αρχίζει να σχολιάζεται η συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, της Φώφης Γεννηματά, στο ραδιόφωνο του Flash, όπου επιμελώς απέφυγε να κάνει αναφορά στο όνομα Παπανδρέου, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σε απόσπασμα της συνέντευξης η Γεννηματά ανέφερε:
"Εγώ θα έλεγα ότι, κάθε μέρα που περνάει, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια
...που ακολουθήθηκε και από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, από την Κυβέρνηση Παπαδήμου - και βλέπουμε και σήμερα να εξελίσσεται περίπου με τον ίδιο τρόπο - ήταν ένας μονόδρομος. Ήταν ένας μονόδρομος, ακριβώς για να μη ζήσουν οι Έλληνες πολίτες στιγμές Αργεντινής και να μην έχουν αυτά τα βιώματα...".

Και όποιος αντέξει


Αν πιστέψουμε τις εκδοχές μιας τρέχουσας δημοσιογραφικής αντίληψης τα μέλη της τρόικα σκλήρυναν αιφνιδίως την στάση τους.

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν ενταχθεί σ’ ένα περίγραμμα συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση υπήρξε μια σειρά καινούριων αξιώσεων. Σχεδόν από το πουθενά (πάντα κατά το ίδιο επεξηγηματικό σχήμα) η τρόικα θέτει επί τάπητος μια σειρά νέων μέτρων.
Απολύσεις στο δημόσιο, εξαήμερη εργασία τόσο στις κρατικές υπηρεσίες όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και περαιτέρω ελαστικοποίηση της διαδικασίας των απολύσεων.
Προκαλώντας ένα μικρό σοκ στους πολιτικούς παράγοντες και τους στρατευμένους αναλυτές, οι οποίοι διακινούσαν σενάρια «λελογισμένης αισιοδοξίας».

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Σφοδρή επίθεση στην τρόικα από τον Κον Μπετίτ


Σφοδρή επίθεση στην τρόικα και στις λάθος συνταγές της, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της άκρας Δεξιάς, η οποία εκμεταλλεύεται την απελπισία του ελληνικού λαού, εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ.
Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο, ο Γαλλογερμανός πρόεδρος των Πρασίνων κυριολεκτικά έκλεψε την... παράσταση, καθώς έκανε λόγο για «εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας» και υπογράμμισε -σε έντονο τόνο- ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Ελλάδας, ώστε «ο ελληνικός λαός να επιστρέψει στην Ευρώπη και να μην καταλήξει στην άκρα Δεξιά».
«Δεν είναι δυνατόν μία γυναίκα που απασχολείται μερικώς σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα να κερδίζει 150 ευρώ», αναρωτήθηκε ο Ντ. Κον - Μπεντίτ, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι «η ακροδεξιά στην Ελλάδα πάει από πόρτα σε πόρτα σήμερα δίνοντας 20 και 30 ευρώ στις οικογένειες, τα οποία είναι πολλά χρήματα όταν κερδίζεις 150 ευρώ».

Να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα πρόσφυγες από τη Συρία, ζήτησε ο Τσίπρας


Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών....

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανθρωπιστική διάσταση που παίρνει η κρίση στη γειτονική αυτή χώρα, καθώς και για το κύμα προσφύγων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί».
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών «να παρέμβει η χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ, για να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας, από τη δική μας την πλευρά, προσφύγων, που θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν, όταν θα αντιμετωπιστεί η κρίση στην περιοχή».

Αυτά είναι τα 40 νησιά-φιλέτα που νοικιάζει η Ελλάδα


 Έτοιμη είναι η λίστα με τα 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες τα οποία η κυβέρνηση θα παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης (έως 50 ή 99 χρόνια) σε ιδιώτες για τουριστική ανάπτυξη με στόχο να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία.....
Όπως ανακοινώθηκε χτες από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέα Ταπραντζή, τα νησιά-φιλέτα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και να έχουν πρόσβαση σε υποδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, η λίστα με τα προς ενοικίαση νησιά είναι η εξής:

Αλ. Παπαρήγα: Η κατάσταση θα χειροτερέψει

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα χειροτερέψει και πρέπει το εργατικό-λαϊκό κίνημα να συγκεντρώσει δυνάμεις ώστε να την αντιπαλέψει», ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ερωτηθείσα αν ορισμένες μορφές αγώνα «όπως κλείσιμο λιμανιών κλ.π.» έχουν απομακρύνει κόσμο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν αναγορεύουμε "στο Α και το Ω" ορισμένες μορφές πάλης, ωστόσο όσο οξύνονται τα προβλήματα, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι μορφές πάλης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «οι μορφές πάλης από μόνες τους δεν προσφέρουν τίποτα, και το ζήτημα είναι στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πάλης», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, κάθε γειτονιά και κάθε χώρος δουλειάς, πρέπει να γίνει χώρος συγκέντρωσης δυνάμεων και ανταλλαγής απόψεων με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή».

ΡΑΧΟΪ: «ΟΧΙ» ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΩΣΗ – Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΧΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ


Την πεποίθηση ότι η Ισπανία δεν πρόκειται να υποβάλει αίτημα πλήρους διάσωσης και πως οποιαδήποτε απόφαση για μέτρα λιτότητας θα ληφθεί από τη Μαδρίτη, όχι από εξωτερικούς ελεγκτές, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ιβηρικής χώρας, Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, 11 Σεπτεμβρίου, στις φινλανδικές εφημερίδες Helsingin Sanomat και Kauppalehti και δημοσιεύεται σήμερα στον φινλανδικό Τύπο.

