Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πανελλαδικής Σύσκεψης Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π. 14/10/12
  Η πολιτική συγκυρία, η πορεία της χώρας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Πανελλαδικής Σύσκεψης Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.
Στη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 900 άτομα από όλη την Ελλάδα, υπήρξαν εισηγήσεις για την οικονομία από τον Μ. Κολιάτσο, τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας από το Δ. Κοτρόγιαννο, για τα ιδεολογικά από τον Β. Ραούλη και για τα οργανωτικά θέματα από τον Κ. Τρέντζιο.
Στην ομιλία του το Μέλος της Π.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε:
«Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών – δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας αλλά και κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και τέλος στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Θα οδηγήσει σε ένα λαό αδύναμο να επιβιώσει, αδύναμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.

Στο «αντάρτικο» και ο Κ.Σκανδαλίδης;

Παρών στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου έδωσε το πρωί ο Κώστας Σκανδαλίδης τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο τις φήμες ότι αναδεικνύεται σε δελφίνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.....

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης οι πρώην βουλευτές Άννα Νταλάρα, Μαρία Θεοχάρη και Γιάννης Παρασκευάς. Επίσης μεταξύ άλλων τα κομματικά στελέχη Πέτρος Λάμπρου και Κώστας Μαμελής οι δήμαρχοι Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, καθώς και ο πρόεδρος της Αττικής Τράπεζας Γιάννης Γαμβρίλης και Ντίνα Λάζαρη στέλεχος της διοίκησης τη Αγροτικής Τράπεζας.

ΟΤΑ-πρόσκληση στην απεργία

Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο εργαζομένων Α και Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στην προσυγκέντρωση του συνδικάτου που θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.....

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων. Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάει στη Βουλή για να ψηφίσει τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση του λαό μας. Στον κλάδο αυτά τα μετρά έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις, αφού η υποχρηματοδότηση των δήμων δεν καλύπτει ούτε τη μισθοδοσία των εργαζόμενων, οι απολύσεις, η εφεδρεία, η ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των δήμων, όπως η καθαριότητα, είναι προ των πυλών.

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας.

Αν τώρα δεν αποφασίσουμε τώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Αυτό το κράτος δεν μας εκφράζει.Απλά μας εξουσιάζει ...ακόμα


Το κράτος των Δέντια-Ρουπακιώτη 
Σάββατο 13 Οκτώβρη, κάτω από το σπίτι μου. 12 Ηρακλείς του συστήματος, με ύφος σημειώνουν στο μπλοκάκι τα ονόματα των παιδιών που μοίραζαν μια ανακοίνωση. Απορία...  πως καταλαβαίνουν τι γράφει το χαρτί, αφού μερικοί από αυτούς κούρασαν πολύ τους γονείς τους μέχρι να τους δώσουν τη χαρά να γιορτάσουν την αποφοίτηση από το λύκειο... Ευτυχώς το σύστημα φροντίζει ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά. Τέτοια θέλει. ΌΡΓΑΝΑ. Και το όργανο δεν παίζει από μόνο του. Το παίζουν.... αρα δε χρειάζεται ούτε να ξέρει, ούτε να σκέφτεται.

Από την ανακοίνωση των παιδιών 
"Αυτή τη φορά η καταστολή της απεργιακής προσυγκέντρωσης ξεκίνησε από την αφισοκόλληση! Το απόγευμα του Σαββάτου 13/10 δέκα περίπου άτομα από την Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου και τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου κατέβαιναν την Γρ. Αυξεντίου μοιράζοντας κείμενα στον κόσμο, αφισοκολλώντας την αφίσα των συνελεύσεων γειτονιάς για τα κατασταλτικά γεγονότα της απεργίας της 26/9 καθώς και αφισάκι που καλεί σε απεργιακή προσυγκέντρωση την Πέμπτη 18/10. Ξαφνικά βρίσκονται περικυκλωμένοι από 12 μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι προέβησαν σε έλεγχο ταυτοτήτων όλων των συντρόφων -ενέργεια πρωτόγνωρη σε αφισοκόλληση/μοίρασμα στη γειτονιά μας- κάτω από τις διαμαρτυρίες κατοίκων και περαστικών. Φυσικά, μετά την αστυνομική οπερέτα η αφισοκόλληση συνεχίστηκε κανονικά... 
Ραντεβού στην απεργιακή προσυγκέντρωση την Πέμπτη 18/10 στις 10:00 στην πλατεία Γαρδένια...



