Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ??? Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνηση


http://anarxaszante.blogspot.gr
Όσο το κύρος της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ υπό τον Αντώνη Σαμαρά απομειώνεται εντός και εκτός Ελλάδας και το πολιτικό της κεφάλαιο εξαντλείται,
τόσο τα βλέμματα στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει ευθύνη διακυβέρνησης, καθώς ήδη έχει παγιώσει δημοσκοπικό προβάδισμα.
Τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη δεν μπορούμε σήμερα να τον προβλέψουμε, διότι παραμένουν άγνωστες όλες οι σημαντικές παράμετροι: ο χρόνος των εκλογών, η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται τότε η χώρα, οι πολιτικές και εκλογικές μεταβολές που θα προκύψουν στην κάλπη ή πριν από αυτήν, οι πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία ή οι δυνατότητες συμμαχιών. Άρα η σημερινή συζήτηση είναι άκαιρη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα με το βλέμμα στραμμένο στην προοπτική της εξουσίας. Το κυριότερο διακύβευμα σε αυτή την πορεία είναι αν θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν ισχυρό και σταθερό πολιτικό πόλο ή μια πολιτική και κυβερνητική παρένθεση.

Οι απολύσεις σκοτώνουν όσο και το κάπνισμα


Η απώλεια της εργασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες μέσης ηλικίας, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία, προκαλεί μόνιμη ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Όπως αναφέρει έκθεση ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Ντιουκ (Duke University Medical Center) που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Γενικής Ιατρικής, η απώλεια της εργασίας για κάθε άνδρα ή γυναίκα, τον εκθέτει στον ίδιο κίνδυνο να πάθει καρδιακή ανακοπή, όπως και αν ήταν καπνιστής. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ευρείας έρευνας δύο δεκαετιών (από το 1990 ως το 2010), οι ερευνητές κάλυψαν μία περίοδο τόσο οικονομικής άνθησης, όσο και μεγάλης ύφεσης, αναζητώντας τη σχέση που έχουν οι εργασιακές σχέσεις στην υγεία των εργαζόμενων.
Η συγκριτική εξέταση 13.000 περιπτώσεων αμερικανών πολιτών, που ανά διετία έδιναν αναλυτικά στοιχεία για την υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους, αποκάλυψε μία αδιαμφισβήτητη σύνδεση της απόλυσης με την καρδιακή ανακοπή.

Τέλος στις φοροαπαλλαγές - Νέες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους


Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.
Η νέα προτεινόμενη φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγεί σε μείωση του φόρου για ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και σε αύξηση του φόρου για τα υψηλότερα. Ειδικότερα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21% για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, συντελεστής 36% για εισόδημα από 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον.

Συμφώνησαν για Ελλάδα με θρίαμβο της... δημιουργικής λογιστικής


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία μετά από περισσότερες από 12 ώρες συνεδρίασης και συμφώνησαν πως το δημόσιο ελληνικό χρέος θα πρέπει να υποχωρήσει στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μέσω ενός συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, το οποίο αναμένεται να φτάνει στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ κάτι που αντιστοιχεί σε ελάφρυνση του χρέους κατά περίπου 40 δισ. ευρώ. Η δόση των 43,7 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτεί τμηματικά σε τρία μέρη. Πρόκειται, για τα αναμενόμενα 31,5 δισ. του Νοεμβρίου, τη δόση του περασμένου Σεπτεμβρίου και εκείνη του ερχόμενου Ιανουαρίου
Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι όλα πήγαν καλά, ήταν μία συμφωνία που πετύχαμε όλοι οι Έλληνες.