Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μειωμένο το πρωτογενές έλλειμμα – Eκτός στόχων τα έσοδα


Σε 1.998 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 2.858 εκατ. ευρώ, συγκρατήθηκε το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012 το πρωτογενές έλλειμμα, εξέλιξη που αποδίδεται στη σημαντική συρρίκνωση των κρατικών δαπανών. Την ίδια ώρα, όμως, το ύψος των εσόδων ανήλθε σε 36.744 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση έναντι του στόχου κατά 1.317 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.649 εκατ. ευρώ, και τοπρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.998 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερο έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 13.510 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 2.858 εκατ. ευρώ. Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του εννιαμήνου του προηγούμενου έτους κατά 7.452 και 4.070 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 37,1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Στη χώρα των πονηρών



του Κώστα ΓιαννακίδηΣχόλια

Τον Ιούλιο η ανεργία στη χώρα έφτασε το 25%. Και όλα δείχνουν ότι μπορεί να διεκδικήσει υψηλότερες επιδόσεις. Σε μία χώρα που βυθίζεται στην ύφεση το μόνο βέβαιο είναι ότι η ανεργία θα αυξάνεται, τα χρήματα θα φεύγουν στο εξωτερικό και η πολιτική ηγεσία θα δείχνει αμήχανη προς ένα θολό μέλλον.
Την ώρα, λοιπόν, που οι άνεργοι μετριούνται με εκατομμύρια, αποκαλύπτεται ότι ένας σεβαστός αριθμός συμπατριωτών μας-και δυστυχώς απροσδιόριστος-κατάφερε να επεκτείνει τα όρια της ασφαλιστικής ζωής και πέρα από τους φραγμούς του βιολογικού θανάτου. Η υπόθεση είναι βέβαια γνωστή σε όλους: χιλιάδες Έλληνες έπαιρναν σύνταξη που δεν έπρεπε να χορηγείται. Νεκροί που συνέχιζαν να ζουν, υγιείς ανάπηροι, κοινοί απατεώνες που πλιατσικολόγησαν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει οι χώρες της Ευρώπης δεν επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες, αλλά αποφασίζονται από τις κυβερνήσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη διάρκεια μιας συζήτησης για την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας που διοργάνωσε το think tank «Friends of Europe».
«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (. . .). Η Επιτροπή δεν λαμβάνει τις αποφάσεις, οι αποφάσεις εγκρίνονται ομόφωνα από τις κυβερνήσεις», σημείωσε ο Μπαρόζο απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
«Το πρόβλημα είναι ότι πολλές χώρες μεταφέρουν στους πολίτες τους τη λανθασμένη ιδέα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούν οι Βρυξέλλες», σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 550 ΕΚΑΤ. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Αντιδράσεις και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί το αίτημα της τρόικας να μην επιστραφεί από τις τράπεζες το ποσό των 550 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάση του «νόμου Αλογοσκούφη». Το ποσό αυτό πρέπει να επιστραφεί εντός του έτους με τη μορφή μερίσματος.
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να μην επιστραφούν στο Δημόσιο από τις τράπεζες οι τόκοι επί των προνομιούχων μετοχών και η διαφορά να καλυφθεί είτε με νέα έκτακτη εισφορά είτε με την περικοπή από εφέτος των δώρων στους εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης – Διαβάστε την καταπληκτική έκθεσή του


«..έχε στο νου σου το παιδί – γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» τραγούδαγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος .

Κι έτσι ένοιωσα διαβάζοντας το παρακάτω μήνυμα : «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»!
Μια έκθεση με “επίκαιρα” μηνύματα: “Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία…ειρήν稔Έλληνας μαθητής της Β’ Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας.

Ομοβροντία κατά του... αιτήματος της Χρυσής Αυγής



Αντιδράσεις προκάλεσε το επείγον έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη σε όλους τους Δήμους της χώρας και με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία παιδιών, που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα και φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το έγγραφο εστάλη μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών που επιλεγήσαν φέτος στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας Αρνήθηκε να στείλει στοιχεία ο Δήμος Ιεράπετρας με απόφαση του δ.σ. του νομικού προσώπου που έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναφέροντας ότι δεν θα "παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν" .
Σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε ο συνδυασμός που ανακίνησε το θέμα αναφέρει: "Με την προθυμία που επιδεικνύεται στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης".

Κείμενα σχετικά με τη βάρβαρη επιδρομή της αστυνομίας στην πλατεία Γαρδένεια Ζωγράφου, το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη


Όργιο άνωθεν αυθαιρεσιών για τους συλληφθέντες διαδηλωτές 

Η αστυνομία   έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 9 νέων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί  ς στην απεργιακή πορεία. Για την ακρίβεια, οι δύο είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ για τη διάλυση της πορείας και οι υπόλοιποι 7 στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, που επίσης διαλύθηκε πριν καν μετατραπεί σε διαδήλωση. Πρόκειται λοιπόν για διαδηλωτές που δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, μάλιστα δύο εξ αυτών εμφανίζονται στις φωτογραφίες που τους τράβηξαν με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο κι επιδέσμους και γάζες στα χέρια, προφανώς επειδή θα γλίστρησαν σε καμιά ζαρντινιέρα κατά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ.

