Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Ο Σαμαράς δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας στην Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άσκησε εξαιρετικά σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνεντεύξεις του σε ευρωπαϊκά μέσα δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό και εξισώνει την αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή.

ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ

«Ευχαριστούμε την κυρία Μέρκελ για τη διευκρίνιση ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως ποτέ δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτό το σχόλιο υποδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου την είδηση για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου την ερχόμενη Τρίτη, ενώ νωρίτερα ο κ. Α. Τσίπρας είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του κ. Α. Σαμαρά για τα όσα ο πρωθυπουργός ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εξομοιώνοντας την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη για την επίσκεψη Μέρκελ

Παναττική στάση εργασίας 12:00 - 15:00

imageΣυλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι τα συνδικάτα, με αφορμή και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την ίδια ημέρα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι «οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία».

Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ

Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚΝα συγκληθεί άμεσα διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, ζητά το ΠΑΣΟΚ, μετά το φραστικό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για “χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής”, από τη συμπεριφορά των οποίων “τίθεται, πλέον, ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος” και τονίζει:
“Οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της”.

Τραυματίες και προσαγωγές - Πορείες και συμπλοκές σε όλη την Ιταλία κόντρα στις περικοπές στην εκπαίδευση

Σε όλη την Ιταλία ξεχύθηκαν μαθητές και φοιτητές διαδηλώνοντας κόντρα στις περικοπές στην εκπαίδευση «που στερούν σε εκατομμύρια νέους το δικαίωμα στις σπουδές, την εργασία, το μέλλον». Στις πορείες κατά της λιτότητας που οργανώθηκαν από το Μιλάνο έως το Παλέρμο ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας, με αρκετούς τραυματίες και προσαγωγές. 

Τη σημαία του ελληνικού προξενείου κατέβασαν φοιτητές στη Μπολόνια «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και όσους μάχονται το φασισμό», ρίχνοντας αβγά και μπογιές στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 20 πόλεις -ανάμεσά τους Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Μπολόνια, Παλέρμο, Νάπολη, Μόντενα και Μπέργκαμο- στην πρώτη μεγάλη πανιταλική κινητοποίηση του νέου εκπαιδευτικού έτους. Από το βορρά έως το νόμο μαθητές και φοιτητές εκφράζουν την οργή τους για τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι.