Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής ολοκληρώνονται την Κυριακή, οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κατά την δεύτερη μέρα των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, κορυφαία στελέχη τοποθετήθηκαν στην κατεύθυνση της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.
Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν σε ομιλίες τους την ανάγκη o ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η Αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ GREENPEACE ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


Ένα ανθρώπινο πανό «έστησαν» σήμερα το πρωί εκατοντάδες εθελοντές της Greenpeace στην πλατεία Μοναστηρακίου, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα κατά της χρήσης μεταλλαγμένων στην παραγωγή ζωοτροφών.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας σχημάτισαν το φι, το ύψιλον και τα υπόλοιπα γράμματα, που χρειάζονταν για να δημιουργηθεί η φράση «Φυτεύουμε τη λύση». Με τον τρόπο αυτό έστειλαν το μήνυμά τους προς τις εταιρείες ζωικών προϊόντων και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να κάνουν στροφή προς τα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά (κουκιά, ρεβίθια και μπιζέλια), που παράγουν ελληνική και όχι μεταλλαγμένη ζωοτροφή.
«Εκατοντάδες άνθρωποι σήμερα ζητούν οι εταιρείες, που πωλούν ζωοτροφές, να φυτέψουν τη λύση. Τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά πρέπει να αντικαταστήσουν τη σόγια που είναι αποκλειστικά εισαγόμενη και μπορεί να είναι και μεταλλαγμένη» εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Βαξεβάνης: Στη λίστα Λαγκάρντ δεν υπάρχει όνομα «Μαργαρίτα Παπανδρέου»


  Θέση σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου με τη Λίστα Λαγκάρντ πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης, κάτι που τον τιμά ιδιαιτέρως. Να τι έγραψε ο ίδιος στο Twitter:...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν όμως και τα σχόλια του... ...ανθρώπου που δημοσίευσε τη λίστα στο περιοδικό Hot Doc και για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι αρμόδιες αρχές τη λίστα:

Παπαδημούλης: Πάμε για αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές


Με τη Συνδιάσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της Αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης κορυφώνονται τη Κυριακή, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου. Το νέο κεντρικό όργανο θα ονομάζεταικεντρική πολιτική επιτροπή και θα έχει την οργανωτική ευθύνη του ιδρυτικού συνεδρίου, που προγραμματίζεται για την Άνοιξη.
Βαδίζουμε με το πρόγραμμα και την ηγεσία που μάς πήγε στο 27%, δεν ξεκινάμε από το μηδέν, είπε ο κ. Παπαδημούλης επικρίνοντας τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση. Πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικεί την αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικεί το 3%.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ


ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ

Οι οικονομικές εφημερίδες είναι συνήθως αυτές που διαλαλούν την εκάστοτε οικονομική κυβερνητική πολιτική, αυτές που γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του φορολογικού, αυτές που απολαμβάνουν το καπιταλιστικό σύστημα, καθώς σε αυτό το σύστημα οφείλουν την ύπαρξή τους.

Οι οικονομικές εφημερίδες είναι συνήθως αυτές που έχουν ως σημαία τους το συμμάζεμα του δημοσίου. Αυτές που ρίχνουν τις ευθύνες για την καταστροφή της χώρας στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα και δείχνουν ως ενόχους ακόμη και τους οδοκαθαριστές των δήμων.
Οι οικονομικές εφημερίδες είναι αυτές που πρώτες καταγγέλλουν με τεράστιους τίτλους κάθε λαδιάρη εφοριακό που συνελήφθη να τα παίρνει. Πολύ καλά κάνουν έχω να πω. Έτσι πρέπει. Όμως για να το κάνει αυτό μία οικονομική εφημερίδα πρέπει πρώτα αυτή να είναι τακτοποιημένη με τα φορολογικά της, με τις αμοιβές στους εργαζομένους της και να συμμαζεύει τα του οίκου της.

