Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ !...


Οι θριαμβολογίες του Αντωνάκη και των συμμάχων του, για την έγκριση της «δόσης» καλά κρατούν κι απ΄ ό,τι φαίνεται, για κάμποσο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι για την κρίση και την σύγχρονη ελληνική τραγωδία, θα πλασάρονται ως ευεργέτες.
Κάποιος θα πρέπει να επισημάνει στο Σαμαρέϊκο, πως η «δόση» που παίρνει από το Μερκελέϊκο, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά τα λεφτά που το Καραμανλέϊκο, (με τη συμμετοχή και του ίδιου του Αντωνάκη), έφαγε κι άφησε τη χώρα με 36 δισ. εκατ. έλλειμμα το 2009 ! Του τα δίνουν για να τα ξαναβάλει μέσα, ως δανεικά, που τα πληρώνει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός κι όχι τζάμπα. Προς τι, λοιπόν, οι πανηγυρισμοί ?
Πέρα απ΄ αυτό, οι τροϊκανοί του εσωτερικού, για ποιο κατόρθωμα κορδώνονται, όταν οι όροι με τους οποίους δανείστηκαν από τους τοκογλύφους, τάχα, εταίρους, είναι, όχι, μόνο, σφαγιαστικοί για το λαό, αλλά αυτόματα σφαγιαστικοί κι όταν υπάρχει η πλήρης εκχώρηση των πάντων, σ΄ αυτούς ?

Πορεία διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Του Γιώργου Δελαστίκ


Στρατηγικής σημασίας νίκη για τη ΝΔ και το μνημονιακό στρατόπεδο, όπως και για τους Γερμανούς επικυρίαρχους της πατρίδας μας, συνιστά η έναρξη των διαδικασιών διάσπασης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.
Η μετά τις εξελίξεις αυτές βέβαιη εκλογική συρρίκνωση του κόμματος αυτού, του οποίου πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η διάλυση, οδηγεί στη σταδιακή αποδυνάμωση ή και στην εξαφάνιση του συγκροτημένου αντιμνημονιακού πόλου στον χώρο της Δεξιάς. Το πλεονέκτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ότι αποτελούνταν σε επίπεδο πολιτικής και κοινοβουλευτικής παρουσίας αποκλειστικά σχεδόν από στελέχη γνωστά και με ιστορία στον χώρο της ΝΔ. Αυτό σήμαινε ότι όποιος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος διαφωνούσε με το εκάστοτε Μνημόνιο, αλλά δεν ήθελε να αλλάξει ιδεολογία και δεν ήθελε να μετακινηθεί πολιτικά από τον κεντροδεξιό χώρο, μπορούσε να πάει στους Ανεξάρτητους Ελληνες χωρίς να αισθάνεται ότι φεύγει από τη δεξιά παράταξη.

Στο φορολογικό… απόσπασμα

Της Ελένης Κωσταρέλου

Την εξόντωση της μεσαίας τάξης δρομολόγησε η κυβέρνηση με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φέρνει ακόμα και πενταπλασιασμό φόρων. 
Οι δυο νέες φορολογικές κλίμακες, με την καθιέρωση μόνο τριών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους και δύο για ελεύθερους επαγγελματίες, προκαλούν πρόσθετα φορολογικά βάρη στα μεσαία εισοδήματα που κινούνται μέχρι τα 30.000 ευρώ. 
Οι αυξήσεις φόρων φτάνουν ακόμα και στο 80% για τα εισοδήματα μισθωτών–συνταξιούχων, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο πέλεκυς έπεσε βαρύς καθώς όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα βλέπουν και τον πενταπλασιασμό του φόρου εισοδήματος. Η κυβέρνηση επιλέγει να εξοντώσει οικονομικά και πολιτικά την μεσαία τάξη, όπως φαίνεται και από τα παραδείγματα της «Εφ.Συν.»: