Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ !...


Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί, οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας.
(Από τους Οικοπεδούχους του Στράτου Φαναρά).

Δεν χρειάστηκε χθες ο ουρανός να σκοτεινιάσει απότομα. Ούτε μετά να γίνει αδιαπέραστος από μαβιά σύννεφα που ξαφνικά θα σχίζονταν απότομα από τις πύρινες μπάλες που θα σκορπούσε ο Nibiru καθώς θα διαλύονταν μαζί με τη γη σε μια τερατώδη σύγκρουση πλανητών η οποία βέβαια κατά τα άλλα, θα περνούσε απολύτως απαρατήρητη στον υπόλοιπο γαλαξία μας.

Όχι, τα θεϊκά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν καταδικάστηκαν την Παρασκευή στην λησμονιά , ούτε θα ζήσουν μόνο ως ραδιοσήματα ενός άγνωστου κόσμου που υπήρξε κάποτε.

Βιογραφικό του Νίκου Μπελογιάννη

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία στα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά. Το 1941 παραδόθηκε στις γερμανικές αρχές Κατοχής μαζί με άλλους αριστερούς κρατουμένους. Το 1943 κατάφερε να δραπετεύσει και εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο στο πλευρό του Άρη Βελουχιώτη.
Κατά τον Εμφύλιο πόλεμο που επακολούθησε ήταν Πολιτικός Επίτροπος της 10ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μετά την ήττα ήταν ένας από τους τελευταίους που εγκατέλειψαν τη χώρα το 1949.
Τον Ιούνιο του 1950 επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναφτιάξει τις οργανώσεις του παράνομου τότε ΚΚΕ στην Αθήνα, που είχαν διαλυθεί από τις συλλήψεις πολλών στελεχών του.

Η δίκη και η εκτέλεση

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα η λίστα Λαγκάρντ


Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται το νέο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, που παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το υαλλικό υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα».
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελβετική HSBC.
Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, του καταλόγου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχαν ζητήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, ώστε να εξακριβώσουν τη γνησιότητα του καταλόγου που έφτασε στα χέρια τους.

«Έπρεπε να φάει περισσότερες ο Στρατούλης»


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δημήτρη Στρατούλη, ωστόσο ηχητικό ντοκουμέντο του BBC αποτυπώνει την ομολογία μέλους της (πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον βουλευτή Γιάννη Λαγό) ότι «τρία μέλη του κόμματος» του επιτέθηκαν και μάλιστα «δεν κατάφεραν ούτε καν να του σπάσουν τα γυαλιά».
Όπως αναφέρεται στο ηχητικό της ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC, που αναμεταδίδει τοrednotebook.gr, δημοσιογράφος του δικτύου κατάφερε να διεισδύσει μυστικά σε συγκέντρωση μελών του νεοναζιστικού κόμματος και να καταγράψει σημείο της ομιλίας Χρυσαυγίτη, που παραδέχεται ότι η επίθεση στον κ. Στρατούλη προέρχεται από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερα χρόνια από την επίθεση κατά της Κ. Κούνεβα: προάγγελος της σημερινής βαρβαρότητας


Της Ρένας Δούρου

Τέσσερα χρόνια κλείνουν σήμερα από την επίθεση από «αγνώστους» (η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ) κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.Ήταν 21 Δεκεμβρίου του 2008 όταν η Κ. Κούνεβα, έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα, έπεφτε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στο πρόσωπό της…

Σύμφωνα με τον Τύπο, η Κ. Κούνεβα σήμερα είναι: «Συνταξιούχος του ΙΚΑ πλέον, και υποχρεωμένη να ζει με 535 ευρώ το μήνα και παράλληλα να καλύπτει από την τσέπη της ένα μεγάλο μέρος του κόστους των χειρουργικών επεμβάσεων». Η περίπτωση της φονικής εναντίον της επίθεσης, που στην αρχή πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων, έφερε στο προσκήνιο την πρακτική της υπενοικίασης εργαζομένων μέσω εταιριών όπως η ΟΙΚΟΜΕΤ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο καθαρισμού και μισθώνονται κυρίως από το Δημόσιο – ένας πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας, όπως συστηματικά καταγγέλλει η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Η Κούνεβα ήταν συνδικαλίστρια της ΠΕΚΟΠ και εργαζόμενη στην εταιρεία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ. Μια φωνή που έπρεπε να σιωπήσει παραδειγματικά καθώς ενοχλούσε επειδή διεκδικούσε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπές μεροκάματο…