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Δουλεμπόριο 

Λέγεται το εμπόριο των δούλων. Το εμπόριο αυτό αναπτύχθηκε παράλληλα με τη δουλεία. Σήμερα δε γίνεται τουλάχιστον επίσημα, ενώ, ανεπίσημα, φαίνεται ότι σε μερικές χώρες εξακολουθεί να υπάρχει. Το δουλεμπόριο είναι μια από τις πιο παλιές μορφές εμπορίου που έκανε ο άνθρωπος. Μεγάλη όμως ανάπτυξη γνώρισε μετά το 15ο αιώνα. Κέντρο δουλεμπορίου έγινε η Αφρική με τόπο αποστολής τις Πολιτείες της Αμερικής. Το σύνολο των μαύρων, που ζουν σήμερα στην αμερικανική ήπειρο, προέρχονται απ' το δουλεμπόριο.
Με το δουλεμπόριο, από το 1580 περίπου μέχρι και το 1900, ασχολήθηκαν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί της Ευρώπης, όπως οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί (που ήταν και οι πρώτοι που το άρχισαν), για να ακολουθήσουν οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Αμερικανοί, κλπ. Το εμπόριο των δούλων την εποχή της ακμής του ξεπερνούσε κάθε χρόνο τις 20.000 κομμάτια. Μόνο από το ακρωτήριο Λοπέζ, το 1875, πουλιόντουσαν πάνω από 4.000 κεφάλια το χρόνο.

Μάγια: ν’ αραιώνετε σιγά-σιγά...



Της Έλενας Ακρίτα

Δεν μπορώ να ζω άλλο μ' αυτή την αβεβαιότητα. Θέλω να ακούσω επιτέλους από υπεύθυνα χείλη:
- Ισχύει η προφητεία των Μάγια, ναι ή όχι;
- Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνει κατακλυσμός; Θα έχει Νώε, κιβωτούς, Αραράτ, κέικ σοκολάτα, κρουασανάκια, πρωινό κοντινένταλ, έξτρα ομελέτα λουκάνικο και κορν φλέικς με πλαστικό κουνελάκι δώρο;
- Θα πνιγούμε όλοι; Ή μόνο οι κομμουνιστές, οι γκέι και οι μετανάστες;
- Οσοι έχουν μέσον, σε ποια υπηρεσία πρέπει να αποταθούν και ποιον υπάλληλο να λαδώσουν;
- Υπάρχει 5ψήφιο νούμερο και πόσο χρεώνει το λεπτό; Το διαφημίζει ο Φικιώρης ή ο γέρων Παστίτσιος;
- Να βάλω τα φασόλια στο μούσκιο ή θα μουλιάσουν από μόνα τους;
- Να λουστώ ή θα με λούσουν οι Μάγια μια και καλή;
- Να πλύνω μαχαιροπίρουνα ή απλά να τα αμολήσω στις εξοχές;
- Τα καντόνια της Ελβετίας θα σωθούν; (Αν και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο κόσμος όλος να καταρρεύσει, η Ελβετία στάνταρ θα σωθεί. Και οι ελβετικές τράπεζες επίσης!).

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΤΕΓΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε ένας άστεγος αλλοδαπός όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοσχέδιο κατάλυμα κάτω από την αερογέφυρα της Καλλιρόης στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δίπλα στο αυτοσχέδιο κατάλυμα βρέθηκε μια λάμπα με φωτιστικό πετρέλαιο.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν αν πρόκειται για ατύχημα ή για εγκληματική ενέργεια
.


ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ 01/12/12

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας σημαντικής προσπάθειας που είναι αναγκαία για το κίνημα.

Αν αυτή θα είναι αποτελεσματική θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις που θα τεθούν αλλά και από τους πολιτικούς όρους που θα δημιουργηθούν.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βαδίζει άλλο χωρίς σχέδιο, χωρίς ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία, χωρίς εκλεγμένα όργανα και χωρίς οργανώσεις.
Η έρημος της ιδεολογικής μας σύγχυσης, της πολιτικής μας απαξίωσης και της οργανωτικής μας διάλυσης πρέπει να τελειώσει.
Οι διαδικασίες που θα δρομολογηθούν για το Συνέδριο μπορούν να αποτελέσουν τα πρώτα σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Δήλωση Στ. Τζουμακα σχετικά με συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η Φωτό ΜουΣτέφανος Τζουμάκας

Δήλωση σχετικά με την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
1 Δεκεμβρίου 2012
Η κρίση στη χώρα ήδη είναι σε μια νέα φάση. Στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο θα συνεχίζεται, όπως και οι προηγούμενες, όπου οι δανειστές και το νεοφιλελεύθερο Διευθυντήριο ως επικυρίαρχοι επί της ηττημένης Πολιτικής και επί της χώρας, την οδήγησαν σε πρωτοφανή υποτίμηση. Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, θα οξύνεται η κρίση. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ο προοδευτικός κόσμος έχει απoρρίψει την νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και της μονόπλευρης λιτότητας καθώς έχει υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τόσο σε επίπεδο αρχών όσον αφορά τους Δημοκρατικούς θεσμούς, όσο και στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Όλοι οι προηγούμενοι μονόδρομοι ακυρώθηκαν ως αποτυχημένοι. Ο δρόμος της πολιτικής ισοτιμίας και της διαπραγμάτευσης με βάση της πραγματικές δυνατότητες της χώρας, θα επικρατήσει γιατί θα είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και άλλων λαών στην Ε.Ε.

