Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ


Εντολή στην Αστυνομία προκειμένου να αναζητήσει και να συλλάβει στα όρια του αυτοφώρου, τον δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, έδωσε η Εισαγγελία Αθηνών.

Ο δημοσιογράφος είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό του, HOT DOC μια λίστα με ονόματα και ισχυριζόταν πως πρόκειται για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ».

Η δικαιοσύνη, θεώρησε πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων αυτών και του νόμου περί απορρήτου και για αυτό τον λόγο, εξέδωσε εντολή για την σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος διώκεται για πλημμέλημα.

Συνταγή... ευρω-φτώχειας


 Γ. Δελαστίκ  
Από τα διαβόητα 31,5 δισ. τα 25 θα πάνε στις τράπεζες και τα υπόλοιπα σε τοκοχρεολύσια για δάνεια του Δημοσίου

Ψυχρολουσία για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη - έστω και διακριτική. Σαφώς ψυχρότερες από όσο περίμεναν οι διατυπώσεις της δήλωσης των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. Καμία διαβεβαίωση. «Η ευρωομάδα θα εξετάσει την έκβαση της επανεξέτασης υπό το φως της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις» αναφέρει επί λέξει.
Ούτε καν ότι ήδη «βρίσκεται σε τροχιά» η υλοποίηση του εφιαλτικού Μνημονίου, όπως διακαώς ήλπιζε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν παραδέχτηκαν οι εταίροι του. Διαπίστωσαν απλώς ότι «καλή πρόοδος έχει γίνει για την επαναφορά σε τροχιά του προγράμματος προσαρμογής». Πρόοδος όχι «τεράστια», «σοβαρότατη», «σημαντική» κ.λπ., μόνο «καλή».

Λίστα, ληστεία και απληστία. Του Κώστα Βαξεβάνη


Είμαστε μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα. Δημοσιογραφική. Σε αυτό επιμένουμε ιδιαίτερα. Δεν έχουμε μετοχικά σχήματα, δεν πήραμε δάνεια, δεν χρησιμοποιήσαμε τη δημοσιογραφία για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ξεκινήσαμε την έκδοση του HOT DOC με 5.000 ευρώ κεφάλαιο. Δεν μπήκαμε σε μπανιέρες για να μουλιάσουμε την δημοσιογραφία στα αρωματικά νερά του life style, δεν παρουσιάσαμε ως δημοσιογραφία τα γιλέκα του Καματερού. Στον τραπεζικό μας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό για να πληρωθεί το χαρτί, οι άνθρωποι που δουλεύουν και κάτι πίτσες ντιλίβερι τα μεσημέρια που μας έχουν καταστρέψει.
Ναι αυτή η εικόνα είναι αδιανόητη για πολλούς. Ο δημοσιογράφος στην σχηματική του απεικόνιση θα είναι ή αλήτης ρουφιάνος, ή κυριλέ και κονομημένος. Λίγο μας ενδιαφέρει. Πάμε κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μας αρέσει. Και που τα βάζουμε με μεγαθήρια που δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν, γιατί κάνουμε μόνο τη δουλειά μας.

Βασανιστήρια κατά των 15 αντιφασιστών διαπιστώνουν ανακριτής και ιατροδικαστές


Εγκληματικές πράξεις αστυνομικών σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορείατης 30ης Σεπτεμβρίου διαπιστώνει ο 7ος τακτικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση και ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αυγή» της Κυριακής οι ιατροδικαστικές εκθέσεις εκτός από «βαριά σωματική βλάβη» κατέγραψαν και σημάδι από taser.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιαςμιλώντας στη Βουλή είχε ανακοινώσει πως θα κάνει μήνυση στη εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα σχετικά με βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ προδικάζοντας πως «θα το θα το δείτε –διότι διεξήχθη η έρευνα- ότι, από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο».

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα και Τύπος σε σούπερ μάρκετ


Για να κλείσουν και τα περίπτερα!!!Γ.Ζ 
Στα σούπερ μάρκετ θα διατίθενται βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά με τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έκανε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Στα σούπερ μάρκετ θα διατίθενται βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά με τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έκανε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που προχωρεί, για την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση του διοικητικού κόστους στις επιχειρήσεις, την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά και την προστασία του καταναλωτή, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Έθνος.