Αηδόνης: Ο Βενιζέλος έχει την απόλυτη ευθύνη για το ενοχικό σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ


Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, επανέρχεται στο προσκήνιο ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, που πριν λίγες ημέρες παραβρέθηκε σε ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καλαμάτα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί το Σάββατο, ο κ. Αηδόνης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου και αμέσως μετά έγινα αποδέκτης καταιγισμού μηνυμάτων και διαρροών προκειμένου να δηλώσω που ανήκω. Αυτά είναι γελοία πράγματα. Ανήκω εκεί που με έχουν εξουσιοδοτήσει οι Δραμινοί συμπολίτες μου, να ανήκω. Στη βουλή των Ελλήνων, να υπερασπίζομαι το δίκιο ,τους φόβους και τις αγωνίες τους», λέει και συνεχίζει.


«Επίσης ανήκω στην μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, την οποία πίστεψα από παιδ

Πρόβα ''απαρτχάιντ'' ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δημόσια μαιευτήρια



των Μαρια Λούκα και Σίσσυ Βωβού (πηγή fylosykis)
Εν κρυπτώ και με διαδικασίες εξπρές η μνημονιακή κυβέρνηση κλιμακώνει τις ρατσιστικές πολιτικές στη δημόσια υγεία. Πρόσφατα δεχτήκαμε καταγγελία ότι σε μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο, ζητούν από μετανάστριες διπλάσια ποσά απ’ αυτά που υποχρεούνται να καταβάλλουν ελληνίδες ανασφάλιστες γυναίκες.

Μετά από σχετική διερεύνηση του ζητήματος διαπιστώσαμε ότι με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσης, ΦΕΚ Β 3096 23-11-2012, τίθεται σε ισχύ Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τους όρους για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια και το Ημερήσιο Νοσήλειο στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα διπλασιάζει το κόστος παροχής ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης για μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ή ασφαλιστική κάλυψη.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος στα δημόσια μαιευτήρια για μετανάστριες χωρίς χαρτιά διαμορφώνεται σε 1264 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό για 3 ημέρες, 2090 ευρώ για καισαρική τομή και 165 ευρώ για κάθε επιπρόσθετη μέρα. Από τη μέρα δημοσίευσης της απόφασης οι διοικήσεις των δημόσιων μαιευτηρίων κλήθηκαν να υπακούσουν σ’ αυτήν.

“Φτάνουν Χριστούγεννα λοιπόν! ...

Παραμονή κι εμείς σαν όλους ετοιμάσαμε γιορτή.
Μα δεν είν’ άνετα σαν φάτνη εδώ μέσα:
Μπαίνει το κρύο από παντού, δεν έχει μπέσα.
Χριστούλη, κόπιασε, γεννήσου αν θες, μα κοίτα:
Σου στρώσαμε, δεν έχει τζάκι όμως και πίττα.
Τρέμουμε κι όλοι αγκαλιαζόμαστε σφιχτά σαν τους πρωτόγονους σε σκοτεινή σπηλιά...
Το χιόνι πέφτει στο κορμί μας, το παγώνει•
το χιόνι εισβάλει στην καλύβα και σαρώνει.
Κόπιασε, χιόνι, μπες, θα βρεις φίλους εδώ:
Κι εμάς μας έδιωξαν από τον ουρανό.
Κρασί ζεσταίνουμε, παλιό και δυνατό•
κάνει καλό με τέτοιον άγριο καιρό.

Ζεστό κρασί, ξύλα στην πόρτα καρφωμένα.
Έξω, ουρλιάζουνε αγρίμια θυμωμένα.
Κοπιάστε, αγρίμια, να κρυφτείτε απ’ το χιονιά:
Ούτε τ’ αγρίμια έχουνε ζεστή φωλιά.
Θα ρίξουμε τα πανωφόρια στη φωτιά, να γίνει η φλόγα της για λίγο πυρκαγιά, να ζεσταθούμε ενώ θα καίγεται η στέγη, να ζούμε όταν το σκοτάδι πια θα φεύγει.
Κόπιασε, άνεμε –εκεί έξω πως αντέχεις;
Κι εσύ κουράστηκες, κι εσύ σπίτι δεν έχεις.”.....
Μπέρτολτ Μπρεχτ
http://vathiprasino.blogspot.gr