Οι ίδιοι αυτοί διαδηλωτές -που ακόμη και θεσμικοί φορείς, όπως τοΔημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καταγγέλλουν ως μάρτυρες ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία- διασύρονται στο διαδίκτυο ως επικίνδυνοι κακοποιοί και κινδυνεύουν να προφυλακιστούν με κακουργήματα βάσει του κουκουλονόμου -επειδή κουβάλαγαν προστατευτικές μάσκες για τα δακρυγόνα- και για «κατοχή εκρηκτικών υλών», ενώ αποτελούν και το επικοινωνιακό λάφυρο της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι συλλαμβάνει «κουκουλοφόρους». «Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να πω στο Σώμα ότι μου έστειλαν ένα σημείωμα, όπου από τα χθεσινά επεισόδια δεκαπέντε από τους συλληφθέντες παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος», δήλωνε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας, ενώ ακόμα οι συλληφθέντες περνούσαν από τον εισαγγελέα. «Αυτό το λέω για την απλή υφέρπουσα ότι ‘δεν πιάνετε ούτε έναν κουκουλοφόρο!’. Πιάστηκαν αρκετοί κουκουλοφόροι, δόξα τω Θεώ, και αρκετοί θα βρουν και το δρόμο τους κατά εκεί που πρέπει». Με άλλα λόγια, για να δείξει ο πρωθυπουργός στην ακροδεξιά του εκλογική πελατεία ότι «βγάζει τις κουκούλες», ο υπουργός έχει το δικαίωμα να προκαθορίζει κατηγορίες και αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Όλη αυτή η «κουκουλοφορολαγνεία» για άλλη μια φορά έχει ως στόχο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ώστε να προσπεραστούν στοιχειώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων και προφανείς αντιφάσεις των κατήγορων, που δύσκολα στοιχειοθετούν κακούργημα, πόσο μάλλον και προφυλάκιση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανακριτική διαδικασία  στην Ευελπίδων, οι μπάτσοι που συνέλαβαν τους 7 διαδηλωτές από την προσυγκέντρωση στου Ζωγραφου:

- Δεν αναγνωρίζουν στις καταθέσεις τους κανέναν από τους συλληφθέντες (αφού οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό μετά από γενικευμένο ξύλο).
- Δεν προκύπτει κανένας εκ των διαδηλωτών να είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κατά τη στιγμή της σύλληψης.
- Ως δια μαγείας, δύο εκ των αστυνομικών εμφανίζονται με σπασμένο τον παράμεσο (!) της παλάμης τους, για να εμφανιστούν ως αμυνόμενοι.
- Παραδέχονται ότι προσέγγισαν την προσυγκέντρωση για να «ελέγξουν», χωρίς να αντιλήφθηκαν προηγουμένως τους διαδηλωτές να φέρουν πέτρες και καδρόνια (η πραγματικότητα είναι ότι περικύκλωσαν μια δημόσια καλεσμένη διαδήλωση, ζήτησαν να ελέγξουν τις τσάντες όλων των διαδηλωτών και αφού αυτοί αρνήθηκαν άρχισαν να κοπανάνε).

Είναι εμφανές ότι η νομική πραγματικότητα υπολείπεται ακόμα των διαθέσεων της κυβέρνησης. Μέχρι να προσαρμοστεί με κάποιο ιδιώνυμο νόμο που θα στέλνει τους μπάτσους να μας συλλαμβάνουν και να μας ξυλοκοπούν στη σκέψη και μόνο ότι θα διαδηλώσουμε, οι συλληφθέντες της 26/9 δικαιούνται ακόμα να αποδείξουν ότι δεν είναι κουκουλοφόροι ελέφαντες.
Δήλωση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας

Ανοιχτή επιστολή μιας καθηγήτριας προς τον κ. Δένδια

Ε­ΠΙ­ΘΕ­ΣΗ ΚΑ­Τ’ Ε­ΝΤΟ­ΛΗ ΓΑ­ΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟ­ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩ­ΓΡΑ­ΦΟΥ

 
Ψήφισμα Δήμου Ζωγράφου κόντρα στις αστυνομικές επιθέσεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
 
Να σταματήσουμε τον κρατικό κανιβαλισμό
 
Καταγγελία για την απαγόρευση της πορείας και τις προσαγωγές μαθητών στου Ζωγράφου
 
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ
 
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΩΓΡΑΦΟΥ- Καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επέμβαση
 
Σημαντικό ψήφισμα του Δήμου Ζωγράφου για τις προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών
 
Κύριε Δένδια, οι μάσκες έπεσαν, είμαστε οι EPONYMOUS!
 
Δήμαρχος Ζωγράφου: Δήλωση για τα χτεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις στην πλατεία Γαρδένιας
 
Δήλωση της βουλευτού Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρίας Μπόλαρη, σχετικά με την καταστολή στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Δημοκρατία‏

Όργιο άνωθεν αυθαιρεσιών για τους συλληφθέντες διαδηλωτές
http://giorgoszacharakis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_989.html

Ψήφισμα συλλόγου εργαζομένων
http://zografoubloging.files.wordpress.com/2012/09/psifisma-silogou.pdf