Posted by Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου 

Διαφωνίες, φάλτσα στην κουρασμένη κυβέρνηση, με φόντο τρόικα και αναδιάρθρωση

Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση με εντάσεις στο εσωτερικό της, υπουργούς που ή αδυνατούν ή αρνούνται να υλοποιήσουν τα μέτρα που ζητούνται και έναν «εμφανώς εξαντλημένο» πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν την πρώτη τους διαμάχη με αφορμή τη συνάντηση Μέρκελ, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει τις συζητήσεις για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δις ευρώ, το οποίο όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει να έχει κλείσει έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
Δύο κορυφαίοι υπουργοί, που προτάθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ, οι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης, εμφανίζονται να μην προχωρούν στις αλλαγές που ζητάνε ΝΔ και τρόικα.
Η Καθημερινή κάνει λόγο για «μικρή κινητικότητα» και χρεώνει στον Αντώνη Ρουπακιώτη πως προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των κυβερνητικών επιλογών και της αλληλεγγύης προς τους νομικούς συναδέλφους του. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι δύο υπουργοί «σε αντίθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς- δείχνουν άρνηση κατανόησης της κρισιμότητας της κατάστασης και απροθυμία υλοποίησης δράσεων που περιλαμβάνονται στις 89 διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες η τρόικα θέτει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης».

«Σου ’πα-μου ’πες”» Εδώ οι καλές διαπραγματεύσεις

Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ζει με το άγχος της διαπραγμάτευσης.

Από τον κ. Αντώνη Σαμαρά που έψεγε την προηγούμενη κυβέρνηση για «κακή διαπραγμάτευση», μέχρι τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που τώρα ψέγει τον κ. Σαμαρά ότι «δεν διαπραγματεύεται επαρκώς», μέχρι γνωστούς τηλεαστέρες και τον τελευταίο θαμώνα καφενείου, το θέμα είναι η διαπραγμάτευση. Άπαντες είναι πεπεισμένοι ότι τα προβλήματα της χώρας θα λύνονταν με λίγο καλύτερο

«σου ’πα-μου ’πες”» με τους δανειστές. Εδώ, ο «πολύς» Ευάγγελος Βενιζέλος έφτασε να χρησιμοποιήσει το έσχατο διαπραγματευτικό χαρτί (δηλαδή να διώξει αυτούς από τους οποίους περίμενε να πάρει λεφτά), δεν θα διαπραγματευόταν ο «λιγότερος» κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης;

Αναδρομικό το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές

Καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013- 2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.....
Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, αποδίδοντας την αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τα όποια άλλα μέτρα ληφθούν, επίσης αναδρομικά στο σκέλος των εσόδων, στη «μαύρη τρύπα», ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ.

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Η μεν «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στοΛουξεμβούργο.
Η δε «Coca Cola - 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στην Ελβετία.
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944:
«(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (...)

Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ!

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΙΕΤΙΕΣ, ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!

Ο Υπουργός εργασίας αποδεχόμενος στην ουσία – είτε για τώρα είτε για αργότερα - όλες τιςαποικιοκρατικού τύπου αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας έχει ήδη μετατραπεί στον πιο αιμοσταγή δήμιο των εργαζομένων,συνταξιούχων και ανέργων ικανοποιώντας τις επιδιώξεις των εγχώριων και ΓερμανώνΒιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργασιακές σχέσεις Κοσσόβου και μισθούς Κίνας.
Η τρόικα ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας να σφαγιάσει για χάρη των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας ό,τι απέμεινε όρθιο από μισθούς, τριετίες, συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θέσεις εργασίας, ωράρια, εργασιακές σχέσεις, αποζημιώσεις απολύσεων και κοινωνικές πολιτικές και ο Υπουργός Εργασίας αποδέχτηκε πρόθυμα να προωθήσει το σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Δηλαδή αν ήταν Χριστιανοί όλα θα ήταν εντάξει;


Δημοσιεύουμε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο...

Το κείμενο της επιστολής:

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα αναρωτιόμουνα ποιος ηλίθιος θα είναι ο πρώτος που θα ρίξει το φταίξιμο σε εμάς τους Εβραίους.
Και ξαφνικά στα καλά καθούμενα ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο να λέει στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής πως του έκανε εντύπωση ότι στην λίστα Λαγκάρντ «τα τρία πρώτα ονόματα ήταν εβραϊκής καταγωγής» και επειδή δεν είμαι ξανθός κάθισα και σκέφτηκα τα εξής:
Δηλαδή για να καταλάβω αν τα ονόματα ήταν Χριστιανικά δεν θα Σας έκανε εντύπωση;
Προς τι αυτή η διάκριση σε τέτοιο κρίσιμο σημείο για τη χώρα μας;

«Να καταργηθεί το Μνημόνιο»

τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

«Μόνον το σβήσιμο του χρέους των χωρών σε μεγαλύτερη δυσκολία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να σταματήσει την κρίση»,
προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να συγκληθεί μια νέα διάσκεψη σαν και εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953,όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή, στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων».
«Μετά τη διαγραφή του χρέους των χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.