Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Λοβέρδος διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ


Το 1/5 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σκόρπισε στους 5 ανέμους


- Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την ίδρυση της πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ
- Βενιζέλος: "αρκετά σε ανέχτηκα"! - "Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ»"
- "Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ"
- Όλη η ανακοίνωση Βενιζέλου - Εν αναμονή απάντησης από τον Α. Λοβέρδο
Ήταν ένα προαναγγελθέν διαζύγιο. Όλοι ήξεραν ότι θα γίνει, απλά δεν γνώριζαν το πότε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τη νομιμοποίηση της πορνείας ζήτησαν εκπρόσωποι της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Θα πρέπει να υπάρχουν εθνικοί κανόνες για τις σεξουαλικές υπηρεσίες» δήλωσε ο επικεφαλής του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Βάρνας Μαρίν Νέσκοφ και τη θέση του στήριξαν και οι άλλοι συμμετέχοντες στο φόρουμ.

Σημειώνεται ότι η πορνεία στη Βουλγαρία δεν υπόκειται σε κάποια νομική ρύθμιση, που να την καθιστά νόμιμη ή μη.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συνάντηση εκπροσώπων του τουρισμού στη Βάρνα, σε μία εκδήλωση που επικεντρώθηκε στο αλκοόλ, το σεξ και τα ναρκωτικά, τρία ζητήματα που απειλούν, όπως τονίστηκε, τον παραδοσιακό τουρισμό.

ΤΟ "ΨΥΧΟΡΡΑΓΗΜΑ" ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ !...


http://logoplokies.blogspot.gr/
Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτής της Β' Περιφέρειας Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, απέστειλε σήμερα στο διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα κ. Χρήστο Μεμή, απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα της στήλης «Μικροπολιτικός» (30/11/12 και 1/12/12).

Η ανακοίνωση :

Ο κ. Στ. Ψυχάρης ακολουθώντας την τακτική «άλλα λόγια…», δεν έχει ως τώρα, απαντήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία μου, ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 27/11, που επανέλαβα, όχι με διαρροές και διαστρεβλωμένη, αλλά δημοσίως και γραπτώς, με ανακοίνωσή μου στις 29/11 και η οποία δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο –πλην των Νέων- ότι «ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης μέχρι και της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

«Δεύτε τελευταίον δανεισμόν».... με το πενάκι του ΚΥΡ

Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

χαλαρώστε κι απολαύστε τον ΚΥΡ γιατί το γέλιο είναι... υγεία

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944


H είσοδος της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας στην Αθήνα. 9 Νοεμβρίου 1944 (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών)
OI ΜΑΧΕΣ

Τα Δεκεμβριανά του 1944 ή Μάχη του Δεκέμβρη υπήρξαν ένα από τα πιο ζοφερά κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Επί έναν και πλέον μήνα η μόλις λυτρωμένη από τη γερμανική κατοχή πρωτεύουσα μεταβλήθηκε σε θέατρο πολεμικών συγκρούσεων που μαίνονταν τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες της. Σε πολλά σημεία της Αθήνας, που οι διεθνείς συμβάσεις την ήθελαν ανοχύρωτη πόλη και ως εκ τούτου καθ' όλη τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου στο έδαφός της δεν είχε ριφθεί ούτε μία βόμβα, κροτάλιζαν ακατάπαυστα τα όπλα, ανατιναγμένα κτίρια κείτονταν σε σωρούς ερειπίων, καταμεσής στις έρημες λεωφόρους της έστεκαν τρομακτικά τα πυρπολημένα τραμ και για να διασχίσουν τους δρόμους, συχνά κομμένους από οδοφράγματα, οι παράτολμοι και αραιοί διαβάτες έβαζαν στοίχημα τη ζωή τους εξαιτίας των ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι από τις γύρω στέγες σκόρπιζαν τον θάνατο επί δικαίους και αδίκους.

Ο νεότερος Αντιδήμαρχος και (ο μόνος με αναπηρία στη θέση αυτή) πανελλαδικά, Βαγγέλης Αυγουλάς

...απαντώντας στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ
(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης) http://press-gr.blogspot.gr

Γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησετην εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα καιτελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ήλιος" (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη).

Μαδώντας τη Μαργαρίτα



Του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Η αναφορά σε ένα τέτοιο «βαρύ» όνομα το οποίο σχετίζουν δημοσιεύματα με την λίστα, πυροδοτεί πάλι την ονοματολογία. Η Ελλάδα πέρασε δύο χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων 3 κυβερνήσεις και 2 υπουργοί Οικονομικών συσκότισαν την κατάσταση σε σχέση με τη λίστα. Αντί της ευθείας χρήσης της λίστας και των ελέγχων, επιλέχθηκε η συγκάλυψη και στη συνέχεια οι πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το ερώτημα «ποιός είναι στη λίστα» έπαιρνε όποια απάντηση ήθελε ή φανταζόταν ο καθένας. Έγιναν προσπάθειες να μην απαντηθεί αυτό το ερώτημα για τον απλό λόγο: Η λίστα δεν περιείχε τίποτα άλλο από το δίκτυο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Εκδότες, φίλοι και ευνοούμενοι των κυβερνήσεων, ομοτράπεζοι της εξουσίας, το ίδιο το σύστημα των δικών τους ήταν αυτοί που την αποτελούσαν.

«ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Φόρος 45% για εισοδήματα άνω των 26.000€


Μια νέα φορολογική κλίμακα και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων βάζει τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το οικονομικό επιτελείο, το οποίο επιδιώκει να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή.

Μια νέα φορολογική κλίμακα και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων βάζει τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το οικονομικό επιτελείο
Παράλληλα συζητά αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων για τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλο «ψαλίδι» στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ


Περίπου δέκα ονόματα φαίνεται πως υπάρχουν σε μία ή δύο λίστες οι οποίες εικάζεται ότι κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και περιέχουν ονόματα εμπλεκομένων αρχιερέων με τουλάχιστον “περίεργες” καταθέσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” το θέμα είναι υπαρκτό, αν και διογκωμένο, και πιθανότατα υποτιμήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, δεν περίμενε ο κ. Ιερώνυμος να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας, κ. Νικολάου, ο οποίος του είχε ζητήσει να λάμψει η αλήθεια αλλά ο αρχιεπίσκοπος είχε εκνευριστεί και την είχε χαρακτηρίσει “φανφάρα”.
Σύμφωνα με μητροπολίτη της βορείου Ελλάδος ο οποίος μίλησε με τη “Δημοκρατία”, ανώνυμα φυσικά, από τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, το έχει παραδεχτεί ο ίδιος, “υπάρχει μεγάλο θέμα”.