Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Διακανονισμός του ΙΚΑ προς γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο ως το... 2404


Διακανονισμός του ΙΚΑ προς γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο ως το... 2404
Το θέμα του διακανονισμού …4.700 δόσεων με τελευταία εκείνην του Μαρτίου 2404 (!!!) -δηλαδή σε τέσσερις αιώνες!- που έκανε το ΙΚΑ σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, έθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης στην Βουλή προσκομίζοντας και τον σχετικό πίνακα όπου καταγράφονται οι δόσεις και η χρονολογία.

Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τους διακανονισμούς του ΙΚΑ προς τους οφειλέτες του, αφού ο κ. Κυρίτσης συνέστησε στους παριστάμενους βουλευτές να πάρουν ένα υπογλώσσιο, όπως έκανε και ο ίδιος όταν περιήλθε εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή ένας λαός είναι στα γόνατα. Μια χώρα αιωρείται στην άβυσσο. Μιλάτε για διακανονισμούς μέχρι το 2013 και εγώ έχω στα χέρια μου έγγραφο που αναφέρει δόσεις 4.700, τελευταία δόση στις 31-3-2404. Αυτά αναφέρει επίσημο έγγραφο».

Αυτοκτόνησε ο πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής

Hταν στη λίστα των 36 πολιτικών που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ


Τη δραματική είδηση της αυτοκτονίας του πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βόλου. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της αστυνομίας τον κ. Τζανή βρήκε στις 20.05 η σύζυγός του απαγχονισμένο στο υπόγειο της οικίας του στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο κ. Τζανής, ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών πρόσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Γιατί Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου έκαναν format το cd Λαγκάρντ;

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η ιστορία με το cd της Λαγκάρντ το οποίο θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά χρυσό, αλλά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος θέλησαν να το κάνουν format, είναι μια καθαρή πρόκληση για όλους. Θα ανεχθούν οι πολίτες αυτής της χώρας την υποκρισία που ξεπερνάει τα όρια ακόμη και αυτής της δυσώδους πολιτικής αυτοδικαιολόγησης και αγγίζει τις άνομες συναλλαγές; Θα δεχθούν τη διαμόρφωση ενός παραθεσμικού συστήματος εξουσίας, στο οποίο οι συνήθεις «σωτήρες» ψηφίζουν νόμους για να χαρίζουν Τράπεζες, να νομιμοποιούν Mall, να χαρίζουν σε εργολάβους και τη Siemens, αλλά δεν μπορούν να κάνουν ένα νόμο να αποκαθιστά την αδικία; Επικαλούνται γι” αυτό τα προσωπικά δεδομένα. Ποια προσωπικά δεδομένα αλήθεια; Μήπως είναι τα προσωπικά δεδομένα μιας συναλλαγής;

Φαίνεται βαρύ;

Ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ


Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνάδελφοι των προσαχθέντων από την εισβολή στο Πεντάγωνο, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο.

«Όψιμοι» σωτήρες…


Γιώργος Λοβέρδος
Ομολογώ πως με άφησε ασυγκίνητο η αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ…
Όχι όμως και το σχόλιο που την συνόδευε. Δεν ξέρω πόσοι διαβάζουν τις φράσεις, πόσοι λιγότεροι διαβάζουν κάτω από τις γραμμές και πόσοι αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει…
Φαντάζομαι πως οι πολιτικοί της γενιάς της «Μεταπολίτευσης», με τις εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν, βασίζονται στο χαλασμένο λογισμικό του μυαλού του πολίτη ή στα πολλά του προβλήματα ή ακόμα πιο απλά στη σύγχυση που ο κάθε πολίτης δικαιολογημένα έχει πάθει…
Αν δεν απατώμαι ο κ. Ραγκούσης ήταν στο σκληρό πυρήνα των «εκσυγχρονιστών» του 1996 και του τότε πρωθυπουργού…
Αν θυμάμαι καλά ήταν ένας εξ αυτών που μας οδήγησαν εδώ, πρωταγωνιστής ή κομπάρσος, ήταν μέσα στην τότε ηγεσία…

Ξέρει, και δεν ενοχλείται



Λοιπόν: Έχουν γίνει αυτά που σου περιγράφω, και πέντε βουλευτές του Σύριζα (μόνο του Σύριζα, κανένα άλλο κόμμα δεν συμμετείχε), απορούν. Βασικά, και εγώ απορώ. Έγιναν αυτά τα πράγματα; Πράγματι, βασανίζονται συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ;

Έλα να δούμε κάτι μαζί, σε παρακαλώ. Θέλω λίγο την παρέα σου, να μου πεις τι δεν καταλαβαίνω σωστά.
Το βράδυ της Παρασκευής Κυριακής 30 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα, μία ομάδα ατόμων, σε μηχανές, πραγματοποιεί αντιφασιστική, για άλλους πορεία, για άλλους περιπολία. Η μία πλευρά λέει πως βρίσκουν δύο έλληνες, κατοίκους περιοχής, και αναίτια τους χτυπάνε, η άλλη πλευρά λέει πως οι δύο ήταν ακροδεξιοί, που έσπαγαν κατάστημα μετανάστη και τους πέτυχαν στο έργο.
Όπως και να έχει, ξεκινάνε επεισόδια μεταξύ τους.
Έχουν προφανώς την σημασία τους όλα αυτά, αλλά περίμενε, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Προσπέρασέ το, λοιπόν.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ !...


Η κοινωνία «βράζει» και ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι ορατός. Οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.
Η Κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ακόμα και τις προγραμματικές θέσεις και στο πλαίσιο συνέχισης και έντασης των μνημονιακών πολιτικών προωθεί νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων-συνταξιούχων-ανέργων-μικρομεσαίων και γενικά της κοινωνίας που ήδη βρίσκονται σε πρωτοφανή απόγνωση.

Χτύπησαν οι Τούρκοι στη Συρία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι τουρκικές δυνάμεις οι οποίες έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία ως απάντηση στον βομβαρδισμό τουρκικού χωριού στη μεθόριο των δύο χωρών....

Ένα βομβαρδισμό που προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας και συνολικά 13 ατόμων στην περιοχή περιοχή Ακτσάκαλε. 
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύνοδος στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τη συριακή ρουκέτα και αποφασίστηκε η τουρκική κυβέρνηση να ζητήσει εκτάκτως τη σύγκλιση του συμβουλίου του ΝΑΤΟ (ΝΑΚ), όπερ και εγένετο. 

Μια παράλληλη ζωή μέσω Διαδικτύου ζουν οι έφηβοι


Μέλη κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter, myspace κλπ) είναι σήμερα το 90% των νέων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα μεγάλο ποσοστό, μεταξύ αυτών, εκτίθεται καθημερινά μέσω της «διαδικτυακής» οδού σε σοβαρούς κινδύνους.....
Συγκεκριμένα,το 63% των εφήβων που πήραν μέρος σε μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, ομολόγησαν ότι επικοινωνούν με αγνώστους on - line ενώ το 9,3% από αυτούς αναφέρουν ότι αυτό τους έβλαψε. Το 45,7% από τους ερωτηθέντες συνάντησαν κάποιον που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου, το 58,8% εκτέθηκαν σε πορνογραφικό υλικό και το 21,9% έχουν δεχθεί διαδικτυακό εκφοβισμό.
Στην έρευνα για την εξάρτηση από το διαδίκτυο που συντονίσθηκε από την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet, πήραν μέρος νέοι επτά Ευρωπαϊκών χωρών: Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ρουμανία. Οι έφηβοι, από 15 ως 16 ετών, απάντησαν σε 2.000 ερωτηματολόγια και υποβλήθηκαν σε 20 συνεντεύξεις.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 12 στο υπουργείο Εργασίας


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας πραγματοποιούν, στις 12 το μεσημέρι, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας πραγματοποιούν, στις 12 το μεσημέρι, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα, αντιδρώντας στις θεσμικές αλλαγές, στον τρόπο της διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού και τις επαπειλούμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει πανεργατικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.
Χθες, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των ελευθέρων επαγγελματιών, πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί νέα γενική απεργία στις 17 ή στις 18 Οκτωβρίου.