Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ


- Όλη η εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ


- Στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους και ονομάζεται: νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα
- Αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

- Αυτό είναι αιτία πολέμου, διαμηνύουν τα συνδικάτα
- Καταλήψεις σε δήμους για να μην φύγουν οι λίστες

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

ΔΗΜΑΡ: ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ – ΜΟΥΤΣΙΝΑ


Είναι να μην αγριέψει ο Φώτης....ΓΖ
Σε πολιτική αποδοκιμασία των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, διότι δεν ακολούθησαν τη συλλογική απόφαση στις ψηφοφορίες για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό στη Βουλή, προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Σε κείμενο που στέλνεται στις οργανώσεις και τα μέλη ενημερώνει για τη στάση απέναντί τους.

Στην πεντάωρη συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία κλήθηκαν να εξηγήσουν τους λόγους της διαφοροποίησης τους οι βουλευτές, και συμμετείχαν και άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κρίθηκε θετική η στάση του κόμματος στις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι κύριοι Βουδούρης και Μουτσινάς δεν έπεισαν για τις εξηγήσεις που έδωσαν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προειδοποίησε τους δυο βουλευτές να μη συνεχίσουν την τακτική περιφρόνησης των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ: «Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ»


Αφού δεν θα απολυθεί κανένας.... όπως τόσες φορές εχει πει ο Υπουργός .ΓΖ
Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σημειώνοντας ότι οι πρώτοι που φεύγουν είναι «μερικές εκατοντάδες» σε βάρος των οποίων εκκρεμούν σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.
Επίσης, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες «ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις».
Ο κ. Μανιτάκης σημειώνει ότι με τη μετακίνηση «παύει αυτόματα το καθεστώς της διαθεσιμότητας» και ως εκ τούτου «δεν υπηρετούν το συμφέρον των υπαλλήλων που έχουν τεθεί εκ του νόμου σε διαθεσιμότητα, όσοι τους παροτρύνουν να μη μετακινηθούν, διότι έτσι παρατείνεται η διαθεσιμότητα τους και η δυσμενής μισθολογική τους κατάσταση».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ WIENER ZEITUNG: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ»

«Η ψηφοφορία για το πακέτο λιτότητας, την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 153 βουλευτές, δείχνει σαφώς πως αυτή η κυβέρνηση κρέμεται ήδη από μια λεπτή κλωστή και δεν θα αντέξει πολύ, διότι θέλει να εφαρμόσει το πακέτο που ψήφισε τώρα και αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ».
Σύμφωνα με οτν Τσίπρα, ο Σαμαράς ακολουθεί μια τελείως λανθασμένη στρατηγική που οδηγεί κατευθείαν σε αδιέξοδο, μια στρατηγική του τύπου «εφαρμόζω ό, τι και να μου ζητά η τρόικα των πιστωτών και μετά αρκούμαι με ό, τι σκέφτεται να μου δώσει» και αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα.

Η Αφίσα της Ημέρας


Αναρτήθηκε από ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ στις 19:07

Μόνο 151 έδρες έχουν μαζί στη βουλή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Του Γιώργου Δελαστιίκ *

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 167 βουλευτές δημιούργησε σε επίπεδο εντυπώσεων την εικόνα μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αν τα εξετάσει κανείς βαθύτερα και πιο αναλυτικά.

Η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ βγήκαν πολύ αποδυναμωμένα ως κόμματα από τη διαδικασία ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων εξοντωτικής λιτότητας. Τα δύο κόμματα - πυλώνες του πολιτικού μεταπολιτευτικού συστήματος έχασαν στη φάση αυτή εννέα βουλευτές συνολικά. Τους επτά τους έχασε το ΠΑΣΟΚ - έξι διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ένας ανεξαρτητοποιήθηκε.