Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φεύγω. Πάω να ζήσω σε μια δικτατορία. Του Αλέξη Πολίτη


Για τη συντέλεια του κόσμου έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά στο πέρας των αιώνων. Μια πιθανότητα είναι, μια ανασφάλεια, μια περιέργεια ή αν θέλετε ένας εσωτερικός πεσιμιστικός συμβιβασμός με το πεπρωμένο του πλανήτη. Ο καθένας επιλέγει μια ιδιαίτερη σημειολογία, εμπιστεύεται μιαν ενδεχόμενη 6η αίσθηση, τα βάζει κάτω, τα ζυγιάζει και κάνει τις προβλέψεις του παίρνοντας πάντα το ρίσκο του κουβά ή της θριαμβευτικής μακάβριας επιβεβαίωσης.
Οι Μάγιας, για παράδειγμα, στο ημερολόγιό τους προεξοφλούν το τέλος του κόσμου για τις 21.12.12, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι λίγο νωρίτερα, για τις 11.11.11. Καρκινικές ημερομηνίες που αν τις γυρίσεις ανάποδα πάλι οι ίδιες βγαίνουν, κάτι που για αυτούς σημαίνει το καθολικό game over. Ο Νοστράδαμος, από την άλλη, όρκο έπαιρνε ότι η παγκόσμια κηδεία θα συμβεί το 1999, που αν το γυρίσεις ανάποδα σου βγάζει το διαβολικό 666 του Βελζεβούλ, και μετά αντίο ζωή.

«Καθημερινή», κόκκινος και μαύρος φασισμός: ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται

Μέτωπο κατά της θεωρίας των άκρων και όσων εξισώνουν τη πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής», το οποίο «ευχαριστεί» τη Χρυσή Αυγή που με τη δράση της δίνει την «ευκαιρία στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς».

Ο Κόσμος

Μόνο "τσαρλατάνοι" θέλουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά την κεντρική ομιλία του εχθές Δευτέρα στη συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, στη Βιέννη, για όσους ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τους οποίους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους»!
«Εκείνοι που ζητούν μια έξοδο της Ελλάδας είναι τσαρλατάνοι» τόνισε συγκεκριμένα , σε μια αναφορά που ερμηνεύεται σαν αιχμή απέναντι στα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης ( Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας) αλλά και προς τον κυβερνητικό του εταίρο αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν ζητήσει την άμεση διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα και την αποπομπή της από την Ευρωζώνη.
Ο Φάιμαν υπερασπίσθηκε επίσης την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ για παρέμβαση στην αγορά ομολόγων.

«Είμαστε το 99%» φώναξαν οι διαδηλωτές του Occupy Wall Street


Στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας συγκεντρώθηκαν σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street, που συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και δράσεων κατά της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ και της απληστίας του συστήματος. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κυκλώσουν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ωστόσο απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που πραγματοποίησαν σύμφωνα με το Reuters δεκάδες συλλήψεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 90 συλλήψεις.
«Είμαστε το 99%» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας απέναντι από το πάρκο Zuccotti, που πριν από ένα χρόνο είχε αποτελέσει τη βάση του κινήματος του Occupy Wall Street.
«Αυτό που συνέβη εδώ πριν από ένα χρόνο ήταν η αρχή ενός κινήματος που δεν μπορεί να σταματήσει», δήλωσε ο συγγραφέας και βραβευμένος με πούλιτζερ δημοσιογράφος, Chris Hedges. «Αυτό που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο θα οδηγήσει στην τελική καταδίκη του κράτους των εταιρειών», πρόσθεσε.

Δεν μπορώ να στηρίζω άλλο φόρους και περικοπές... Ολόκληρο το κείμενο παραίτησης του Γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ...


Δεν μπορώ να στηρίζω άλλο φόρους και περικοπές
- Ολόκληρο το κείμενο παραίτησης του Γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ
- Με πολιτικό σκεπτικό η παραίτηση του Μιχάλη Παπαδάκη.
- «Συγκυβέρνηση» με δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ στον Σαμαρά» λέει ο παραιτηθείς Γραμματέας.
Με σοβαρό πολιτικό σκεπτικό για το δρόμο που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να διαθέτει πλέον όραμα και στρατηγική, σπάζοντας τις...παραδοσιακές συμμαχίες με τα κοινωνικά στρώματα που επί χρόνια το κατέστησαν δύναμη αλλαγών και πλειοψηφίας, συνοδεύει την επιστολή της παραίτησης του ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, η οποία από το περασμένο Σάββατο έχει αποσταλεί στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο , παρά τις προσπάθειες σε Ηράκλειο και Αθήνα να ανακαλέσει την απόφαση του ο Μιχάλης Παπαδάκης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον Γραμματέα μίας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία μελών και στελεχών ήταν υπέρ του Γ. Παπανδρέου και ωστόσο επί των ημερών του Μιχάλη Παπαδάκη, η μετάβαση στη νέα ηγεσία του κόμματος υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο έγινε σχεδόν «αναίμακτα».