Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του 1927


Ας κάνουμε την ευχή.. Χρόνια πολλά και κυρίως χρόνια καλά. Χρόνια καλύτερα για όλους.

«Για να μείνετε στο ευρώ, πρέπει να είστε έτοιμοι να φύγετε»


Υποστηρίζει πως δεν είναι αντικαπιταλιστής, μιλάει για κοινωνία αλληλεγγύης και υγιούς ανταγωνισμού, επισημαίνει πως το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για να "την υπολογίζουν" είναι να «δείξει έτοιμη να φύγει» από το ευρώ, στο οποίο άλλωστε ήρθε «πρόωρα»... Ο Χα Τζουν Τσανγκ, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, βρέθηκε στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό" από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο "αιρετικός" καθηγητής έδωσε επίσης μια ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής για την οικονομία. Τον συναντήσαμε ένα πρωί στο κέντρο της Αθήνας για μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.Της Aναστασίας Γιάμαλη.

Το δόγμα Τράα σε εξέλιξη


Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters δεν έπρεπε να ξαφνιάσει κανέναν. Ούτε να προκαλέσει «σάλο», καθώς στην αρχική του μορφή δεν δημοσιεύτηκε... ποτέ. Άλλα ήθελε να γράψει το πρακτορείο και άλλα τελικά δημοσίευσε, έπειτα από πιέσεις και τις συνήθεις... απειλές. Οι καλά γνωρίζοντες όμως επιμένουν ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την τελική μορφή του δημοσιεύματος δεν είχαν ποτέ σκοπό να το δημοσιεύσουν στην ολότητά του.
Το «Π» είχε γράψει από τον Οκτώβριο του 2010 για το σχέδιο των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ, τα οποία είχαν καταρτίσει έκθεση για τα νέα δεδομένα στην Ελλάδα και για το «αύριο» όπως θα το ήθελαν. Στην έκθεση αυτήν αναφερόταν ότι έπρεπε να σπάσει η αλυσίδα συμφερόντων του τρίπτυχου πολιτική - επιχειρήσεις - Μέσα Ενημέρωσης.

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο?

Γιατί η ΔΗΜΑΡ κρατάει απόσταση από το ΠΑΣΟΚ

Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς - Του Βασιλη Νεδου


Για περίπου 30 χρόνια η ελληνική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας ηγεμόνευε στην πολιτική σκηνή, με απόλυτο και κυρίαρχο εκφραστή το ΠΑΣΟΚ. Η εκλογική κατάρρευση του περασμένου Μαΐου-Ιουνίου και η είσοδος στο Κοινοβούλιο της ΔΗΜΑΡ άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και έφεραν τη συρρικνωμένη Κεντροαριστερά εκ νέου στο προσκήνιο για πολύ διαφορετικούς λόγους. Τους τελευταίους έξι μήνες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και πολιτικών κινήσεων οι οποίες τοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο επιχειρούσαν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους προκειμένου να κινηθούν κάποια στιγμή ενιαία. Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι, βεβαίως, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Η τελευταία κίνηση της Αγ. Κωνσταντίνου, να απόσχει από το φόρουμ συζήτησης για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς, αποτελεί προφανώς ένα βήμα περαιτέρω απομάκρυνσης ανάμεσα σε δύο χώρους οι οποίοι αντιμετωπίζουν αλλήλους με αρκετή καχυποψία.

Κλήρωσαν μία… θέση εργασίας


Και καλά να το παιδί να μην καταλαβαίνει  Ο πατέρας να μη ντρέπεται. Οι καθηγητές πως το επιτρέπουν? Το υπουργείο γιατί δεν παρεμβαίνει? ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ!!  Γ.Ζ.

Ο τυχερός λαχνός σε κλήρωση που οργάνωσε το Λύκειο Πύλης Τρικάλων ήταν μια σύμβαση εργασίας.
Στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή τους, οι μαθητές οργάνωσαν λαχειοφόρο αγορά κληρώνοντας πλούσια δώρα, με το πιο «χρηστικό» μια εξάμηνη σύμβαση εργασίας...
Η πρωτοβουλία ανήκει στον πατέρα μιας μαθήτριας της Γ' Λυκείου που διαθέτει εταιρία συσκευασίας εμπορευμάτων και χρειαζόταν υπάλληλο.