Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

1981: Η νίκη της Αλλαγής - H αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 Θρίαμβος  του ΠΑΣΟΚ

 Στις 18 Οκτωβρίου 1981   είχε έρθει η ώρα της Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ: Πήρε 48,06% των ψήφων και 172 έδρες, έναντι 35,86% της ΝΔ και 115 εδρών, ενώ τις υπόλοιπες 13 κέρδισε το ΚΚΕ με 10,93%. Αλλο κόμμα δεν πέρασε τις πύλες της Βουλής σ' εκείνες τις εκλογές.

Bella Ciao - Modena City Ramblers

Απεργία Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 .

Συνεχίζουμε τον αγώνα
 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική της σκληρής λιτότητας που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική μνημονιακή πολιτική.

ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΙΟ" ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ !...


Μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο είναι, κατά τους μετριότε-ρους υπολογισμούς, η ζημιά από το διαρκές πάρτι των φαντασμάτων, που ροκάνιζαν παράνομα συντάξεις και επιδόματα. Κι αυτά μόνο στο ΙΚΑ. Βλέπετε, το δαιμόνιο της φυλής δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε... Ταμεία.
Πρόσωπα που έχουν πλήρη γνώση των οικονομικών του πολύπαθου Ασφαλιστικού της χώρας μιλούν για απώλειες σε ετήσια βάση που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη πληροφορείται από επίσημα υπουργικά χείλη ότι το έτερο μεγάλο πάρτι, η φάμπρικα με τις υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων, κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο -ούτε λίγο ούτε πολύ- άλλα 2,5 με 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Προσθέστε και όσα χάνονται από την εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ -6 δισ. την υπολογίζουν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος- και θα καταλάβετε γιατί... μπήκαμε τζάμπα στα Μνημόνια.