Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η χρυσή αυγή στο σχολείο μου…

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2012_09/nazi-gnomes_1134291c.jpgΈνας δάσκαλος από μια αγροτική περιοχή της Ελλάδας εξηγεί πώς έμαθε στους μαθητές του τι σημαίνει ο ναζισμός. Από τότε πέρασαν τέσσερις μήνες, τα σχολεία αρχίζουν ξανά και το συγκεκριμένο μάθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!
Φτάνοντας σήμερα το πρωί στο σχολείο , βλέπω μια ομάδα παιδιών να παίζουν κάνοντας τους χρυσαυγίτες.

Σηκώνουν τα δεξιά τους χέρια και με χαιρετούν φασιστικά.

Το σοκ , απίστευτο.
Η πίεση ξεπέρασε το 20…
Τα μαζεύω γύρω μου και αρχίζω αν τους μιλάω.
Γιατί το κάνουν αυτό , τι σημαίνει , που το είδαν , τι τους άρεσε σε αυτό ;
Οι απαντήσεις τους σαφέστατες. Τους εντυπωσίασε η στρατιωτική δομή και η πειθαρχία. Τους εντυπωσίασε το παρουσιαστικό των ναζί. Τους άρεσε ο τρόπος που διέταξαν τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου του Αρχημαλάκα , το βράδυ των εκλογών.
news247 
Καταρρέει το ελληνικό σύστημα ασφάλισης εξαιτίας των μέτρων λιτότητας. Τι δείχνει έκθεση της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κρούει προς την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (ΣτΕ), σε απόφαση της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.
Αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης- που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ τονίζει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εκπροσώπους της μηχανισμού στήριξης, ότι τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ !...


http://logoplokies.blogspot.gr
Σενάρια σταδιακής απεμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από τα προγράμματα στήριξης των υπερχρεωμένων κρατών της ΕΕ δημοσιεύει την Παρασκευή η γαλλική «Le Figaro».
Ειδικότερα η εφημερίδα κάνει λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των πιστωτών των υπερχρεωμένων κρατών (ΔΝΤ, ΕΕ και Ευρωτράπεζα), με το ΔΝΤ να θεωρεί αναποτελεσματική και ατελέσφορη την πολιτική που ακολουθεί η τρόικα κυρίως έναντι της Ελλάδας.
Μάλιστα η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Le Figaro» και είπε στο Εurogroup της Λευκωσίας ότι το ΔΝΤ διαφωνεί με τις ακολουθούμενες εδώ και μια τριετία πρακτικές για την Ελλάδα .
Το πρόγραμμα, που προβλέπει τον περιορισμό του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ το 2020 και την επιστροφή της επόμενης χρονιάς (2021) της Ελλάδας στις αγορές είναι καταδικασμένο να αποτύχει, είχε προβλέψει το δημοσίευμα ότι θα υποστηρίξει η Λαγκάρντ στο Eurogroup.

Νέο "πακέτο": Περικοπές 11,66 δισ. ευρώ συν νέοι φόροι 2 δισ. ευρώ



Της Δήμητρας Καδδά

Απουσία συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας όχι μόνο για τα 2 πακέτα μέτρων (περικοπές 11,66 δισ. ευρώ αλλά και πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις στους φορολογικούς συντελεστές και στο αφορολόγητο), αλλά και για την ίδια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (ύψος ύφεσης και χρέους) αναφέρουν αρμόδια στελέχη. Κάνουν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις του οικονομικού επιτελείου να κλείσουν όλα έως την Κυριακή και να κατατεθεί προσχέδιο προϋπολογισμού την Δευτέρα, κάτι που δεν έγινε εφικτό στην Αθήνα και πλέον ελπίζουν να πετύχουν στην Λευκωσία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παρουσιάζει στους ομολόγους του στην Λευκωσία την ελληνική πρόταση μέτρων και η τρόικα την δική της θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πρόταση, περιλαμβάνει: