Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

«ΣΤΥΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ» Ο ΛΑΟΣ


 Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 Ωμή αλλά ρεαλιστική η εκτίμηση αξιωματούχου, «γνώστη του θέματος» της Ελλάδας, που μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ: «Το λεμόνι έχει ήδη στυφτεί για πολλοστή φορά, δεν υπάρχει πια τίποτα μέσα»! Μια στυμμένη λεμονόκουπα πλέον ο ελληνικός λαός. «Ακόμη και οι σκληροπυρηνικοί της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι μη ρεαλιστικά περαιτέρω πακέτα λιτότητας στην Ελλάδα», ομολογεί το Σπίγκελ και διευκρινίζει ότι «η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει να καταστεί αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».

Έχουμε ήδη τονίσει ότι εδώ και πάνω από ένα μήνα η Γερμανία έχει αποφασίσει να μην αφήσει να οδηγηθεί η Ελλάδα σε χρεωκοπία. «Δεν θα υπάρξει κρατική χρεωκοπία στην Ελλάδα», υπογράμμισε την περασμένη Κυριακή με κατηγορηματικό τρόπο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γραμμή αυτή, η οποία φυσικά ισχύει μόνο για την παρούσα φάση, ήταν σαφής και στις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τα χαράματα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, όταν τελείωσε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, αν και χρησιμοποίησε πιο προσεκτικές διατυπώσεις αναφερόμενη στη δήλωση των ηγετών των κρατών της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Γιατί μας αγάπησε ξαφνικά η Μέρκελ..., και πόσο ακριβός είναι αυτός ο έρωτας...???


"Αν φύγουν τα …γουρούνια (PIGS) της Ευρώπης τότε ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα απέραντο χοιροστάσιο"...

Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ’ εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι ... αποκαλυπτική.
Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.
Όμως η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική και συνάμα δραματική για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εάν αποχωρούσε η Πορτογαλία, οι γερμανικές απώλειες θα ήταν 324 δις ευρώ, οι ΗΠΑ θα έχαναν 365 δις, η Κίνα 275 δις και στο επίπεδο της παγκόσμιας ανάπτυξης οι απώλειες θα ήταν 2,4 τρις ευρώ.

Η ακτινογραφία του τρίτου Μνημονίου


Εξανεμίζονται εισοδήματα ύψους 14 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για: δημοσίους υπαλλήλους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, και αγρότες, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής»....

* Μειώσεις σε μισθολόγια και αναδρομικά
* Αμεση εφαρμογή των μέτρων
* Αιματηρές περικοπές στις συντάξεις
* Πλήττονται σκληρά οι άνεργοι

Αναλυτικά οι περικοπές σε συντάξεις, σε επιδόματα και στον δημόσιο τομέα:
Μισθολογικό κόστος δημοσίου τομέα
1 Ειδικά μισθολόγια
Προβλέπεται η θέσπιση νομοθεσίας για τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων των ειδικών μισθολογικών καθεστώτων . Εξαιρούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών.
Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012 , με την ακόλουθη κλίμακα μείωσης:
2% για μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ
10% για μισθούς που κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 ευρώ.
20% για το τμήμα μισθών μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ
30% για μισθούς από 2.500 έως 4.000 ευρώ και
35% για μισθούς μεγαλύτερους των 4.000 ευρώ.

Ο ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ !...


Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι Έλληνες ασφυκτιούν από την πίεση ενός… ζουρλομανδύα, που έχει σκοπό να «συνετίσει» συλλογικά αυτήν τη χώρα.
Μπορεί οι εκδοχές του να ονομάζονται «μνημόνια» και να ψηφίζονται κάθε φορά από τη Βουλή, οι βασικές του προδιαγραφές, όμως, καθορίζονται από το εξωτερικό.
Ο σκοπός του ψυχιατρικού ζουρλομανδύα είναι απόλυτα συγκεκριμένος: να περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του ασθενούς, προκειμένου να προστατεύσει τον ίδιο -και τους άλλους- από την «τρέλα» του. Δεν έχει όμως καμία θεραπευτική ιδιότητα. Δεν βελτιώνει την κατάστασή του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα επιβαλλόμενα μέτρα. Αποσκοπούν στην επίτευξη κάποιων ποσοτικών στόχων, χωρίς να λογαριάζουν τιςπολυπλοκότητες της οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας. Χωρίς να λαμβάνουν αρκούντως υπ' όψιν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.

Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.