Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΙ ΑΖΗΤΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

Χ.ΦΛΑΙΣΕΡ: «ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ ΑΞΙΩΣΗ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, τονίζει ο αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standart.
Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν· τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα· ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική αποχώρηση· πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες· ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ


«Όχι», είπε απαντώντας σε ερώτηση αν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα ο Οδυσσέας Βουδούρης. «Είναι σαφές ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τις δεσμεύσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τις αξίες και τις αρχές της. Δεν έχει καμία σχέση εν τέλει με την προγραμματική συμφωνία», διευκρίνισε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο Γ. Μιχελογιαννάκης ακολουθούν ατομικές πορείες και προσέθεσε: «Υπάρχουν μέσα στη Δημοκρατική Αριστερά δύο απόψεις: υπάρχει μία, η οποία λέει ότι τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά ότι είναι αναγκαία, ότι είναι μονόδρομος. Κι υπάρχει μια άλλη άποψη που λέει ότι αυτή η πολιτική είναι μια δοκιμασμένη, αποτυχημένη πολιτική. Πρέπει να συζητηθούν ανοικτά. Η συζήτηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί και θα παρθεί δημοκρατικά μια απόφαση, η οποία βέβαια θα πρέπει να γίνει σε σεβασμό όλων των απόψεων που έχουν μια κοινή αναφορά στις βασικές αρχές του κόμματος».

http://kartesios.com/

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΖΗΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει το ελληνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, ο διάσημος Αυστριακός Ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standaard.
Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα, ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική οπισθοχώρηση, πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες, ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ


Πρωτοβουλία προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ και άλλες πολιτικές δυνάμεις ανέλαβε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Μπίστης, όπως αποφασίστηκε την Τρίτη από την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Μπίστης ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής για την διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ.

Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα προχωρήσει αμέσως μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων των 11,8 δις από τη Βουλή, σε μια σειρά κινήσεων ώστε να διαμορφωθεί κοινός τόπος συνεννόησης τόσο με το
ΠΑΣΟΚ, όσο και με πολιτικές προσωπικότητες του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΗΜΑΡ τον τελευταίο καιρό ο κ. Μπίστης διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Βενιζέλο επ’ αυτού του θέματος. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έναν τέτοιο διάλογο, ενώ στενοί συνεργάτες του καλωσορίζουν μια τέτοια πρωτοβουλία και πίσω από αυτήν «βλέπουν» τον σχηματισμό ευρύτερης συνεργασίας στα πρότυπα της Ιταλικής Ελιάς.

Σςςς Εξαθλιωθήκαμε αλλά πήραμε την επιμήκυνση


Τα βρήκανε τα συμφωνήσαν ώστε να μας κάνουν Ταμτουμ… Και εμείς και πάλι σωπαίνουμε!!! Οι τροικανοί απέρριψαν τα ισοδύναμα μέτρα γιατί θέλουν ζεστό χρήμα και προτιμούν να το πάρουν από τα υποζύγια!!!

Το νέο σκληρό πακέτο μέτρων που θα περάσει με νόμο - σκούπα από την Βουλή περιλαμβάνει:
- Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημοσίου
- Περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης (επικουρικής σε πρώτη φάση) για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων.
- Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην του επικινδυνότητας
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη
- Μειώσεις συντάξεων
- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ…

Αναδρομική εισφορά στις συντάξεις. Ή καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγκους»!!!


Σύμφωνα με τελευταίες φρέσκιες πληροφορίες, η τρικολόρε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αποφάσισε λέει να επιβάλει εισφορά σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά και έχουν πάρει εφάπαξ. Θα επιβαρύνεται λέει η σύνταξη με αναδρομική εισφορά 1%-3% τον μήνα. Αλήθεια τα νομικά που τα έμαθαν οι ηγέτες μας;

Σύμφωνα τώρα με το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος….
«Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε».
Μετά από αυτό εσείς τι λέτε;
Καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους “κουτόφραγκους” της τρόϊκας για να πάρουν τα 31,5 δις για τις τράπεζες και τους προμηθευτές του δημοσίου;