«Πέραν της ανάπτυξης, η μοναδική επιλογή που εξετάζω είναι η χρήση του μηχανισμού [αγοράς κρατικών ομολόγων] που προτάσσεται από την [Ευρωπαϊκή] Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραχόι, σημειώνοντας πως η ισπανική κυβέρνηση έχει «εντελώς αποκλείσει» το ενδεχόμενο αιτήματος για πλήρες πακέτο βοήθειας καθώς «αυτό δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ισπανική οικονομία σε αυτή την κατάσταση».

ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Εικοσαήμερη αποχή από της 17 Σεπτεμβρίου, λόγω των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών τους, αποφάσισαν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη των μελών της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έχουν ήδη κηρύξει εξαήμερη αποχή.
Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και έως τις 6 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10:30 έως τη λήξη του ωραρίου στις 3:30.
Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Με την θετική ψήφο των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Δημοκρατική Αριστερά, που είχε εκφράσει ενστάσεις ψήφισε υπέρ μετά την δέσμευση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι οι όροι ανακεφαλαιοποίησης θα περάσουν από τη Βουλή με νόμο, και εντάσσοντάς το στη διαδικασία για εξασφάλιση της δόσης των 31 δισ. ευρώ που αναμένεται τον Νοέμβριο.
Δριμεία κριτική δέχθηκε ωστόσο το νομοσχέδιο από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που μίλησαν για άλλη μία «στήριξη των τραπεζιτών», ενώ τα Ταμεία που επίσης υπέστησαν τεράστιες απώλειες από το PSI αφέθηκαν στο έλεός τους.
Έντονη ήταν η κόντρα και για το ΤΤ και την Αγροτική ακόμη και από βουλευτές κομμάτων που στήριξαν το νομοσχέδιο. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, εξέφρασε τις αμφιβολίες του περί την μη βιωσιμότητα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σηκώσαμε κίτρινη κάρτα για την παραχώρηση της ΑΤΕ – και σηκώνουμε κόκκινη κάρτα για το ΤΤ εάν επαναληφθεί το ίδιο».

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 240.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ TO ‘15 ΑΞΙΩΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!


ΜΥΘΟΣ ΟΙ 150.000 «ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ» - Ο ΥΠ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 200.000! 


Νέα πρωτοφανή και απαράδεκτη αξίωση να απολυθούν εντός 3ετίας 240.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, προβάλει η τρόικα! Η τεραστίων διαστάσεων πολιτική απάτη της τρικομματικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο! Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, οιαπολύσεις ως το τέλος του 2015, τις οποίες βαφτίζουν «αποχωρήσεις», «εφεδρείες» ή «συνταξιοδοτική ωρίμανση», θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 150.000 και θα φτάσουν τις 200.000! Οι «κόκκινες διαχωριστικές γραμμές» που επικαλούνται συχνά-πυκνά ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ.Κουβέλης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από πυροτεχνήματα παραπλάνησης καιαποπροσανατολισμού!

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;


«Οι αμερικανικές εκλογές κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ;». Με αυτόν τον ερωτηματικό τίτλο ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης γράφει άρθρο στο CNN για το αν και κατά πόσο επηρεάζεται η χώρα μας από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.
Αρχικά κάνει μία αναδρομή στα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα, και τα επόμενα, και τα συνδέει με τα πολιτικά δρώμενα στην Ουάσινγκτον, τη δολοφονία του Κένεντι αλλά και την εκλογή του Τζίμι Κάρτερ.
Ωστόσο ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι πλέον οι πολίτες της Ελλάδας δεν αγωνιούν ιδιαιτέρως για το τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο. «Ακόμα και τώρα που η χώρα βρίσκεται σε μεγαλύτερη ανάγκη, από όσο στο πρόσφατο παρελθόν, οι Έλληνες δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ουάσινγκτον» σημειώνει.

ΕΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ?...


   Διανύουμε τον τέταρτο χρόνο της παγκόσμιας κρίσης, καθώς και της δικής μας πρωτόγνωρης περιδίνησης σε ένα ατέλειωτο σπιράλ οικονομικού θανάτου. Ταυτόχρονα οι δείκτες των μεγαλύτερων κεφαλαιαγορών καλπάζουν μιά ανάσα απο τα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών. Τα ομόλογα πραγματοποιούν ένα ξέφρενο ράλι τιμών σαν να μήν υπάρχει αύριο. Τί συμβαίνει; Μήπως ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα;
Όσοι επενδυτές σε Ελλάδα κι εξωτερικό, άφησαν τον ορυμαγδό αρνητικών ειδήσεων, εικόνων και μηνυμάτων να προσδιορίσουν την επενδυτική στρατηγική τους και ειδικά στη χώρα μας την αμείλικτη κατάσταση της πραγματικής οικονομίας να επηρεάσει τις επενδυτικές τους αποφάσεις στη διαχείρηση της προσωπικής περιουσίας τους, δυστυχώς έχασαν τα παραπάνω ράλυ αποδόσεων.

Κανείς δεν μπορεί να τους αδικήσει.Πρέπει όμως να αποφευχθεί το λάθος πάνω στο λάθος. Άν έχασαν το πάρτυ, να αξιολογήσουν αν πρέπει να τρέξουν τώρα, ή αν πρέπει να ετοιμαστούν για το επόμενο.