Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αρχαία πόλη κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων


Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη. Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας. 
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού, παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλελειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία περίπου 2000 ετών).

Επεισόδια μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να παρελάσουν…
Δυνάμεις των ΜΑΤ, συγκρούστηκαν μαζί τους καθώς η εντολή που υπήρχε ήταν να μην επιτραπεί η είσοδος στους διαδηλωτές μέχρι να αποχωρήσουν οι επίσημοι.
kafeneio-gr.blogspot.com

ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ( Ο Χ Ι ... 28/10/1940 )

ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή επεισοδίων αρχίζουν στις 11 το πρωί οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων,
Για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν επιστρατευθεί περίπου 2.000 αστυνομικοί. Όπως προαναφέρθηκε, θα διαμορφωθεί «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν επίσημη πρόσκληση ή ειδική διαπίστευση (για τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα πετά πάνω από την πόλη κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού θα πραγματοποιούν περιπολίες.

Οι «εσχατόγεροι» του Σαράντα. Του Παντελή Μπουκάλα


Ούτε ο Μανώλης Γλέζος ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης χρειάζονται υπεράσπιση από τις επιθέσεις της Χ.Α. Για να σταθεί δίπλα τους κανείς δεν υποχρεούται να προσυπογράψει όλες τις πράξεις και τα λόγια του βίου τους, που, σαν βίος ανθρώπων, έχει τις αντιφάσεις του. Αχρείαστη τιμή τούς περιποιούμε πάντως όταν τους στριμώχνουμε στον ρόλο του συμβόλου, σαν να τους θέτουμε εκτός ιστορίας, όχι μόνον όσον αφορά το παρόν αλλά και αναδρομικά.
Ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος (οι «εσχατόγεροι», κατά τον χυδαίο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α.) ήταν εκεί, στο πόστο τους, όταν άλλοι κρύβονταν ή υπηρετούσαν τυράννους, Γερμανούς ή χουνταίους. Ηταν εκεί όχι επειδή έτυχε, επειδή το ’φερε μια στιγμή που δεν ξανάρθε, αλλά επειδή έτσι εννόησαν το διαρκές χρέος τους να πολεμούν για την ελευθερία. Λέμε ψέματα, στον εαυτό μας και στα παιδιά μας, όταν λέμε πως «όλοι οι Ελληνες με ένα σώμα και μία ψυχή» κτλ. Ας αφήσουμε κάποτε τη ρητορεία για να δούμε την Ιστορία. Ποτέ δεν ήμασταν «ένα σώμα, μία ψυχή», από την αρχαιότητα ώς τώρα. Τρέσαντες και μηδίσαντες υπήρχαν πάντα. Και στις κορυφαίες στιγμές.

Η δίωξη Βαξεβάνη είναι πολιτική


 Ο δημοσιογράφος του HOTDOC διώκεται την ώρα που κάποιοι συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν...
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταζητείται ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού HOTDOC, στο οποίο δημοσιεύονται τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».
Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη:

Ρεπορτάζ της Guardian: Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία



eft.gr
«Φόβος και απέχθεια στην Αθήνα». Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει εκτενέστατο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του νέο-ναζιστικού κόμματος είναι η Ελληνική Αστυνομία».
Το δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, περιλαμβάνει μια άκρως αποκαλυπτική δήλωση αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία».

Μιλώντας στο Guardian, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματικός είπε ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ κατονομάζει ως υπαίτιους της κατάστασης τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αλλά και την ηγεσία της αστυνομίας που «κάνει τα στραβά μάτια».

Το “ΟΧΙ” του Μεταξά και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού

 

Πολίτες της Αθήνας, στοιβαγμένοι και γαντζωμένοι όπως - όπως στο τρένο, ξεκινούν για το αλβανικό μέτωπο
Το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου του 1940 το ελληνικό Εθνικό Θέατρο εγκαινίαζε τη χειμερινή του περίοδο με την παράσταση «Μαντάμ Μπατερφλάι» του Πουτσίνι από τη Λυρική Σκηνή. Παρόντες στην παράσταση, όλος ο «καλός κόσμος» της εποχής, η κυβέρνηση του Μεταξά, ο ίδιος ο δικτάτορας, ο βασιλιάς Γεώργιος με την οικογένειά του, η ηγεσία της ιταλικής πρεσβείας, ενώ προσκεκλημένος της κυβέρνησης παραβρέθηκε στην παράσταση και ο γιος του Πουτσίνι με τη σύζυγό του.

28η Οκτωβριου 1940