Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στα χέρια της κυβέρνησης η «λίστα Λαγκάρντ»


Παρέδωσε στην κυβέρνηση τη «λίστα Λαγκάρντ», ο Ευ. Βενιζέλος. Σε εξέταση μαρτύρων προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Στο ΣΔΟΕ, απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα με τους καταθέτες στην Ελβετία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.
Σε εξέταση μαρτύρων προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που έχουν διατάξει για τη «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Φαλτσιάνι» με τους 1.991 καταθέτες σε τράπεζα της HSBC στην Ελβετία.

Ψήφισμα Δήμου Ζωγράφου κόντρα στις αστυνομικές επιθέσεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Την ίδια στιγμή που ο Δένδιας προσπαθεί να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα, κάποιοι προς τιμήν τους βγαίνουν και μιλάνε για το τι πραγματικά συνέβη.

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου στη συνεδρίαση της 27/09/2012, εξέδωσε κατά πλειοψηφία, το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δ.Σ. του Δήμου Ζωγράφου καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας στην πλατεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ (ΓΑΡΔΕΝΙΑ).

ΠΛάκα μας κάνουν; Ο Ε.Βενιζέλος είχε την λίστα με τους "βασιλιάδες της φοροδιαφυγής"!

 Eδώ η λίστα, εκεί η λίστα, τελικά ποιος είχε την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι; Ο ... Ευάγγελος Βενιζέλος! Ναι, στην χώρα που συμβαίνουν όλα τα τρελά και τα απίστευτα η λίστα με τους Έλληνες "βασιλιάδες της φοροδιαφυγής", συνολικά 2000 άτομα περίπου, δεν υπήρχε στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, ούτε στα χέρια του ΣΔΟΕ, αλλά στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος την είχε ... κρατήσει φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών!
Γιατί; Δεν το εξήγησε, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιους είδους στοιχεία δεν τα παίρνουν σπίτι τους οι υπουργοί φαύγοντας από το υπουργείο.
Η υπόθεση αφορά την περιβόητη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία εδώ και 18 μήνες δεν έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτός την παρέδωσε στον Ι.Διώτη του ΣΔΟΕ και προφανώς αυτός την έδωσε στον διάδοχο του Γ.Παπακωνσταντίνου, Ε.Βενιζέλοκαθώς τα στοιχεία ... τσούζουν και αφορούν το σύνολο, σχεδόν, της πολιτικής και οικονομικής ελιτ της χώρας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη-ημέρα γενικής απεργίας- οι "προστάτες του Πολίτη" του κ. Δένδια, εκτελώντας προφανώς προαποφασισμένο σχέδιο της πολιτικής τους ηγεσίας, επιτέθηκαν με λύσσα και χτύπησαν παντελώς αναίτια και απρόκλητα την απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλ. Γαρδένιας, που είχε δημοσίως και ανοιχτά καλεστεί από την "Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου" και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου» (ανάλογες προσυγκεντρώσεις είχαν καλεστεί και από άλλες συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικότητες σε όλη την Αττική). Όταν οι συγκεντρωμένοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες του Ζωγράφου κατέβηκαν στο δρόμο γα να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία, δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτέθηκαν χτυπώντας, τραυματίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο στα γύρω στενά, κάτι που συνιστά μια ξεκάθαρη και χουντικού τύπου απαγόρευση δημόσιας συγκέντρωσης και που στρέφεται στην πραγματικότητα κατά του δικαιώματος της απεργίας σπάζοντας κάθε ηθικό και πολιτικό φραγμό, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας.

Το τριήμερο φεστιβάλ των νέων ΣΥΡΙΖΑ

Το τριήμερο φεστιβάλ των νέων ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου, στο γνωστό μας πάρκο Γουδή, όπου κάθε χρόνο γίνεται το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Παράλληλα όμως διοργανώνονται φεστιβάλ και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, όπως στην Πάτρα, το Ηράκλειο, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη κ.α.

Σε αυτές τις συνθήκες το μήνυμα ενός μαχητικού, ριζοσπαστικού και αποφασισμένου ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτάσει παντού και αυτό μπορεί να το κάνει το φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσεις Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όπως είναι η αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου, τα εργασιακά δικαιώματα που καταπατούνται, η δημιουργία και η ενδυνάμωση σωματείων σε δύσκολους χώρους, η κυβέρνηση της Αριστεράς και το σοσιαλιστικό όραμα.

Να σταματήσουμε τον κρατικό κανιβαλισμό

Έχει πάτο ο κατήφορος; Η τρισυπόστατη, πλην ομοούσιος, κυβέρνηση του Μνημονίου αποδεικνύει κάθε μέρα ότι όχι, ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων της χτεσινή απεργιακή πορείας δεν δείχνει μόνο πως το μνημονιακό κράτος κουρελιάζει κυριολεκτικά θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το τεκμήριο της αθωότητας. Εξίσου εξοργιστικό είναι το ότι οι μανδαρίνοι δεν δίστασαν να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες, ενώ είναι εμφανή τα σημάδια της... αστυνομικής περιποίησης που δέχτηκαν οι συλληφθέντες. Αν τώρα συνδυάσουμε όλα αυτά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για νέο, πιο αυστηρό, κουκουλονόμο, καταλαβαίνουμε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Και για να μην δούμε τα χειρότερα, πρέπει να δράσουμε τώρα, πριν να είναι αργά. Με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και μαζικότητα πρέπει στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο.
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Καταγγελία για την απαγόρευση της πορείας και τις προσαγωγές μαθητών στου Ζωγράφου

 Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη αστυνομική επέμβαση καταστολής και διάλυσης της προσυγκέντρωσης και πορείας μαθητών των σχολείων του Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένια.
Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Γαρδένιας, συγκεντρώθηκαν μαθητές από λύκεια της πόλης μας καθώς και εργαζόμενοι για να διαδηλώσουν προς την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κατεβούν στο οδόστρωμα, περικυκλώθηκαν αιφνιδιαστικά από δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς απρόκλητα, χτύπησαν και προπηλάκισαν τα παιδιά, κυνήγησαν μαθήτριες και μαθητές στα στενά του Ζωγράφου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές. Καταγγέλλουμε τον προπηλακισμό μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συναδέλφων αλλά και πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική καταστολή. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και την καταδίκη των πολιτικών υπευθύνων που διέταξαν την πρωτοφανή αστυνομική επιδρομή στην πόλη μας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ


για την πρωτοφανή επίθεση με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στην απεργιακή συγκέντρωση στου ζωγράφου

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους αποφάσισαν να δείξουν την ισχύ τους στην γειτονία μας αποδεικνύοντας ακόμη και στους πιο δύσπιστους την φασιστική στροφή του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος έχει πάψει να τηρεί τα προσχήματα προ πολλού. Πιο συγκεκριμένα στην πλατεία γαρδένια υπήρξε κάλεσμα από την αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου και απο τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Βίλας Ζωγράφου για κοινή κάθοδο στην πορεία στο οποίο ανταποκρίθηκαν γύρω στα 60 άτομα ανάμεσα τους 15 συμμαθητές μας. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας προς το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ ζήτησαν να γίνει έλεγχος στους παρευρισκόμενους. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν μιας και για τον έλεγχο απαιτείται εισαγγελική εντολή( χωρίς να καθαγιάζουμε τους νόμους του κράτους μιας και αυτοί υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και σε εποχή οικονομικής κρίσης και ταξικής σύγκρουσης αναμορφώνονται κατά το πώς συμφέρει το ίδιο) και τότε ξεκίνησε μια απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας αρκετούς με κλομπ και κλωτσιές καθώς και συλλαμβάνοντας 12 άτομα 5 εκ των οποίων είναι μαθητές στο σχολείο μας . Η παράσταση δεν τελείωσε εκεί μιας και στο σημείο έφτασαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και επιπλέον μηχανές ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ ξεπερνώντας δηλαδή σε αριθμό τον αριθμό των διαδηλωτών(!!!) και προσαγάγοντας και άλλους διαδηλωτές . Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία γαρδένιας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν χωρίς καμία αφορμή τους συγκεντρωμένους πιάνοντας έξι από αυτούς τους οποίους στην συνέχεια υπό την πίεση του μεγάλου αριθμού του κόσμου αφήσαν ελεύθερους. Πρέπει να επισημανθεί πως παρόμοια περιστατικά εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Δάφνης και του Παγκρατίου σε ανάλογα απεργιακά καλέσματα ενώ το όργιο καταστολής συνεχίστηκε στο κέντρο με δεκάδες προσαγωγές μετά την απεργιακή συγκέντρωση.


Τα παραπάνω γεγονότα συνέβησαν την ημέρα ψήφισης ακόμη ενός επώδυνου πακέτου οικονομικών μέτρων τα οποία μείωνουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα των κοινωνικών παρόχων, συμπεριλαμβανομένου και της παιδείας, και ελαστικοποιούν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας. Εκτιμούμε πως το σημερινό συμβάν αποτελεί κομμάτι του παζλ του ευρύτερης φασιστικής στροφής. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης(μόνο μέχρι στιγμής) για τους μετανάστες μέχρι την κατάργηση του ασύλου και από την άνοδο της χρυσής αυγής μέχρι τις απρόκλητες τέτοιου είδους επιθέσεις στον κόσμο που αντιστέκεται και αγωνίζεται, κοινός παρανομαστής αποτελεί η επικίνδυνη επάνοδος , μετά από μερικές δεκαετίας κοινωνικής ειρήνης και υλικής ευμάρειας, του ολοκληρωτισμού και του φασισμού.
Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των κοινωνικών αγώνων, η σιωπή απέναντι στην κατάσταση αυτή δεν είναι λύση άλλα συνενοχή .Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις σαν της γειτονίας μας πού στόχο έχουν τον εκφοβισμό ολόκληρης της κοινωνίας και κυρίως των αγωνιζόμενων κομματιών, δεν μας φοβίζουν αντιθέτως μας πεισμώνουν για συνέχιση του αγώνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 4ου ΓΕ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος: Ο ιεράρχης που αρνήθηκε να υποδεχθεί τους Γερμανούς κατακτητές

 Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr

“ Έργον του αρχιεπισκόπου είναι να ελευθερώνη και όχι να υποδουλώνη”

Απαγόρευσε με τη διαθήκη του σε συγγενείς του και ταυτόχρονα τους αποκήρυξε αν ζητήσουν συντάξεις και επιδόματα από το κράτος λόγω του αξιώματός του!
Φωτο: Ο Χρύσανθος υποδέχεται τον δούκα Νικόλαο Νικολάγιεβιτς, αντιβασιλέα του Καυκάσου όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την Τραπεζούντα.

Τέτοιες μέρες το 1949, 28 Σεπτεμβρίου, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ακαδημαϊκός, ο από Τραπεζούντος Χρύσανθος, άφηνε την τελευταία του πνοή για να περάσει στην αιωνιότητα, σε διαμερισματάκι της Γλυφάδας (επι κατοχής διέμενε στην οδό Σουμελά 4 στην Κυψέλη). Και η πάνδημη κηδεία του, παρουσία του βασιλιά Παύλου, έγινε με τιμές πρωθυπουργού.