Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μεϊμαράκης και οι λίστες του ΣΔΟΕ ανάβουν «φωτιές» στην κυβέρνηση

Ο Μεϊμαράκης και οι λίστες του ΣΔΟΕ ανάβουν «φωτιές» στην κυβέρνησηΣε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και πληροφορίες για λίστες με ονόματα βουλευτών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις καθώς υπάρχουν φόβοι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκδηλώνονται λίγο πριν περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Το πρωί ο Ευάγγελος Μειμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του, ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που έφερε στο φως η εφημερίδα Real News.

H τρόικα ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ τους εργαζόμενους

Απύθμενο είναι πραγματικά το μίσος που τρέφει η τρόικα που εκπροσωπεί τις δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας εναντίον όλων των Ελλήνων αλλά πρωτίστως εναντίον των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς. Στο πλαίσιο της αποστολής της, που δεν είναι άλλη από το να οδηγήσει στη φτώχεια, την υποβάθμιση ή και την οικονομική εξαθλίωση όλους τους Έλληνες, η τρόικα θέλει πρωτίστως να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα οποιουδήποτε δουλεύει στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Στην Ελλάδα η τρόικα επιχειρεί να εξαλείψει πειραματικά όλες ανεξαιρέτως τις εργασιακές κατακτήσεις του 20ού αιώνα, ώστε στη συνέχεια το μοντέλο των εργαζομένων-δούλων να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρέπει να είναι πλέον ηλίθιος κάποιος Έλληνας για να πιστεύει ακόμη ότι στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να επιβάλουν «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα. Πάνω απ' όλα στόχος τους είναι να καταβαραθρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να εξανδραποδίσουν οικονομικά τους Έλληνες και φυσικά στη συνέχεια να λεηλατήσουν τη χώρα.

Το δυστύχημα είναι ότι στην επιχείρηση αυτή έχουν πειθήνιους και πρόθυμους συνεργάτες τους την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι υλοποιούν χωρίς καμιά αναστολή όλες τις εντολές των επικυρίαρχων, παίζοντας παράλληλα κι ένα πολιτικό θέατρο δήθεν... εμβριθούς και υπεύθυνης αντίστασης.

ΜΑΧΑΙΡΙ 517 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Καταργούν στρατόπεδα, «κουρεύουν» στρατηγούς

Μισό δισ. ευρώ ετησίως θα εξοικονομήσει το Γενικό Επιτελείο από τις μειώσεις των αμυντικών δαπανών μέσω των λουκέτων σε μονάδες και της κατάργησης 1.500 θέσεων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών

Μικρότερο στράτευμα κατά 15% -και εξοικονόμηση μισού δισ. ευρώ ετησίως- σχεδιάζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας μετά τις αφόρητες πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που συνετάραξαν την χώρα.
Η κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18% για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε χιλιάδες Πορτογάλους στους δρόμους της Λισαβόνας.
Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.
Η Πορτογαλία η οποία παρουσιαζόταν ως υπόδειγμα εφαρμογής των μέτρων λιτότητας αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τους εταίρους της να αυξήσει από το 11% στο 18% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων μειώνοντας παράλληλα εκείνες των εργοδοτών από το 23,75% στο 18%.
 iefimerida.gr

ΤΟΜΣΕΝ: Ο «ΣΚΛΗΡΟΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ…


http://kartesios.com
Ο Πολ Ματίας Τόμσεν είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ειδικές αποστολές του ΔΝΤ. Εκτελεί με ψυχρό και κυνικό τρόπο τις εντολές και το σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει, χωρίς συναισθηματισμούς αλλά σχεδόν πάντα και χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όποιες χώρες αναλαμβάνει να «βοηθήσει», τις φέρνει στο χείλος της αβύσσου. Ενίοτε, ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει, όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής» φροντίζει να τους δίνει και μια σπρωξιά στην πλάτη, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, η οποία μετά το πέρασμα του Τόμσεν από το Βελιγράδι, απλά… εξαφανίστηκε κι έδωσε τη θέση της σε μια σειρά από αδύναμα κράτη.
Ο Πολ Ματίας Τόμσεν, γεννήθηκε σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης το 1955 αλλά μεγάλωσε στην Κοπεγχάγη.
Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της δανικής πρωτεύουσας, όπου και έπιασε δουλειά αφού τελείωσε το μεταπτυχιακό του. Ήταν 1979 και ο Τόμσεν μόλις 24 ετών.

Ξεκινάει απεργιακή εβδομάδα


Η αρχή γίνεται από σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου όπου απεργούν για 24ωρες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η συνέχεια θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου όπου η χώρα θα "παραλύσει" λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια....
-Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.
-Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι,
-Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

ΟΙ 100 ΗΜΕΡΕΣ !...


Στην πολιτική λένε ότι οι πρώτες 100 ημέρες για μια νέα κυβέρνηση είναι κρίσιμες. Θα πρέπει να έχει παράξει συγκεκριμένο έργο, να έχει πάρει μέτρα, να έχει κάνει αλλαγές, να έχει αλλάξει την ατμόσφαιρα, να έχει δώσει εν πάσι περιπτώσει δείγμα γραφής για το υπόλοιπο του βίου της.
Τις πρώτες 100 ημέρες έχει και την ανοχή του κόσμου, αφού είναι δύσκολο, σ’ αυτό το διάστημα, κάποιος να αμφισβητήσει, χωρίς να κατηγορηθεί για πολιτική βιασύνη και εμπάθεια, τις προθέσεις και την ικανότητα μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης.
Γι’ αυτό οι σοβαρές κυβερνήσεις φροντίζουν τα προγράμματά τους να είναι εμπροσθοβαρή. Παίρνουν στην αρχή τις δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις, ώστε να υπάρχει ο χρόνος, μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτές να αποδώσουν καρπούς και να κριθούν από τους πολίτες με βάση, όχι τα λόγια και τις υποσχέσεις, αλλά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν.