Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στα Προπύλαια


 Συλλαλητήριο διοργανώνουν για την Τετάρτη, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προωθούμενες περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία και τις κοινωνικές παροχές.

«Η κατάθεση του πιο σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας, φόρων και ύφεσης, κατ’απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών επιβαρύνει δραματικά το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα μεθαύριο, στις 18.00 στα Προπύλαια.

Στηρίζει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ


Και γιατί να μην τα ψηφίσει? μήπως αυτοί θα πάνε για δουλειά και δε θα πάρουν το επίδομα γάμου? Γ.Ζ.
«Είπαμε ότι στηρίζουμε κυβέρνηση 4ετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό θα κάνουμε». Με αυτή τη φράση το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από την όποια επιλογή κάνει η ΔΗΜΑΡ για το πακέτο των μέτρων. Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου τα στελέχη συμφώνησαν πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει ως κόμμα ευθύνης, πρώτον, να επιδιώξει βελτιώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή και, δεύτερον, να στηρίξει την κυβέρνηση όχι στα λόγια, αλλά στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος τον άκουσαν να τους παροτρύνει να δώσουν το παρών στο βιβλίο που παρουσιάζει το απόγευμα στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με αυτές τις κινήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να κλείσει μέτωπα, αλλά και τη συζήτηση για τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Τα «απόνερα» Ημίωρο σόου Τράγκα στη δημόσια τηλεόραση


Της Πόπης Διαμαντάκου

Χρειαζόταν ο Γιώργος Τράγκας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, εκδότης εντύπων και όπως κι αν έχει μια «φωνή» που ουδέποτε έχει πάψει να ακούγεται σε αυτό το ευρύτατο εγχώριο μιντιακό πεδίο, να κληθεί και στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο, ώστε να περιβληθεί με τη δέουσα θεσμική επισημότητα η σπαραξικάρδια αφήγησή του για το πώς βρέθηκε να συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ. Θύμα σκευωρίας φυσικά.
Πάντως, ο κ. Τράγκας βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με προσωπική πρόσκληση του διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου. Για να χαρακτηρίσει ήδη από τα πρώτα λεπτά, μπροστά σε δύο δημοσιογράφους-ντεκόρ, το ελληνικό κράτος «ρουφιανομάγαζο», με «θεσμοθετημένη την ρουφιανιά», αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι είναι «θύμα». Ενός «μαγειρέματος» της «λίστας». Και ενός «συστήματος», μιντιακοπολιτικού, που τον έβαλε στόχο επειδή «μιλάει πολύ».

Πώς έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα


Προχτές το βράδυ ένας μετανάστης λήστεψε μια γιαγιά, πέντε γειτονιές παρακάτω. Την άλλη μέρα στο σχολείο, ο συμμαθητής μου ο φασίστας χτύπησε έναν άλλο συμμαθητή μου, που οι γονείς του είναι μετανάστες. Ο ίδιος γεννήθηκε εδώ, μιλά ελληνικά και δεν ξέρει καμιά άλλη πατρίδα πέρα από την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί. Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν, βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ. Πολλοί φτωχοί, έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.
Κάποιοι απ’αυτούς κλέβουν, σκοτώνουν για να ληστέψουν και πουλούν ναρκωτικά. Εγώ δε γουστάρω τους εγκληματίες, όπως δεν γουστάρω και τους πλούσιους που βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία, για να μην φορολογηθούν. Οι φασίστες τα βάζουν μόνο με τους μετανάστες γιατί λέει είναι ξένοι και φταίνε αυτοί.