Διορία 48 ωρών στην κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα


Τελεσίγραφο για να κλείσει εδώ και τώρα το πακέτο των μέτρων έστειλαν οι δανειστές μας, με την Τρόικα να εκβιάζει ότι θα πάρει πίσω και τις «βελτιώσεις» στα εργασιακά, ενώ ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι δεδομένη.
Η ώρα μηδέν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα είναι τη Δευτέρα, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του EuroWorking Group η Τρόικα διαμήνυσε ότι την μέρα αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία και των τριών εταίρων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στα εργασιακά. Διαφορετικά, οι δανειστές απειλούν:
Να πάρουν πίσω και τις τελευταίες «υποχωρήσεις» τους και να επαναφέρουν το πλαφόν στα 1800 ευρώ για τις αποζημιώσεις.
Να αναβάλλουν τη συνεδρίαση του Eurogroup -που έχει οριστεί για την Τετάρτη- όπου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

«Οι Έλληνες είναι θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας»

Ότι οι Έλληνες βιώνουν έναν περίεργο πόλεμο, ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος....
«Δε θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. Έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» και κάλεσε αυτούς που – όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.
Ακόμα ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι έχει ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Μνημονιακός επίτροπος για όλη την Ευρώπη


Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ
Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης
του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη διαπερνώνται και καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τρεις αντιπαραθέσεις που έχουν είτε «εξωγενή» είτε «ενδογενή» χαρακτήρα.
Η εξωγενής αντίθεση διαμορφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, δολαρίου και ευρώ, και εκδηλώνεται πολιτικοοικονομικά ως σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης, δηλαδή της γερμανικής κυριαρχίας. Κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της αντιπαράθεσης αυτής κρίνεται η ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ και η στρατηγική της νέας κυβέρνησης απέναντι στην Ευρώπη.

Θυμάσαι τι σου έλεγα Φώτη Κουρέλη;...


ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ... ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ... ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Το πόκερ, ο συμβιβασμός και το ατύχημα...

Αν και η διαφωνία για τα εργασιακά είχε στοιχεία επικοινωνιακού τεχνάσματος, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Οι Βενιζέλος και Κουβέλης αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της πολιτικο-εκλογικής αποδόμησης των κομμάτων τους. Ως εκ τούτου, έχουν ζωτική ανάγκη από μία διαπραγματευτική «νίκη», την οποία να μπορούν να «πουλήσουν» στους ψηφοφόρους
Η τρόικα έκανε μικροϋποχωρήσεις για να δώσει πρόσχημα στον Κουβέλη να κάνει πίσω. Η ΔΗΜΑΡ τις απέρριψε, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσει τα επίμαχα μέτρα. Εάν τώρα κάνει πίσω, θα αυτοκτονήσει πολιτικά. Οι επίμαχες απαιτήσεις της τρόικας είναι δευτερεύουσας σημασίας και γι' αυτό θα μπορούσε να τις αποσύρει. Δεν θέλει, όμως, να δημιουργηθεί προηγούμενο. Μέχρι τώρα, οι απαιτήσεις της προκαλούσαν αντιδράσεις, αλλά τελικώς ψηφίζονταν χωρίς εκπτώσεις. Εάν τώρα τις αποσύρει, θα αποδειχθεί πως, όταν χαράσσονται κόκκινες γραμμές και υπάρχει πολιτική βούληση, οι δανειστές υποχρεώνονται να υποχωρούν

ΑΠΟ ΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Τη Δευτέρα η κηδεία του Δημήτρη Μπέη

Θυμάμαι που ρίχναμε τα σκουπίδια από το δεύτερο όροφο στο δρόμο η τα ρίχναμε χύμα στον καδο, μέσα και έξω από αυτόν. Έτσι όπως ήρθαμε από τα χωριά μας. Και ήρθε ο Μπέης και μας έφερε στον πολιτισμό. Συνεργεία του Δήμου μοίραζαν δωρεάν πορτοκαλί σακούλες σκουπιδιών σε κάθε διαμέρισμα. Και μάθαμε. Και ήταν αυτό η μεγαλύτερη προσφορά του Μπέη στου Ζωγράφου. Όπως και στην Αθήνα με τις δεντροφυτεύεις Ήταν ο πραγματικός Δήμαρχος. Οι διάδοχοί του στην Αθήνα αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, έκαναν δημόσιες σχέσεις και δημιουργούσαν μηχανισμούς για να γίνουν αρχηγοί   σε κόμματα και άποκόμματα!! Γ.Ζ.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 84 χρονών, άφησε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Μπέης, ο οποίος, λόγω προβλημάτων υγείας, την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στο θεραπευτήριο «Υγεία».Η κηδεία του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη θα γίνει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στις 3μμ, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


Περισσότερα από 3.000 βότανα "πολεμούν" τον καρκίνο

Η κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο. 

Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει ο χημικός -υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακού Modeling και Σχεδιασμού Φαρμάκων, του Συμεωνίδειου Ερευνητικού Κέντρου, του Θεαγενείου, Γεώργιος Γερομιχαλός.

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΟΧΙ» TOY ΦΩΤΗ Το μετέωρο βήμα της ΔΗΜΑΡ


Η απόφαση να καταψηφιστούν οι προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά προκαλεί αμηχανία στο κόμμα και προβληματισμό για τις επιλογές της ηγεσίας

Ολα για όλα τα παίζει η ΔΗΜΑΡ, βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη Πέμπτη να επιμείνει στην άρνησή της σχετικά με τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. «Δεν μπλοφάρουμε. Παίρνουμε πάνω μας την υπόθεση των εργασιακών και συνεχίζουμε μέχρι τέλους», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο όσο και στην Ευρώπη.