Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. .

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. .
Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει πως υπάρχουν δυο-τρία συγκεκριμένα πράγματα τα οποία αν κάποιος έχει ζήσει, μπορεί να πει πως έζησε. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά φούσκες.
Να έχεις βοηθήσει έναν συνάνθρωπο που υποφέρει να απαλύνει το πόνο του. Να έχεις παρακολουθήσει μια γυναίκα να γεννάει. Να έχεις ξενυχτίσει δίπλα σε ένα αγαπημένο που πέθανε προσφέροντάς του το τελευταίο πολύτιμο αντίο. Να έχεις δώσει ένα πιάτο φαΐ σ΄ενα αδέσποτο και να νοιώσεις τη μουσούδα του να σε χαϊδεύει γεμάτο χαρά. Να έχεις ανάψει ένα κερί , μόνος σ΄ενα ξεχασμένο εκκλησάκι νοιώθοντας ένα δέος για ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις. Να βοηθήσεις ένα παιδί στα πρώτα βήματα. Να αγκαλιάσεις ένα εγγονάκι. Να ερωτευτείς φυσικά και να ξέρεις πως μ΄αυτό το συγκεκριμένο άτομο θα γεράσεις αγκαλιά....

Νέες εστίες έντασης και ανταγωνισμών

Το μείγμα διαχείρισης της κρίσης στην Κύπρο αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα της αντιπαράθεσης

Οσο βαθαίνει η κρίση και μεγαλώνουν τα ζόρια στη διαχείριση, τόσο θα πυκνώνουν οι εστίες των ανταγωνισμών στο στρατόπεδο των αστών
ASSOCIATED PRESS
Σε νέα εστία έντασης και ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη αναδεικνύεται το μείγμα της διαχείρισης της κρίσης στην Κύπρο. Οπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, το ΔΝΤ εμφανίζεται να ζητάει «κούρεμα» του κυπριακού χρέους, προκειμένου να συμμετάσχει στη δανειοδότηση της χώρας, μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, το ΔΝΤ θεωρεί ότι το κυπριακό χρέος δε θα είναι «βιώσιμο» μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των αναδιαρθρώσεων που περιλαμβάνει το υπό συζήτηση μνημόνιο και ζητάει από την Ευρωζώνη να «κουρέψει» μέρος των όσων οφείλει το κυπριακό δημόσιο.

ΚΥΠΡΟΣ - Δικός τους ο πλούτος, δική τους η εξουσία, δικός τους κι ο Θεός…


Με παρέμβασή του ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου σπεύδει να δώσει χείρα βοηθείας στα κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ, στις τράπεζες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Κύπρου, αλλά και στον πρόεδρο Χριστόφια, μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί. Ο τελευταίος είχε… λυγίσει βάζοντας τα κλάματα όταν ανακοίνωνε την είσοδο της Κύπρου στον «μηχανισμό στήριξης» (και του κυπριακού λαού στον σκοτεινό μνημονιακό μεσαίωνα).
Τώρα που τα προδιαγεγραμμένα μέτρα-βήματα μπαίνουν σε μια σειρά, αναλαμβάνει ρόλο η προπαγάνδα για να πειστεί ο λαός πως ό,τι υποστεί από δω και πέρα θα είναι για το καλό της πατρίδας… Η εκκλησία δεν θα μπορούσε να μην παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την «αποστολή». Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου είναι αποκαλυπτικές.

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ?...


Το θέμα είναι πως μετράς.  Ο θάνατος είναι θάνατος για όλους. Η μάνα πονάει το ίδιο αν είναι Ελληνίδα,  Κονεκτικατιανή , Πακιστανή  Λιβεριανή ή Αμερικάνα.  Είναι ίδιος και αβάστακτος ο πόνος των μανάδων των σφαγιασθέντων στο Κονέκτικατ με τον πόνο των μανάδων που τα παιδιά τους χάνονται στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων. Με τον πόνο των μανάδων που τα παιδιά τους πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής και νερού. Με τον πόνο των μανάδων που βλέπουν τα παιδιά τους να αφανίζονται από ασθένειές και επιδημίες επειδή η γη τους ο πλούτος τους λεηλατείται από τους "πολιτισμένους και ανεπτυγμένους". Χιλιάδες  παιδιά πεθαίνουν καθημερινά για να συντηρείται η παγκόσμια εξουσία των λίγων. Χιλιάδες παιδιά  πεθαίνουν  καθημερινά ακόμη  και για να συντηρείται ένα ολόκληρο σύστημα που να μπορεί να μας δείχνει το δάκρυ του Ομπάμα... ΓΖ . Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν λόγω φτώχειας, πολέμων, επιδημιών 
Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη σφαγή στο σχολείο του Κονέκτικατ είναι συγκλονιστικά: Από το 1999 μέχρι σήμερα 136 μαθητές και φοιτητές σε όλο τον κόσμο έχουν δολοφονηθεί από το όπλο κάποιων τρελών μέσα στο ίδιο τους το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Οι σύγχρονοι Βούδες της "μη βίας"


Γράφει: Πέτρος Κατσάκος

Τρεις «φουσκωτοί» ξυλοφορτώνουν τον Δημήτρη Στρατούλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τρεις χρυσαυγίτες που έχουν επιτεθεί στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ακολουθούν οι συνήθεις καταδικαστικές ανακοινώσεις των κομμάτων και φυσικά η μήνυση της Χρυσής Αυγής προς το ίδιο το θύμα της επίθεσης για συκοφαντία.
Αυτά το πρώτο εικοσιτετράωρο που ακολούθησε την επίθεση. Μετά ανέλαβαν οι «άλλοι». Οι «γνωστοί άγνωστοι» που έσπευσαν να μας θυμίσουν τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί κατά καιρούς βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και τις ΝΔ από τους «αγανακτισμένους» που συνήθως χαϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.