Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Η επιλογή της 29ης Νοεμβρίου δεν είναι τυχαία. Την ημερομηνία αυτή του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Εβραϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, η οποία θα υπέκειτο σε ειδικό καθεστώς


Το 1977, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η 29η Νοεμβρίου ανακηρύσσεται σε Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, με σκοπό να αναδείξει διεθνώς το παλαιστινιακό ζήτημα. Στις 29 Νοεμβρίου του 2012,  μόνο ένα κράτος υφίσταται. Αυτό του Ισραήλ.
Η Λωρίδα της Γάζας, μαζί με την Ανατολική Ιερουσαλήμ και το υπόλοιπο της Δυτικής Όχθης, κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967. Το Ισραήλ επιβάλει ολοένα και αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία Παλαιστινίων εντός και εκτός της Γάζας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας τους σε άλλα μέρη των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών. Το γεγονός αυτό αντιτίθεται στην αρχή, η οποία είναι αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, ότι η Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και η Λωρίδα της Γάζας αποτελούν εδαφική μονάδα.

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες! ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ποιος κυβερνά τον κόσμο; Το κλασικό και σχεδόν γραφικό αυτό ερώτημα, που σε κάθε εποχή δέχεται διαφορετικές απαντήσεις, έχει την απάντησή του και στις μέρες μας: μόλις 147 επιχειρήσεις! Μπορείτε να απαντήσετε και 737 επιχειρήσεις, καθώς οι 147 πρώτες ελέγχουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι 737 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 147) ελέγχουν το 80% της οικονομίας του πλανήτη! Είναι απίστευτη πραγματικά η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η αλληλοδιασύνδεση των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην υδρόγειο.
Οι πάντες υπέθεταν ισχυρότατη συγκέντρωση ελέγχου, αλλά τέτοιο πράγμα, μερικές εκατοντάδες επιχειρήσεις αλληλοδιαπλεκόμενες να έχουν συμμετοχή σε εταιρείες που εκπροσωπούν το 80% της παγκόσμιας οικονομίας από πλευράς κύκλου εργασιών, κανένας δεν το φανταζόταν. Γι' αυτό και έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο, αίσθηση και συζητήσεις η πρωτοποριακή μελέτη τριών Ελβετών ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά.

Η δόση ήρθε. Σκάσε και πλήρωνε

Εχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια βαθιάς κρίσης και μνημονιακής διαχείρισης, το στρατόπεδο των «προθύμων» αρχίζει να ξεμένει από επιχειρήματα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ήταν κάτι περισσότερο από σαφές ότι η νέα συμφωνία για το χρέος και την επόμενη δόση δεν είναι παρά ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, που κάθε σελίδα του συνοδεύεται από επαχθέστερους όρους.

Χωρίς οι Έλληνες να έχουν ακόμη πειστεί για το αν μια αποχώρηση από το ευρώ είναι μία ισχυρή επιλογή, αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι πλέον… «το σκέφτονται σοβαρά». Και ο λόγος για τον οποίο το σκέφτονται είναι ότι ο λογαριασμός της παραμονής έχει γίνει πολύ μεγάλος. Και το κυριότερο, ότι δεν εγγυάται μια επιστροφή στο status quo ante σε ένα λογικό μέλλον.

... η συγκυβέρνηση διαλύει τα Ταμεία ...



Γιώργος Δελαστίκ Θα εκμηδενίσει τις συντάξεις η "επαναγορά";

Πανικό προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία ο συνδυασμός των ειδήσεων αφενός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα προβεί σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών στο 35% της ονομαστικής αξίας τους και αφετέρου ότι το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το τμήμα της δόσης προς την Ελλάδα που του αναλογεί αν προηγουμένως δεν εκτιμήσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου πώς πήγε η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων....
Ο πανικός οφείλεται στο ότι ενδέχεται η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να δώσει εντολή στις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να προσέλθουν και να δώσουν τα ομόλογα που κατέχουν χάνοντας το ... 65% της αξίας τους!!! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πραγματικό όλεθρο για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δυνατότητά τους να δίνουν συντάξεις που να διασφαλίζουν υποτυπωδώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συνταξιούχων.

Τέλη κυκλοφορίας 2013: Στις Τράπεζες χωρίς ειδοποιητήριο


Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη 15-11-2012 στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική υπηρεσία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, Φορτηγών και άλλων οχημάτων θα πρέπει να μπουν στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και στη συνέχεια με την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους καθώς και του ΑΦΜ τους, θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ για την εξόφλησή του. Οι τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι. 

Ψηφοφορία για την αναβάθμιση της Παλαιστίνης την Πέμπτη στον ΟΗΕ



Σε μια ιστορική για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στιγμή, τουλάχιστον 150 κράτη –μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- αναμένεται να ψηφίσουν την Πέμπτη στη γενική συνέλευση υπέρ της αναβάθμισης του καθεστώτος της Παλαιστινιακής αρχής σε κράτος-παρατηρητή, μη μέλος του Οργανισμού.
Την αναβάθμιση αναμένεται να καταψηφίσουν, εκτός του Ισραήλ και των ΗΠΑ, η Γερμανία και ενδεχομένως και ο Καναδάς, ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί βέτο.
Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz, η αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστινιακής αρχής σε κράτος-παρατηρητή, μη μέλος του ΟΗΕ συνιστά πρωτοφανή επιτυχία για την παλαιστινιακή αρχή. 
Την Τετάρτη η Αθήνα τάχθηκε επισήμως υπέρ του αιτήματος των Παλαιστινίων.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ


Μιά από τις λίγες Υπηρεσίες που λειτουργούσαν. Την ανακάλυψαν.... πάει...ΓΖ 
Αναδιάρθρωση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας υπεραρκετό το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, κατά
τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά...
«Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε, ότι «αποτελεί πλάνη το ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό».

Ετοιμάζουν 12 Μνημόνια-Αποδέχονται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια

Το παραδέχθηκαν στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Στουρνάρας-Σταικούρας.

Το επόμενο Μνημόνιο δεν θα είναι ένα που θα αφορά την γενική κυβέρνηση,αλλά 12. Ένα για κάθε υπουργείο. Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωθυπουργός αυτοπροσώπως ο Ράιχενμπαχ ; Θα ήταν πιο έντιμο για τους Έλληνες.
Μόνον μέσω του κυνισμού, μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί το αίσχος, που χαρακτηρίζεται επικοινωνιακά, παραμονή της Ελλάδας στον «σκληρό πυρήνα» της ευρωζώνης. Και μόνον με σκληρή ειρωνεία οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ελληνικής διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ !...


- Ούτε ένα - ούτε δυο αλλά 5 χαράτσια θα πληρώσουμε το Δεκέμβριο
- Συνολικά το κράτος περιμένει να εισπράξει 5,36 δισ. ευρώ από τους πολίτες μέσω φόρων και τελών
- Και τον Ιανουάριο θα έρθει το ΦΑΠ του 2011!
Οι φορολογούμενοι καλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες να πληρώσουν φόρους και τέλη που συνολικά ανέρχονται σε 5,36 δισ. ευρώ.
Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα τα νοικοκυριά θα πρέπει να εξοφλήσουν την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.