Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Την Κυριακή, όλοι στο Σύνταγμα: «Οι ζωές μας δεν χωράνε στους προϋπολογισμούς τους»

 
Και που έβρεξε (νερό και δακρυγόνα) και που πέρασαν τα νέα μέτρα, η αντίσταση του λαού δε σταματά. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα δίνεται το νέο ραντεβού για να διατρανωθεί η αντίθεση στον προϋπολογισμό του 2013 που υλοποιεί το μνημονιακό πακέτο μέτρων που πέρασε με οριακή πλειοψηφία την Τετάρτη από τη Βουλή.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων

Φωτογραφία: Aπό αρχείο Yad Vashem

Η σημερινή Παγκόσμια μέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού αποτελεί ημέρα μνήμης της «Νύχτας των Κρυστάλλων». Σαν σήμερα, πριν από 73 χρόνια, έγινε ένα μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938.
Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη, γνωστής ως «Ολοκαύτωμα». Μετά την εκλογή του κόμματος των Ναζί τον Ιανουάριο του 1933, εισήχθησαν αντισημιτικές πολιτικές υπό το καθεστώς του Χίτλερ. Στην Γερμανία ζούσαν περίπου 500.000 Εβραίοι οι οποίοι μετατράπηκαν από το καθεστώς σε αποδιοπομπαίους τράγους για όλα τα δεινά που αντιμετώπιζε η Γερμανία˙ την ήττα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, της άρχισαν να κατηγορούνται ως οι υπαίτιοι για την ήττα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον υπερπληθωρισμό (1921-1923) και την Μεγάλη Ύφεση του '30. Έτσι, στις αρχές του 1933, η γερμανική κυβέρνηση, έθεσε σε ισχύ μία σειρά αντισημιτικών νόμων σαν αυτόν που απέκλειε τους Εβραίους από τις δημοσιές υπηρεσίες.

Νέα υπερβολική αξίωση των πιστωτών μας Spiegel: «Η Τρόικα απαιτεί λίστα με τους προς απόλυση δημοσίους υπαλλήλους»


Νέες αξιώσεις φαίνεται να εγείρει η Τρόικα προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να γίνει έτσι το τελευταίο (;) απαραίτητο βήμα για την εκταμίευση της βοήθειας προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel η Τρόικα απαιτεί τώρα από την κυβέρνηση να της δοθεί μια πλήρης, αναλυτική λίστα με τα ονόματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν.
Το περιοδικό αναφέρει πως η πρόσθετη αυτή αξίωση είναι δείγμα του κλίματος αμφισβήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη να διαψεύδει, από το βήμα της Βουλής, το δημοσίευμα του περιοδικού και να δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση οι «τυφλές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικές.

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Να καθησυχάσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα απολυθούν, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες...
υπηρεσίες του Δημοσίου. Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του υπουργείου, «η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό». Στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά άμεσα, εντάσσονται μόνο όσοι προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής, ενώ, σημειώνεται ότι η διαδικασία ξεκινά με υπαλλήλους που δεν έχουν αξιολογηθεί ατομικά και, επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση η νομιμότητα των προσλήψεων αυτών – οι υπάλληλοι δεν στοχοποιούνται».