Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αντέδρασε στη βία... και κατηγορείται για κακούργημα



Την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών ζητά η«Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο». Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», «αντίστασης κατά της αρχής» και «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου» έξω από το σπίτι του στον Κολωνό τον περασμένο Ιούλιο, όταν, όπως αναφέρει, είδε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να κακοποιούν ένα μετανάστη και τους ζήτησε εξηγήσεις για το βασανισμό. Η εισαγγελέας στην οποία προσήχθη, σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, κατηγορώντας τον και ως συνεργό στη ληστεία ενώ έχει οριστεί τακτική δικάσιμος, όπου θα δικαστεί από κοινού με τον συλληφθέντα μετανάστη.

Τραγωδία με 18 νεκρούς μετανάστες στην Λέσβο

Φωτό αρχείου

Ποιός νοιάζεται? Γ.Ζ.
Δεκαοκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ανοιχτά της Λέσβου μια βάρκα στην οποία επέβαιναν πάνω από 20 αλλοδαποί, «έβαλε» νερά και τελικά βούλιαξε.
Ήδη το λιμενικό έχει περισυλλέξει 18 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ναυαγών. Ένα άτομο εντοπίστηκε ζωντανό και σύμφωνα με τα όσα είπε στη βάρκα ήταν και δύο Τούρκοι που μετέφεραν τους μετανάστες.
Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΠΡΑΤΤΩ» – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ

Η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κίνηση με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά και «συμμετοχή προσωπικοτήτων από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος» έχει στόχο «την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης».
Η Κίνηση βρίσκεται «στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου» και για «μια Ευρώπη των εργαζομένων».

Αλήθεια ή Ψέμα: Το τέλος του κόσμου σε μια εβδομάδα

Αυτές οι αράδες γράφονται λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τη συντέλεια του κόσμου, απορώντας: Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου του 2012, στις 13:13, θα έρθει το τέλος ή απλά κάποιοι θα σταματήσουν να κερδίζουν αλόγιστα πάνω σε καταστροφολογικά σενάρια;
Ένα ημερολόγιο
Την ερχόμενη Παρασκευή τελειώνει το περιβόητοημερολόγιο των Μάγιας,γεγονός που έχει δώσει την αφορμή σε διάφορους να προβλέπουν την συντέλεια του κόσμου μέσα από εικόνες Αποκάλυψης.

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της διαθεσιμότητας


Πρόταση νόμου για την «κατάργηση των ρυθμίσεων περί την μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα και την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών» κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη με στόχο να καταργηθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας. Την πρόταση νόμου υπογράφουν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου στοχεύει κυρίως:
Στην κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4024/2011, οι οποίες προβλέπουν την υπό προϋποθέσεις ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία και σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα για εργαζόμενους δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι είτε βρίσκονται λίγα χρόνια πριν από την συνταξιοδότησή τους, είτε απασχολούνται σε φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται με βάση τον Νόμο 4002/2011,

'Αργυραμοιβοί' ... οι μετέπειτα τραπεζίτες

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Γ.Δραγασάκης: Δραχμή σημαίνει άγρια λιτότητα με άλλα μέσα


 Του Βασίλη Κωστούλα - tvxs.gr:

«Αν υπάρξει μεθόδευση ή πρωτοβουλία για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αυτή δεν θα προέλθει από την Αριστερά αλλά από απειλούμενα τμήματα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας», διαμηνύει με το βλέμμα μέσα κι έξω από το κόμμα ο οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Υποστηρίζει ότι ήδη από τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ασύγκριτα πιο έτοιμος» να κυβερνήσει, αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί εφικτή την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και εξαγγέλλει ότι σε αυτήν την περίπτωση, για αρχή, θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός. Ο ίδιος επαναλαμβάνει τη θέση για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Επιπλέον, εν μέσω της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική συμμαχία σε κόμμα, αντιτάσσεται χαρακτηριστικά στη «λειτουργία κομμάτων εντός του κόμματος».
 
Είπε στο tvxs.gr:
Ταμπού δεν είναι το Ευρώ αλλά οι αξίες της Αριστεράς
Περισσότερη έμφαση στο εναλλακτικό μας σχέδιο
Δεν στοχεύουμε σε ένα μνημόνιο με αριστερό «περιτύλιγμα»
Ό,τι έχει απομείνει ως κρατική περιουσία θα προστατευθεί

ΗΠΑ: Σφαγή σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ - 26 οι νεκροί, 20 παιδιά - Η ηθική των αγορών

ΗΠΑ: Σφαγή σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ - 26 οι νεκροί, 20 παιδιά

Νεκρός και ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάνζα, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο
 Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε την Παρασκευή σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όταν νεαρός άνδρας εισέβαλε στο σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, μεταξύ τους 20 παιδιά. 
Νεκρός είναι ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάνζα, του οποίου η μητέρα ήταν δασκάλα στο σχολείο: αφού τη σκότωσε, στράφηκε εναντίον των παιδιών και μετά αυτοκτόνησε. Πληροφορίες φέρουν το δράστη να συνδέεται και με τουλάχιστον άλλον ένα θάνατο.