Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Tα τελευταία στενάχωρα Χριστούγεννα που περνάμε


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα

«Τούτες τις ώρες, που ο λαός μας περνά τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων χρόνων, η σκέψη μας και η δράση μας βρίσκεται στους πιο αδύναμους. Στόχος μας, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση.
Οφείλουμε να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την αντίσταση, να μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει, να μη σκύψει κανείς το κεφάλι τούτη τη δύσκολη ώρα. Ώστε να μπορέσει να αντέξει ο λαός μας, για να οργανώσει τη μεγάλη του αντεπίθεση. Την αναγκαία αντεπίθεση, για να απελευθερωθούμε από τον ζυγό του μνημονίου, για να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Εύχομαι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, αυτά να είναι τα τελευταία στενάχωρα Χριστούγεννα που περνάμε. Γιατί ο λαός μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον ανθρωπιάς, ένα μέλλον προκοπής και δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Ιερώνυμος: Εκκλησιαστική γη στη διάθεση νέων αγροτών



Να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού ζητά από την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και θέτει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία τα κτήματά της.
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Ιερώνυμος απευθύνει επίσης έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα

«Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε». «Ἰδών ὁ Κτίστης ὀλλύμενον, τόν ἄνθρωπον χερσίν, ὅνἐποίησε, κλίνας οὐρανούς κατέρχεται»!
Ἀδελφοί μου καί τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,
«Χριστός γεννᾶται, – χαρά στόν κόσμο» τραγουδᾶ τέτοιες μέρες, ἐδῶ καί αἰῶνες ὁ λαός μας, ἀκόμα καί σέ περιόδους θλιβερές καί δύσκολες στό διάβα τῆς Ἱστορίας.