ΣαΤυΡόΠρΟκΕς


- Επιτέλους, πρώτο κόμμα (από το τέλος) το ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις. Το μυρίστηκε ο Αντρέας Λο (τι λαγωνικό!) και εμφανίστηκε στην εκπομπή του Πέτρου Κω.
- Χτίζει το προφίλ του εν όψει διεκδίκησης της αρχηγίας. Μόνο το κόμμα τού λείπει. Θέλει να δείξει στον κόσμο το ανθρώπινο πρόσωπό του. Ότι είναι παντρεμένος, έχει οικογένεια και τα σχετικά.
- Πιστεύει πως ο κόσμος θα τσιμπήσει και θα ξεχάσει, λες και όταν ήταν υπουργός και κατέστρεψε την υγεία δεν ήταν παντρεμένος! Πάλι παντρεμένος ήταν και με την ίδια όμορφη γυναίκα. Ξεχνιούνται αυτά;

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Τώρα μάλιστα..  Το 7/κτινο ΠΑΣΟΚ βρήκε ιδεολογικό σημείο αναφοράς !!! 

Το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του κόμματος της Χρυσής Αυγής με στόχο να τεθεί εκτός νόμου.
Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου, στον πολυχώρο «Αθηναϊς» ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Σε σημερινό του άρθρο σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, ναζιστικό, φιλοχουντικό και προκλητικό. Κι όπως επισημαίνει υπάρχουν θεσμικοί τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και στο επίπεδο της νομοθεσίας-ιδίως της ποινικής- και στο επίπεδο κανονισμού της Βουλής

πηγή: iefimerida.gr

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Διαρκής θα είναι η «απειλή» λήψης πρόσθετων μέτρων αν δεν αποδώσει το φορολογικό νομοσχέδιο και δεν φέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα οι ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα πορεύεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας, την οποία και θα ενημερώνει ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.

Αυτά προκύπτουν από προσχέδιο Μνημονίου με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου. Το τελικό κείμενο θα προκύψει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς, ώστε να υπάρξει και έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2014 είναι εξαιρετικά πιθανό, ενώ δεν αποκλείεται αυτά να έλθουν και νωρίτερα, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις (2,55 δισ. ευρώ εντός του 2013).

 Του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Άμα κανείς διαβάσει τους τίτλους των μεγάλων εφημερίδων, θα πιστέψει πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι, τουλάχιστον, Συριζαίοι. Οι «εργολαβικοί» καθαριστές του ΑΠΘ που διεκδικούν το ξεροκόμματό τους, οι δάσκαλοι στην Ξάνθη που βγάζουν κόκκινη κάρτα στη Χρυσή Αυγή, οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που τους έχουν αλλάξει τα φώτα, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που βλέπουν τους Δήμους να νεκρώνονται, οι πανεπιστημιακοί που θέλουν τα ΑΕΙ αυτόνομα ιδρύματα-παραγωγούς γνώσης κι όχι έρμαια της αγοράς και τσιράκια της κυβέρνησης: όλοι αυτοί, σύμφωνα με κάποιους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, είναι «απομεινάρια παλιάς εποχής, μαθημένοι στο πελατειακό κράτος κοκ». Αυτά, βέβαια, τα λέει και ο Σίμος Κεδίκογλου, που έχοντας σπουδάσει δημοσιογραφία στη Μόσχα κατά τη δεκαετία του ΄80, είχε το απόλυτο CV για να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος της τρόικας εσωτερικού! Ακόμα κι αν παραβλέψουμε πως οι εν λόγω καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι αμείβονται μέσω προσωπικών εταιριών με μαύρα και πρακτικά φοροδιαφεύγουν, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως πρόκειται για το 1% της ελληνικής κοινωνίας, που μασουλώντας το παντεσπάνι του, εξοργίζεται με το 99% που βλέπει να χάνει το ψωμάκι (και το φαρμακάκι) του.

Λαέ πεινάς! Γιατί τους προσκυνάς;


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2012
Δύο εκατομμύρια πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας!
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην έκδοση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών για τις επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση την τελευταία διετία στην κοινωνία και στους πολίτες της.
Συγκεκριμένα, η έκδοση που φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2012: Όψεις της κρίσης» και καλύπτει την περίοδο από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό διάσωσης την άνοιξη του 2010 έως και τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, περιέχει εξαιρετικά εντυπωσιακά μα συνάμα άκρως ανησυχητικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα.