Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς εισακτέους φέτος οι Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος



Δεν θα εισαχθούν φέτος φοιτητές στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για πρώτη φορά από την εισαγωγή των αστυνομικών σχολών στις πανελλαδικές εξετάσεις.Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Παιδείας, Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές κατά 30%.
Ειδικότερα, οπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας, για τα έτη 2013-2014 και 2014-2015 οι σχολές της Αστυνομίας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα δεχθούν νέους φοιτητές. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού στο Μεσοπρόθεσμο γίνεται λόγος για μηδενικές προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά τα έτη 2013 και 2014 και δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές σχολές προσλαμβάνονται από την πρώτη ημέρα που κατατάσσονται στο Σώμα.

Thestival.gr

Αλλάζουν όλα σε μισθούς, αποζημιώσεις, ωράριο εργασίας


Σημαντικές αλλαγές σε μισθούς, αποζημιώσεις, υπερωρίες και ωράριο εργασίας προβλέπει η εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Επίδομα γάμου
Η εγκύκλιος δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) και δεν δεσμεύονται από ισχύουσες κλαδικές ή ομοιεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 12/11/2012 να κόψουν το επίδομα γάμου, το οποίο αντιστοιχεί στο 10% του μισθού. Για τις επιχειρήσεις, αντίθετα, που είναι μέλη των εργοδοτικών ενώσεων, δε θα υπάρξει αλλαγή μέχρι τις 31/3/13, όταν και λήγει η μετενέργεια της ΕΓΣΕΕ.

Xρόνης Μίσσιος: Δε γουστάρω συγκεντρωτισμό, δε γουστάρω αυτά τα πράγματα!


«Για πρώτη φορά, ζω σε μια κοινωνία, η οποία δείχνει να 'χει πάθει εγκεφαλικό! Δεν αντιδρά με τίποτα!», δήλωνε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Κρυσταλλία Πατούλη και το tvxs.gr, ο Χρόνης Μίσσιος. Ο αντιστασιακός, αγωνιστής της Αριστεράς και συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Ο συγγραφέας του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» είχε μιλήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κρυσταλία Πατούλη, για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο του tvxs.gr. Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του τόνιζε, μεταξύ άλλων: " πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι η ουσία και το νόημα της ζωής! Δηλαδή, δεν γίνεται αντί να ζούμε, να προσπαθούμε να επιβιώσουμε!" και προτείνοντας "να πάρουμε τα βουνά, να ξαναεποικήσουμε την Ελλάδα".

Από Δευτέρα και βλέπουμε... για τη "ΔΟΣΗ" μας



Σε παιχνίδι για… γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το Βερολίνο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να μετατίθενται σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, με την πολύωρη συνεδρίαση να καταλήγει σε ναυάγιο, κυρίως λόγω της ανυποχώρητης στάσης της Κριστίν Λαγκάρντ όσον αφορά στον ορισμό ενός ξεκάθαρου πλαισίου για τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ και τους τρόπους ανάσχεσης της αρνητικής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας. Η... μπάλα πήρε και την περίφημη δόση των 44 δισ. ευρώ, με τον Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ, να δηλώνει ερωτώμενος για το πότε αυτή θα εκταμιευθεί: «δεν γνωρίζω πότε θα συμβεί αυτό».

DIE PRESSE: ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«Μια βιώσιμη λύση για την Αθήνα αναβάλλεται για μετά τις γερμανικές εκλογές», τιτλοφορεί σημερινό της δημοσίευμα, η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» (Die Presse). Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά «στον ρόλο τροχοπέδης» που παίζει από την αρχή της κρίσης η Γερμανία, πολύ δε περισσότερο όσο πλησιάζουν οι εκλογές για την Ομοσπονδιακή Βουλή το 2013, έως τις οποίες, εκτιμάται πως η ευρωζώνη θα κάνει μόνο μικρά και προσεκτικά βήματα.
Η αυστριακή εφημερίδα αμφισβητεί ότι, κατά την αποψινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα υπάρξει σημαντικό αποτέλεσμα στην αναζήτηση λύσης για την «ανοικτή τρύπα» του ελληνικού προϋπολογισμού, ενώ συγχρόνως επισημαίνει πως, αν και ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούν δραστικά βήματα, όπως διαγραφή χρέους από δημόσιους πιστωτές ή συμφωνία για τρίτο πακέτο βοήθειας, οι πολιτικοί εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν.

Mια «σοφή» επενδυτική πρόταση!

Από το Ποντίκι.

Ποιος σκοτώνει στην Γάζα; Υπογράφουν ο Νόαμ Τσόμσκι και οκτώ προσωπικότητες


Ο βαθμός τρόμου που νιώθουν απλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι στην Γάζα, μόλις που παρατηρείται στα μέσα ενημέρωσης, σε πλήρη αντίθεση με την επίγνωση όλου του κόσμου για τρομοκρατημένους και σοκαρισμένους Ισραηλινούς πολίτες. Του Noam Chomsky και άλλων.
Ενώ χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μνημόνευαν στρατιωτικές απώλειες παρελθόντων και σύγχρονων πολέμων την 11η Νοεμβρίου, το Ισραήλ στόχευε προς τον άμαχο πληθυσμό.
Στις 12 Νοεμβρίου, ξυπνώντας στο ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας, οι αναγνώστες κατά το πρωινό τους κατακλύστηκαν από συγκινητικούς απολογισμούς παρελθόντων και σύγχρονων απωλειών σε στρατιωτικό προσωπικό. Υπήρξε όμως καθόλου ή μικρή αναφορά στο γεγονός ότι η πλειονότητα των θυμάτων των σύγχρονων πολέμων , είναι άμαχος πληθυσμός. Επίσης, δεν έγινε σχεδόν καμία αναφορά κατά το πρωινό της 12ης Νοεμβρίου, περί των στρατιωτικών επιθέσεων στην Γάζα, που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.