Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους, ζητάμε και σήμερα, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.

Ζητήσαμε την αλλαγή πλεύσης και τον απεγκλωβισμό της ηγετικής ομάδας από την φαντασίωση της δήθεν συμμετοχής στη διακυβέρνηση και της δήθεν παρέμβασης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Εξηγήσαμε ότι η εμμονή σε πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας, σε πολιτικές φτώχειας, ανεργίας και καταπάτησης κάθε θεμελιώδους εργασιακού δικαιώματος επιταχύνει το πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ.
Τα τελευταία γεγονότα κατέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι σε αυτή την Κυβέρνηση υπάρχουν οι εντολοδόχοι υλοποιητές των αποφάσεων των δανειστών και τα κοινοβουλευτικά συμπληρώματα, που έχουν σα μοναδικό ρόλο την κοινοβουλευτική στήριξη των όποιων μέτρων.

Άνοιξε (ήδη) η πόρτα της εξόδου στο ΠΑΣΟΚ

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Η χθεσινή θυελλώδης ημέρα που ξεκίνησε στη Βουλή και κατέληξε στη νυχτερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες) είχε... αίμα: ο Μ. Κασσής, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, χαιρέτισε τους «συντρόφους» του και σήμερα το πρωί, από τον τηλεοπτικό δίαυλο του Mega, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.
Μείον ένας, λοιπόν, για το ΠΑΣΟΚ –αφού για την κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Κασσής ήδη δεν υπολογιζόταν, καθώς είχε καταταχθεί σ’ αυτούς που δεν θα δώσουν ψήφο στα μέτρα.

Αποχώρησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Λίγο αργότερα ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε και νέο πλήγμα με την πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να ανακοινώνει την αποχώρησή της από το κόμμα. Η αποχώρησή της σηματοδοτεί, σε συνδυασμό με τα χθεσινά γεγονότα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την απαρχή σημαντικών εξελίξεων και ενδεχομένως τη μαζική αποχώρηση και άλλων στελεχών που κινούνται στο κλίμα του λεγόμενου «λαϊκού ΠΑΣΟΚ» όπως ο αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής Χρήστος Παπουτσής.